
נתונים לא מעודדים במיוחד בנוגע למצב הכלכלי של ישראל: הגירעון הממשלתי בשנה האחרונה עמד בסוף חודש יוני על 0.9% תוצר שהם כ-15.4 מיליארד שקל. זו עלייה של 0.3% לעומת סוף חודש מאי, אז עמד הגירעון על 0.6% תוצר. במקביל התפרסם כי בתקופה זו ירדה גביית המסים ב-5%, כך לפי משרד האוצר.
חודש יוני עצמו הסתיים גם הוא בגירעון - של כ-6.2 מיליארד. נזכיר, כי בינואר 2023 העריכו בבנק ישראל כי השנה תסתיים ללא גירעון, ובאפריל העריכו שם כי השנה כולה תסתיים בגירעון של 0.9%. אך כעת נראה כי הגירעון בפועל יהיה גבוה. עם זאת, כדאי להזכיר כי החוק מאפשר להגיע לרמת גירעון של 2.75% בשנת 2023.
הגירעון נובע הן מגידול בהוצאות הממשלה שגדל בתקופה הנוכחית של השנה ב-8.6% לעומת תכנון של 7.6%, והן מירידה בהכנסות המדינה של כ-4.5%. הכנסות הממשלה בחודש יוני עמדו על 32.7 מיליארד שקל (מתוכם 31.8 מיליארד הכנסות ממסים) לעומת 34.9 מיליארד שקל ביוני אשתקד. מתחילת השנה נגבו 216 מיליארד שקל במסים - סכום המשקף ירידה של 5% לעומת השנה הקודמת.
הירידה בהכנסות ממסים היא למעשה חדה יותר, שכן ערך הכסף בשנה זו ירד בשל האינפלציה ולכן, הירידה הריאלית היא 7.6%, הירידה הריאלית במסים הישירים היא 10% ובמסים עקיפים היא 4.7% מתחילת השנה.
סקירה לשבוע 8.6.25
בסקירה האחרונה הערכנו כי בטווח המיידי אנו צפויים לא רק להמשך עליה אלא לסקוויז של ממש בגלל האופציות השבועיות, ואכן קיבלנו תנועה אלימה מעלה בטרם נבלמנו סביבות 2730.
שחקן מעוף היום, 21:00אין כאן הפתעה, בדיוק כפי שהלונג...