x
  • הודעות אחרונות בפורומים

    מנחם

    מתחת למיתות

    איש זקן ישב בצד הדרך ומכר אבטיחים.
    השלט עם המחיר היה פשוט וברור:

    אחד ב-3 דולר, שלושה ב-10 דולר.

    בחור צעיר ניגש, דפק על כמה אבטיחים,
    בחר אחד ומסר למוכר 3 דולר עבור אחד.

    הזקן לקח את הכסף...

    מנחם אתמול, 08:04 עבור לתגובה האחרונה
    abupeleg

    אג"ח הקטסטרופה

    מעבירות את נטל הנשיאה בנזקים מהתממשות אירועים אלה, מעבר לספים מסוימים המוגדרים בתנאי האג"ח, מחברות הביטוח למחזיקים, שבתמורה מקבלים קופונים גבוהים.
    מתחילת השנה הונפקו בעולם אג"ח קטסטרופה בהיקף שיא של...

    abupeleg 01.08.2025, 09:07 עבור לתגובה האחרונה
    ab-keren

    יתרון נוסף של קרן כספית - רוב בתי השקעות ובנקים...

    יתרון נוסף של קרן כספית - רוב בתי השקעות ובנקים לא גובים עמלה.

    ab-keren 31.07.2025, 21:13 עבור לתגובה האחרונה
  • פוסטים אחרונים בבלוג

    אלה

    למה דור ה-Z נוטש את מותגי היוקרה? תעשייה של 500 מיליארד דולר במשבר

    ארנו משקיע מיליארד דולר במניות LVMH בעוד הצרכנים הצעירים מתרחקים מהמותגים - ירידה של 7% במכירות לדור Z, האינטראקציה ברשתות החברתיות צנחה ל-40% מהשיא, ומחירי התיקים שיצאו מכלל פרופורציה מובילים להעברת...

    אלה 27.07.2025 19:23
  • אנחנו בפייסבוק

  • מומחי מס מתריעים: תוכנית המיסוי של טראמפ תפגע בהשקעות בישראל

    לדברי המומחים, אם תצא לפועל הרפורמה שתפחית את מס החברות הגבוה בארה"ב - הנחשבת גם כך יעד אטרקטיבי למשקיעים - קיים חשש שיזמים וחברות יעדיפו להשקיע שם ולא בישראל
    למרות שתוכנית המיסוי של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ עדיין לא ברורה ומפורטת, לכוונותיו להפחית את המס ולפשט את מנגנון המיסוי יהיו השלכות שישפיעו על ישראל - שלפני פחות משנה יצאה במסלול הטבות משלה לחברות בינלאומיות בענף ההייטק.
    לפי התוכנית, מס החברות יופחת ל-20% לעומת 35% כיום. מס חדש, בשיעור של 25%, יוטל על בעלי עסקים - שעד היום שילמו מס הכנסה "רגיל", שלעתים הסתכם בשיעור המרבי של 39%./ כמו כן, מספר מדרגות מס הכנסה המוטל על יחידים יצומצם משבע לשלוש.
    לדברי עו"ד ג'ואי שבות, שותף במשרד הישראלי של פירמת עו"ד הבינלאומית גרינברג טראוריג, לא סתם ישנה עמימות בתוכנית של טראמפ. חוסר הבהירות מאפשר לו מרחב פעולה מול בית הנבחרים, כך שיוכל להציג תמונת ניצחון הכרחית לאחר רצף של כשלונות.

    אם באמת תאושר הרפורמה, לא יהיה מדובר בסתם ניצחון, שכן בשונה מישראל, רפורמת מס בארה"ב מתרחשת אחת לדור. הפעם האחרונה הייתה בזמן הנשיא רייגן ב-1986, אז הפחית הנשיא במידה משמעותית את המס על החברות הגדולות ועל בעלי ההכנסות הגבוהות, מתוך ציפייה שהרווחים שיישמרו אצלם יחלחלו למטה.
    לדברי שבות "טראמפ מפשט את מבנה המס, שכן למרות שמס החברות המקסימלי הגיע ל-39.6%, המס ששולם בפועל היה נמוך בהרבה בעקבות קיזוזים רבים שיכלו החברות לבצע".
    כיום, חברות שמקום תושבתן הוא ארה"ב נדרשות לשלם מס חברות גם על הכנסות מפעילות במדינות אחרות. במרבית המקרים המס שמשולם בארץ הזרה מקוזז עם המס שהן נדרשות לשלם בארה"ב, אולם מאחר שמס החברות בארה"ב גבוה יחסית, הן נדרשות לשלם את השארית.
    כעת, לדברי שבות, "לפי המסתמן מהתוכנית של טראמפ הוא רוצה גם לתמרץ כסף זר שייכנס חזרה לארה"ב". לדבריו, "מועד פריעת חוב המס הוא רק כאשר מחזירות החברות את הכסף לארה"ב, לכן בפועל הן משאירות אותו במדינות כמו אירלנד ושוויץ - כדי להמנע מתשלום המס. כעת הוא רוצה שהכסף יחזור פנימה, ובעצם מבטל את המס".
    ארה"ב בלאו הכי נחשבת לשוק די אטרקטיבי למשקיעים, אולם מס החברות הגבוה שלה הוא תשלום שצריך לשלם כדי להכנס לשוק הזה.
    כעת כאשר התשלום קטן, לדבר יהיו השלכות על המתחרות על החברות - ביניהן ישראל. החשש שצריך להטריד את מקבלי ההחלטות בישראל הוא שיזמים וחברות יעדיפו להשקיע בארה"ב על חשבון ישראל. "בכל פעם שיזם חושב איפה לפתוח עסק, הוא מסתכל על השוק עצמו ועל המס. השוק בארה"ב מאד אקטיבי, וכמעט כולם רוצים להיות שם. עכשיו העלות לכניסה לארה"ב זולה יותר", אמר שבות.
    לדבריו, "השאלה היא לא רק אם אני אמכור את המוצר או את השירות שלי, אלא איפה אקים את המטה שלי. לעתים ההכנסות הגדולות יותר הן דווקא ממטה החברה". מובן שמשיכה של חברות לארה"ב מושכת יחד איתה גם מקומות תעסוקה וספקי משנה.
    סוגיה נוספת שעל הפרק היא היכן רושמות חברות את הקניין הרוחני (IP) שלהן - שבמקרה של חברות היי טק מהווה מקור מרכזי להכנסותיהן.
    לדברי עו"ד בועז פיינברג, מנהל מחלקת מיסוי והלבנת הון במשרד זיסמן אהרוני גייר (ZAG S&W), "אם הרפורמה תעבור, חברות ישראליות העושות עסקים בארה"ב יחשבו מחדש על מבנה האחזקות ומיקום ה-IP במבנה".
    עוד אמר פיינברג כי "אם מדינת ישראל רוצה להמשיך למשוך ישראלים וזרים לפתח כאן את ה-IP וליהנות מהמס על האקזיטים, עליה לשקול בכובד ראש קידום רפורמה משלה, מעבר למה שמוצע היום, הן במישור המס והן במישור מענקי עידוד לחברות ולמשקיעים".
    לדברי עו"ד אלדר בן רובי, מוביל תחום המס במשרד עורכי הדין מיתר, ליקוורניק, גבע, לשם, טל ושות' "הורדת שעור מס החברות בארה״ב תייצר תמריץ ליזמים ישראלים להתאגד בארה״ב תעודד חברות קיימות להגדיל לעילות בארה״ב. העידוד לחברות הענק האמריקאיות להשיב כספים לארה״ב, צפויה לייבש חלק מהמקורות לרכישת חברות בישראל".

    מקור המאמר: כלכליסט

    קישור למאמר המקורי
  • נתוני מסחר

  • מובילי צפיות ומעקב

    משתמש מספר עוקבים מספר צפיות
    תיקי מניות של חברי האתר
  • המניות הפופולאריות באתר

    דירוג שם מנייה מס' מנייה

    אין לך הרשאה

    אין לך הרשאה

  • תגובות אחרונות בתיקי המניות

מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות