x




עידן21

יותר מקלינטון בימי מוניקה לוינסקי: זינוק בהסתברות להדחת טראמפ באתרי ההימורים

דרג מאמר זה
יחס ההימורים ברשת לכך שטראמפ יודח גבוה כעת כפליים מיחס ההימורים על הדחת הנשיא קלינטון בשיאה של פרשת מוניקה לוינסקי

2395137996.jpg

ההסתברות שנשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, יודח מתפקידו על ידי הקונגרס עד סוף השנה, זינק בחדות באתרי ההימורים באינטרנט בעקבות דיווח העיתון "ניו יורק טיימס" כי הנשיא ביקש מראש הבולשת הפדרלית (FBI) לשעבר, ג'יימס קומי, שאותו פיטר במפתיע בשבוע שעבר, להפסיק את החקירה המתנהלת נגד היועץ לביטחון לאומי לשעבר בממשל טראמפ, מייקל פלין.
אתר ההימורים המקוונים האירי פאדי פאוור מעניק כעת יחס הימורים של 1 ל-3 לכך שטראמפ יודח במהלך 2017. זאת לעומת יחס של 1 ל-16 מיד לאחר נצחונו בבחירות בנובמבר, ויחס של 1 ל-10 בעת השבעתו לנשיאות בינואר.
פאדי פאוור גם מאפשר להמר על הסיבה להדחתו הצפויה של טראמפ, כאשר ההסתברות הגבוהה ביותר היא בגידה (30%), ואחריה העלמת מס (25%), שבועת שקר (14%) ושוחד (10%).
"אפשרנו להמר על הדחתם של כל הנשיאים האמריקאים האחרונים אבל, אפילו בשיאה של שערוריית מוניקה לווינסקי, יחס ההימורים להדחתו של הנשיא קלינטון היה רק 1 ל-6 (14%)", אמר דובר פאדי פאוור, לי פרייס.

אתר ההימורים הניו-זילנדי פרדיקט-איט (PredictIt) מעניק כעת יחס הימורים של כ-1 ל-4 (הסתברות של 27%) לכך שטראמפ יודח עד סוף השנה, זינוק לעומת סיכוי של 7% לפני מעט יותר משבוע. עם זאת, יתכן כי יש להתייחס לתחזיות פרדיקט-איט בספקנות, שכן המהמרים באתר העניקו הסתברות של כ-82% לנצחון של הילרי קלינטון בבחירות לנשיאות ארה"ב בשנה שעברה.


"במהלך הלילה היינו עדים להימורים גדולים על כך שטראמפ לא יסיים את כהונתו בבית הלבן, ואנו מצפים לראות הימורים גדולים עוד יותר היום, ויחס ההימורים עכשיו הוא 6 ל-5", אמרה דוברת אתר ההימורים בטפייר (Betfair), קייטי בייליס. יחס הימורים זה משקף הסתברות של 55% לכך שטראמפ לא יסיים את כהונתו הנוכחית.
לדברי בייליס, הסיכוי לפי אתר בטפייר לכך שטראמפ יודח או יפרוש מתפקידו עד סוף השנה זינק ל-27% בעקבות דיווח הטיימס, לעומת 16% לפני הדיווח.
הליך ההדחה (impeachment ) הופעל בעבר בארה"ב רק נגד שני נשיאים - אנדרו ג'ונסון ב-1868 וביל קלינטון ב-1998. הנשיא ריצ'רד ניקסון התפטר לפני בבית הנבחרים הצביע על הדחתו.

ההדחה היא הליך שכרוך בכמה שלבים. על פי חוקת ארה"ב, בית הנבחרים צריך להצביע בעד הדחת הנשיא. לאחר מכן עוברת ההצעה לסנאט, שבו דרושים שני שלישים מהקולות כדי להרשיע את הנשיא, ורק לאחר מכן הוא מודח מתפקידו. ג'ונסון וקלינטון הורשעו בבית הנבחרים אבל זוכו בסנאט ולכן נשארו בתפקידם.










דהמרקר
קטגוריות
ללא קטגוריה

הערות

מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות