x




דוידיק

מאז 2008 לא היו הבורסות בסין ובארה"ב כל כך לא מתואמות

דרג מאמר זה
צעדים למיגור ספקולציות ושוק השקעות הצללים הבהילו את המשקיעים בסין והפילו את המניות ■ בה בעת, החברות הסיניות הנסחרות בארה"ב נהנות מתנופה בבורסות וול סטריט

2499750950.jpg


שוקי המניות בארה"ב ובסין הולכים בכיוונים מנוגדים. פעולות הממשל הסיני נגד הגדלת המינוף בחברות הסיניות הביאו השבוע לירידה החדה ביותר זה שלושה חודשים במדדי המניות בשנחאי. בארה"ב, שוק המניות הגדול בעולם אימץ את חזרת התיאבון של המשקיעים לאחר תוצאות סבב הבחירות הראשון בצרפת, כאשר מדד ה-S&P 500 ( 2,384.2 -0.19% ) ממשיך לבנות על עליות ממסחר על רקע הציפיות לרפלציה, שהחלו לאחר הבחירות בארה"ב בנובמבר.


הפיצול בין שני השווקים לא היה רחב כל כך מאז אוגוסט 2008 – קצת לפני שקריסת ליהמן ברדרס גרמה לתוהו ובוהו בכלכלה העולמית. הממשל הסיני החליט על משטר נוקשה בשוק הפיננסי המקומי לאחר הזעזועים בשווקים הפיננסיים באמצע 2015 ובתחילת 2016. עד יום שני האחרון, אז ירדה בורסת שנחאי ב-1.4%, המדד המוביל בורסת שנחאי לא ירד ביותר מ-1% בכל אחד מ-86 ימי המסחר האחרונים.


בייג'ין עברה מהתמקדות בשוק המט"ח והקטנת המינוף של החברות במדינה להגבלת המסחר הספקולטיבי במדינה, ובעקבות זאת שני השווקים עברו לכיוונים מנוגדים במסחר בחודש האחרון. במובן מסוים, זהו סימן לכך שמשקיעים מחוץ לסין כבר אינם מודאגים מתגובות השוק הפיננסי במדינה כפי שהיו בשנים קודמות – ייתכן שהדבר נובע בחלקו מחוזקה של הכלכלה הסינית. אולם, בהתחשב בכך שהמניות בסין יותר קשורות כיום לשווקים הגלובליים, המגמות המנוגדות בשווקים עשויות להיות תופעה קצרה, כך טוען דניאל סו, אסטרטג בבנק CMB בהונג קונג.


"הממשלה הסינית דוחפת את הספקולנטים מחוץ לשווקים. בזמן שהמשקיעים מסתגלים לשינויים במדיניות, הבורסות בסין יפגרו אחר שאר העולם", אמר סו.


לעת עתה הפיצול בין סין לארה"ב מורגש בעיקר ביחס בין מדד שנחאי קומפוזיט למדד של מניות סיניות שנסחרות בארה"ב (מדד בנק אוף ניו יורק מלון לתעודות פיקדון אמריקאיות -ADR). המיתאם ל-30 יום בין שני מדדים אלה, ירד לאפס. שוק המניות הסיניות הנסחרות בארה"ב, שנשלט על ידי חברות טכנולוגיה כמו עליבאבא, עלה ב-8.6% מאז דונלד טראמפ נבחר לנשיא ארה"ב., בעוד המדד המוביל בשנחאי ירד ב-0.6%.


הלחץ של הממשל הסיני על מינוף החברות והמסחר הספקולטיבי הכניס את שוק המניות הסיני למצב רוח רע, אולם הממשל הסיני לא יוכל לסבול אי יציבות פיננסית לפני סבב המינויים הקרוב בהנהגת המפלגה הקומוניסטית, שמתרחש פעמיים בעשור, אומר ג'ורג' מגנוס, יועץ לשעבר לבנק UBS וכיום חבר במרכז ללימודי סין באוניברסיטת אוקספורד.

the marker
קטגוריות
ללא קטגוריה

הערות

מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות