סקירות לשוק ההון,מאת לוי עובדיה ,המבוססת על נרות יפנים מתקדם,יחד עם ניתוח טכני מערבי,עם התייחסות לקווי תמיכה והתנגדות הקרובים למחיר,ולנרות יפנים אחרונים, כבודדים או קבוצה,תבניות נרות יפנים להיפוך ,יעדים אפשריים לנכס,ואפשרויות להמשך התנהלות גרף זה במשך הימים הקרובים, כמו כן מספר אפשרויות לפתיחת המסחר ביום הקרוב,שאת הרמזים לכך אני מקבל מהנרות היפנים האחרונים בגרף זה.
חוזה S&P,
08-06-13
מצורפים שני גרפים, שבועי ויומי.
גרף שבועי
החוזה מסיים את השבוע החמישי מעל ערכי ה 1600 ב 1639.5 , ויש לזכור שתוך מספר ימים החוזה מתחלף לחוזה חדש ל ספטמבר ,על כן מראש צפוייה ירידה של 5 נק" נוספות. מהמחיר הנתון . הגרף השבועי מציג על ידי הנרות היפנים שלו, צרות בשיא ! שלושת הנרות האחרונים הם, דוגי, ספינינג טופ , ואיש תלוי, וכול אחד מהם בנפרד מזמין מוכרים אחרייהם, וכך קרה בינתיים. החוזה יורד לבדוק את רמת ה 1600, והקונים נכנסים לתמונה בחוזקה ומעלים את החוזה ב מעל 43 נק" ביום וחצי עבודה , דבר נוסף , אותו פירסום לטובה אשר העלה את החוזה בפעם הראשונה מעל ה 1600 , יצא אתמול , אבל לרעה והחוזה עלה בכול זאת. מתנדי מומנטום שבועיים, ממליצים 3 מתוך 3 על ירידות נוספות, ואילו מתנדי מגמה נמצאים בהתארגנות למהלך יורד.
SPW.jpg
גרף יומי :
בגרף זה ניתן לראות בפירוט יתר את ההתרוממות החזקה מאז פריצת ה 1600, וכניסת המוכרים באפן אגרסיבי רק ב 1687 , ומאז ,החוזה מציג קו מגמה יורד בטווח המינורי,וירידתו ל תמיכה ב 1600 , וההתרוממות חזרה , הצפוייה אומנם ,מחזירה את מחירו לקרבת לאותו קו מגמה יורד , אשר מסומן בגרף.ונמצא באזור ה 1650. מתנדי מומנטום יומיים נמצאים במקום מצויים להמשיך לקבל עליות, כי ה פרסה חזרה מעלה מגיעה ממכירות יתר , ואילו מתנדי מגמה נמצאים בהתארגנות להמשך עליות..מחיר החוזה עדיין מתחת לממוצע 20.
SPD.jpg
לסיכום :
כול המדדים העיקריים בעולם, מצפים לראות את המשך המסחר בארה"ב , כבר בשבוע הבא, כאשר השאלות העיקריות הן !
האם חוזרים לעליות ולמחירי שיא חדשים? האם חוזרים לתקרה כפולה ב 1687 ומשם יורדים ? האם הגרף בדרך לייצר שיא יורד ומשם יורדים ושוברים את ה1600? שאלות שעל פניו נראות פשוטות, אבל הם קובעות את המשך כיוון כול הבורסות העיקריות בעולם כולל תא" 25 הקטנה. מאז הפריצה של אזור ה1600, החוזה היה צריך להוכיח לעצמו ולנו, רק מה הוא השיא החדש שיקבע, אבל כרגע לאחר שהוא כבר הגיע עליו, התממש , וחוזר לעליות , עליו להוכיח מספר דברים, כאשר כרגע כן יש לו התנגדויות טכנית בדרך מעלה, מה שלא היה כאשר פרץ את ה1600 !!
התנגדויות קרובות, 1650 , כקו מגמה יורד מינורי 1653 , קו התנגדות על תיקון פיבו 61.8%לכול הירידות האחרונות , 1660 כהתנגדות אופקית, 1687 כמחיר שיא. זכרו, עכשיו על החוזה להוכיח פריצות מעלה, אחרת הוא ימצא את עצמו מהר מאוד מתחת ל 1600 , כפי שהגרפים השבועיים ממליצים , וכבר מצפים.
תודה ובהצלחה.
הכותב או מקליט את הסקירות הוא קורא גרפים מקצועי,המשתמש בכישוריו,בהבנת גרפים נרות יפנים,לכתיבת סקירות על נכסים שונים.אין באמור לעיל משום יעוץ או המלצה לקניה או מכירה של ני"ע ו/או מכשירים פיננסים אחרים.הנכתב אינו מהווה יעוץ או תחליף לייעוץ מקצועי אחר.סוחר הקורא את המידע דרך הסקירות,אינו יכול להניח כי הסתמכות על הדעות וההמלצות המובאות בסקירה,תיצור עבורו רווחים.הכותב עשוי לסחור או להחזיק פוזיציות פתוחות על הנכס.המידע המופץ דרך הסקירות הינו אינפורמטיבי בלבד ולא נועד לשמש הצעה או שידול לקנות או למכור נכסים פיננסים.