מסכים עם davidg7 במידה מסויימת שכן המטרה שלי היא לא השקעה לטווח ארוך ולא פדיון, אלא רווח הוני מקנייה ומכירה.
לטווח ארוך שיכול להתאים לך הייתי פוזל לכיוון - פולישק (אני מחזיק בנייר) - לדעתי אג"ח בטוח לחלוטין לשנה-שנתיים הקרובות, אך שוב לא להחזקה לפדיון אלא למכירה כאשר המחיר יעלה.
מהצד המסוכן יותר יש גם את טאו אג"ח ב' שלדעתי עוד יניב רווחים יפים (גם אותו אני מחזיק), אך יש בו סיכון גדול יותר להפסד. אין תשלומי ריבית והפדיון נעשה בתשלום בודד. מטרת ההשקעה גם פה צריכה להיות החזקה ומכירה במחיר גבוה יותר.
ללא שינוי בנתונים הפיננסיים של החברה, לא הייתי מחזיק אותו יותר משנה נוספת (עד סוף 2011).
נייר מעניין נוסף (אותו אני לא מחזיק כרגע) הוא האג,ח של מעריב. אומנם מחיר השוק שלו כרגע צמוד למנייה (שכן זהו אג"ח להמרה) אך הוא נושא תשואה יפה אם פוטנציאל השבחה במקרה שהמנייה תעלה.
גם כן יש סיכון, אך נמרודי הוכיח את עצמו עד כה (מי שזוכר את ההשקעה באג"ח הקודם שהגיע לפארי בסופו של דבר). כמו כן יש שמסווגים את כך שמעריב נמצא למחירה כסיכון - אני מסווג את זה כסיכוי!
בגלל שהאג"ח להמרה במקרה של מכירה מחיר הנייר יכול לעלות משמעותית ביחס לסיכון הנלקח, כמו כן אף אחד לא קונה עיתון במטרה שלא לשלם חובות ולאבד אותו לטובת מחזיקי האג"ח.
השאלה היא האם סוג השקעות כזה בכלל מתאים למשקיע המדובר? ניירות מסוג זה יכולים לרדת באחוזים ועשרות אחוזים במחירם בשוק - ונדרש אורך רוח ויכולת ספיגת הפסדים...
ייתכן כי שילוב בין שתי סוגי ההשקעות יהיה עדיף עבור מרבית המשקיעים. ועדיין נדרש פיזור במספר ניירות.
לניירות נוספים - אני ממליץ לעקוב אחרי הפורום ולקרוא הודעות אחרונות, דיברנו על מספר גדול של ניירות עם פוטנציאל בחודש האחרון ואין לי כוונה לחזור על כולם פה...