שלום לכולם
זו תגובתי הראשונה באתר נפלא זה (בדרך כלל אני עוקב אחר תגובותיכם המאלפות) אבל הפעם אין בי הכח להבליג.
את מה שטוען שחקן כלפי השוק כבר למעלה משנה וחצי, טוענים האנשים הכי רציניים בשוק ההון ובאקדמיה הישראלית והעולמית. אך בלהט הסחרור המוניטרי - קולם אינו נשמע.
שוק ההון מתפצל לשתי קבוצות עיקריות :
1. מקצוענים - אלו שמודדים את כלל המרכיבים המשפיעים על השוק (ואלו מבעיקר שווי, וערך מוסף=ציפיות לריווח ובשוליים מגמה וניתוח טכני) ראו לאורך זמן את עמדותיהם של ורד דר מפסגות, ויעקב וינשטיין ממגדל (גם משה שלום מגלובס).
2. "מהמרים" הרוכבים על מגמה, קונים מניות משל היו אלו כרטיסי מזל (דוגמת מכתשים אגן לאחר אזהרת ריווח וסיפורי אלף לילה על מכירה צפויה מפי אדם בעל אמינות מסוג נוחי דנקנר. אני לא מכיר גוף רציני שרוכש חברה בעלת היסטוריית הפסדים בפרמייה של 60% ממחירה בשוק, אבל במגמה - כל מטאטה יורה)
חלק מסימני ההיכר של מהמרים, הוא חוסר עקביות וחוסר יושר, בין השאר הם קוראים לעצמם מנהלי תיקים כאשר אינם עוסקים בזה (לעצמי אני בספק אם יש להם ההכשרה לכך)
אגב מנהלי תיקים, יש להם תבנית חשיבה נצחית לפיה תמיד, אבל תמיד, כיוון השוק מעלה, כך היה לפני מפולת סוף 2007 וקודמותיה, וכך יהיה.
לא רחוק היום והאמת המרה שפניה מתריע שחקן, על הדפסת כסף מופקרת (כן -מדיניות רכישת דולרים היא הדפסת כסף, ואם אכן היא נטולת השפעה - לא היו מלמדים בכל בתיה"ס לכלכלה על חוק ריסון מוניטרי שהוא נשמת אפה של כלכלה מערבית) תכה בשווקים במלוא עוזה. אז - יהיה צורך לחלץ את המחלצים, זה לא יהיה פשוט בכלל.