אני מאמין כי בכל קבלת החלטה יש אולי מספר חלופות אך יכולה להיות רק חלופה אחת טובה ביותר.פורסם במקור על ידי sun99
להגיד כי עדיף למכור חלק ולהשאיר חלק זה מבחינתי לא תשובה אידיאלית.
ברור לכולם כי או שעדיף למכור הכל (במידה ומחר בבוקר יעלה על שרטון) או להשאר עם הכל - כי ימשיך לעלות.
אני מאמין כי גם אם ההצאה לא תצא לפועל בסופו של דבר (כפי שציינתי בכתוב למעלה) מחר ימשיך לעלות.
כפי שאמרתי אני כן חושב שכדאי למכור לפני שמגיע למחיר מלא - כי אכן יש סיכון!
אך חשוב לזכור כי החברה אכן שווה (לפני ההצעה) לפי מחיר מנייה של בין 1700 ל- 1800 ולא 1350 כפי שהיתה בבוקר.
החברה אכן על המדף (בגלל שעסקת אלאבו התפוצצה) - אך מה שבטוח (אפילו אם הזהרת הרווח שלה) - השווי גדול ממה שהיה היום בבוקר (קרוב יותר למחיר בו נסחרת כרגע).
לכן מבחינתי שתי החלופות זה בין למכור הכול כעת ולצאת לפי שווי אמיתי - היתרון ברור יוצאים מההשקעה כעת!
לבין להמתין:
אם בימים הקורים מחר, מחרתיים או מעט יותר מכך יעלה בעוד 20% לצאת - כי הגיע למחיר שבוא הכדאיות של המשך ההחזקה נמוך!
או אם "עלה על שרטון" ויורד חזרה להמשיך להחזיק ולמכור כאשר יגיע חזרה לערך נוכחי - כי זהו הערך האמיתי של המנייה לפי שווי חברה בפועל!
אז נכון שייתכן כי משך ההשקעה יהיה ארוך יותר, ונכון כי ייתכן שבדרך הדבר יגרום לכאבי לב למשקיע הממוצא, אך מבחינתי מדובר בהשקעה חסרת סיכון!
למה - בגלל שהסבירות להפסד נמוכה, התוכלת חיובית גבוהה והסבירות לרווח מהיר גבוהה גם היא - השקעה שלא מוצאים כל יום!
נשאלת השאלה האם להשקיע במחיר נוכחי?
אני אישית רואה בכניסה אפשרות אך בגלל כל אותם סיכונים ובגלל התנודתיות הגדולה שבנייר - יש לקחת את כל הדברים בשיקלול ולא הייתי ממליץ לכל משקיע ממוצע להיכנס לנייר כעת...
יש מי שיראה בכך סתירה, אך אני אומר כי כניסה צריכה להיות מול רווח וודאי, במקרה זה מדובר על כך שסבירות להפסד נמוכה לאורך זמן (אך לא מובטח רווח) ולכן - היום לא הייתי נכנס למנייה (למעשה הפקודות יציאה כבר בפנים).
אם יסגר חזרה במחיר נמוך וקרוב למחיר תחילת היום אז אולי...