אני יכול להבין מאיפה נוצר הבילבול ואני מודה כי אכן זו בחירה לא ממש טובה של מילים, אך קשה לשנות הרגלים ישנים

לא הפארי לא נפגע ואם תמתיני לפדיון סופי אכן תקבלי את כל כספך, כאשר אני אמרתי פגיעה בקרן, התכוונתי להשקעה שלך.

אם את קונה נייר חדש ומשלמת אליו 100 ומחיר הנייר בשוק יורד וכעת הוא 90, אז נכון שגודל החוב מאחורי הנייר (שאותו מכנים לרוב קרן) אינו נפגע - אך ההשקעה שלך כן...

אם תרצי להוציא את ההשקעה שלך מהנייר, סך/גודל ההשקעה שלך נפגע. לסך זה (ערך נוכחי של השקעה) גם ניתן לכנות קרן - ולזה אני מתייחס - לערך התיק/קרן בנקודת זמן נוכחית ביחס לזמן עבר.

אם קנית אג"ח במחיר של 80 ושווי החוב מאחוריו הוא לדוגמה 115, האם הקרן שלך שווה 115? הדבר נכון רק בהנחה כי יבותע התשלום כמתוכנן וגם אז זהו רק השווי העתידי של ההשקעה שלך (לזמן התשלום ולא השווי הנוכחי שלה!).

אם כעת מחיר הנייר ירד מ-80 ל-70, ערך החוב עדיין 115 (או יותר מכך אם צבר ריבית לדוגמה), אך האם ערך ההשקעה שלך (אותה אני מכנה קרן) לא נפגע?

אני מעדיף להתייחס למונח קרן כגובה ההשקעה - כמקבילה לחלופה של השקעה בקרן השקעות או קרן נאמנות, כלומר - "קרן אישית".