ציטוט פורסם במקור על ידי אחנתון
מנקודת מבט של קונה:

נניח לצורך הנוחות שהמדד הממוצע בחמש השנים האחרונות היה 1000 (לא רחוק מהאמת) ואז כל אחוז = סטרייק אחד.
במקרה זה, אם הייתי קונה בחמש השנים האחרונות ערב הפקיעה אופציית קול המרוחקת סטרייק אחד קדימה (1%+) הייתי מרוויח במהלך תקופה זו בחישוב גס לפי ההיסטוגרמה 8800 ש"ח (אני מקווה שלא טעיתי בחישוב).

ספרתי סה"כ 62 פקיעות בהיסטוגרמה ולכן כל עוד המחיר הממוצע של האופצייה היה נמוך מ-142 ש"ח אני ברווח.

מישהו יכול לתת הערכה למחיר אופציית קול סטרייק אחד מעלה ערב פקיעה? האם יש כאן אסטרטגיה שעשויה להניב רווח?
מהסתכלות על ההיסטוגרמות לא ניתן להחליט באופן חד משמעי האם מדובר באסט' רווחית כיוון שהיא לא משקללת שני מרכיבים עיקריים:

הראשון, שעל חשיבותו אין עוררין הוא הסטייה. באופן מוצדק או לא מוצדק, עלות אופציה סטרייק אחד למעלה נגזרת באופן ישיר מסטיית התקן, ולכן גם לא ניתן להגיד מה תהא עלות אופציה שכזו
(לדוגמא בספטמבר עלות C1220 בסגירה, על פי גלום 1205, הייתה 90 ש"ח, אך כאן מדובר בסטייה נמוכה ולכן העלות הייתה זולה יותר, בסטייה 30 לא היית קונה במכיר שכזה).

הגורם השני, עליו ניתן לחלוק אך לדעתי הוא בהחלט משפיע, הוא אינטרס השחקנים. אני מאמין כי בהנתן יציאה של מרבית השחקנים התנודתיות בפקיעה עולה.
דבר זה אינו משפיע בהכרח על עלות האופציות אך לא הייתי משלם 90 שקל בכל מקרה על האופציה (מרחק מעט יותר מאחוז).

לכך גם ניתן להוסיף את החוזים בזמן סגירת המסחר בארץ ושאר ירקות, מה שמוביל אותי למסקנה שאני לא יודע לענות על שאלתך ובעיקר מבלבל את המוח, אך אני מניח שכניסה שכזו (בקניה או כתיבה) היא ספקולציה גרידא .

אשמח לשמוע תובנות מאחרים.