פורסם במקור על ידי
אביבון
דמי כיס, לצערי, לא מצאתי נתוני סטייה לכל התקופה ולכן אין באפשרותי לבצע את הנרמול שאתה מדבר עליו.
אבל, הגרף שהצגתי מאפשר לבצע כתיבה מאוד סולידית של שוקתות רחבות, עם ובלי הגנות תחת ההנחה שמה שלא קרה ב10 השנים האחרונות כנראה שלא יקרה היום. למעשה, אני משתמש בגבולות שהוא מגדיר בכדי לנהל שוקתות רחבות מאוד עבור הורי.
שים לב שאת הגבולות שהגרף מגדיר ניתן לקדם במהלך החודש ולא להתייחס בכל יום לגבולות שהוא מציג. לדוגמא:
נניח שהמדד בסוף היום הוא 1200 והיום הוא היום ה-10 לפני פקיעה. לפי הגרף, אני "בטוח" כל עוד אני כותב *13.52% מעלה ו10.5% מטה, כלומר, גבולות הביטחון שלי הם 1362.24 ו-1074. עכשיו נניח שלמחרת המדד ירד ב-5% ל-1140. ביום זה שהוא ה-9, הגבולות לפי הגרף הם: *9.94% ו-9.81% המייצגים את המדדים 1253.3 ו-1028.1. לפיכך אני יכול לקדם את הגבול העליון שלי מ1362.24 ל1253.5. אבל אני עדיין יכול להתייחס ל1074 כגבול תחתון.
לסיכום:
בתנודות גדולות במדד, הגרף מאפשר לבצע כתיבות באופן "בטוח יחסית" ועם רווח לא רע.
החיסרון הוא שעם סטייה נמוכה כמו היום, הטווחים שמגדיר הגרף כבטוחים נותנים כמה שקלים בלבד וטובים לתיק סולידי מאוד עם תשואה נמוכה (אבל עדיין גבוהה משל הבנקים).
ורק כדי לסבר את האוזן, בחודש יולי האחרון הצלחתי להגיע ל10% תשואה נטו על התיק כשכל הכתיבות נעשו בטווח הבטוח בלבד (שוקתות רחבות בלבד), כפי שהגרף הציג. חלק מהכתיבות היו מוגנות וחלקן לא, אך תמיד נשארתי מחוץ לגבולות הסיכון.