מנחם, אני רואה שזה בנימי נפשך אז אומר יותר מזה - בשער הנוכחי הייתי יוצא גם ממודיעין.

ציינתי בהתחלה שאין לי מה לחדש ועובדה שאין הערכות שווי בתקשורת, כי זה לא דוח אלא אסופת מלים ותו לא. איך אתיחס לדוח שמציין כי רק אולי יהיה אפשרי לשאוב ואין בטחון כי יש כדאיות כלכלית.

דומה הדבר שאציע לך לרכוש דירה ממני, ואומר:
מנחם היקר. רואה את הקרקע כאן - היא לא שלי אבל כמעט בטוח שאני זוכה במכרז עליה.
ואז אקים בניין בן 20 קומות. נכון אין לי את המשאבים לכך (ולגבעות אין בלי גיוס הון נוסף) אך סמוך עלי אני אצליח.
ומחירי הדירות ימשיכו לטפס אז אני דורש X על הדירה אבל עכשיו כי אוטוטו אני מקפיץ מחירים, ואתה תוכל להתעשר מכך שהצעתי לך עכשיו ולא בעוד כמה שנים.
קונה?
תשובתך תהא - כשנראה עובדות בשטח, כשתתחיל לבנות, אז נדבר.

ככה התיחסתי תמיד למניות הנפט/גז - כשימצא בודאות, נצטרף. אולי לא נרויח אלפי אחוזים אבל גם כמה עשרות/מאות זה נאה. ולראיה ישראמקו שציינת: תבדוק שוב מתי המלצתי להיכנס למניה ותיוכח כי זה היה בשער 32.

לשאלתך, האם יש נפט?
בודאי, וזה היה ברור עוד טרם הקידוח. אגב, ב 60% מהעולם כולל השטחים הימיים יש נפט, ואין לזה שום משמעות. עוד לפני שגבעות בכלל גידרו את השטח היה ידוע שיש נפט בהיקף משמעותי, וכך גם בשאר קידוחי מגד! זה לא אומר שאפשרי לעשות עם זה משהו.

מה שוויה של המניה? איך אענה על דבר כזה, כשגבעות עצמה מציינת כי אין ודאות שיש כדאיות כלכלית. אני לא הייתי רוכש את המניה גם לא באגורות בודדות, כי ראיתי את הסיפור הזה כבר כמה פעמים. ההבדל היחיד בסיפור גבעות הוא המשקיעים המתחלפים - החברה נשארת בדיוק אותו דבר.

צאו מייד - אמרתי מזמן שאני לא רוכש מניה שאלה ראשיה. לא נכנס ומי שבפנים מוטב שיצא. אנשים קונים אגח דלק כי מאמינים בתשובה, ומוסדים וקרנות פותחים שורט על גבעות בדיוק מהסיבה ההפוכה. מאותה סיבה אני סבור שמי שעבר עינוי נפשי של מספר ימים הנובע בראש ובראשונה מהחברה עצמה ישאר במניה, גובל במזוכיזם.

מציע לכולם לבדוק חברות מקבילות בארה"ב, כשכמובן BP היא דוגמא מושלמת. תעברו על דוח של החברה. עמוד ראשון, לכל המאוחר שני - פוטנציאל קידוח: X (באחוזים) גודל שדה מספר חביות זו מתמטיקה, אין מלל. מספר החביות (המינימאלי אגב) צריך להיות מצויין. הוא מחייב את החברה והיא תשלם על כך אם זה לא יתרחש. כתוצאה מכך, בודקים מוודאים ואז רק מפרסמים על ה safe side. גם ישראמקו - מספרים ברורים. אולי לא ברמה של מניות אמריקניות אך בהחלט חד- משמעי. ואילו גבעות? 12 עמודים עם מלל. תבין כי אין כאן מקום למלל. מספר וזהו. לא יכולים להתחייב תכתוב "לכל הפחות...".

למה לכנס אסיפה בעלות של 150 אלף ש"ח על חשבון המשקיעים??? למה אתה מחלק לי צנצנת נפט/דבש שרכשת בכספי? ממתי מחלקים מתנות באסיפות משקיעים?

תוציאו הודעה, תתראיינו, אפילו ראיון מצולם. האם לא די כי בחברה הזו, ראשיה במהלך השנים הכניסו סכום של עשרות מליונים כל אחד ואחד מהם, ללא השקעה מצידם ?!

מנחם, כאדם שהיה מושקע וליווה את המניה זמן רב אני ממליץ ניסוי. כנס להודעות הבורסה ובדוק את תזמון הקניות-מכירות של ראשיה. תאמר לי אתה, כמה "סיבובים" בוצעו במניה וכמה כסף הניבו להם אותם סיבובים (בהתעלם לחלוטין מהמשכורות).

אני מדגיש שוב, אין לי עניין במניה והלואי וימצא נפט בכמויות אדירות ממש. זה מעולה למשקיעים ומעולה למדינת ישראל. פשוט לא מובן לי איך כת "גבעות" וכת קידוחי הנפט-גז, יכולה להתעלם מהנתונים הללו. מי יעמוד מול המשקיעים אם שוב ינטש הקידוח?
ולאלו שציינו כאן כי מדובר בסכומים קטנים - מהמיילים שקבלתי בחודשים האחרונים, מדובר על סכומים גדולים מאוד, רובם מחסכונות, וחלק מאנשי האתר יודעים שגם חלקם מהלוואות, משכנתאות ושעבודים. אותם פחות רואים כותבים, אך הם לנגד עיניי.