ציטוט פורסם במקור על ידי bond100
שלום, קודם כל ברצוני להודות לכולם על השיתוף!
אני מצטרף לאלה ששאלו כבר לפני, באילו פעולות מומלץ לנקוט כאשר השוק לא זז במשך כמה ימים ואפילו לפני הפקיעה לפני שהספקנו לבצע הקופסה?
אם השוק עומד ולא זז, אז אין הרבה מה לעשות. לכן לא טוב להחזיק שוקת קנויה הרבה זמן.

ולגבי עניין הקרובים, אני רוצה להסביר שוב את הדברים כמו שאני רואה אותם, כי ראיתי שהבינו שאני מדבר על שוקת סטטית, וזה לא נכון. אז אני אסכם שוב את הדברים כפי שאני רואה אותם.

מה המאפיינים של שוקת קנויה?
בהנחה שקונים שוקת סימטרית (יחסית למדד):
-כל עוד המדד נע באזור שהיה בזמן הקניה, ערך השוקת נע במתינות רבה מאד. ככל שהמדד מתרחק, ערך השוקת מתחיל לנוע יותר ויותר מהר.
-השוקת מאבדת ערך ככל שעובר זמן
-השוקת מוסיפה ערך ככל שהסטיה עולה

מתי קונים?
קונים כאשר:
-נמצאים זמן רב לפקיעה
-סטיות התקן נמוכות ומעריכים שיש יותר סיכוי שיעלו מאשר שירדו
-יש סיכון טוב שתהיה תנודה לאיזה כיוון.

מה קונים?
-קונים שוקת צרה עד אוכף
-אם רוצים שלא יהיה שום הימור על כיוון, בוחרים אופציות בהן מחיר הפוט שווה למחיר הקול. פחות חשוב המיקום המדוייק. זה בכל אופן יהיה סימטרי פחות או יותר.

האם למכור אופציות רחוקות יותר ולהכניס כסף?
מכירה של אופציות מורידה את הרווחיות במקרה של תזוזה. אבל מצד שני גם מכניסה כסף. מכיוון שכאשר נמצאים רחוק מהפקיעה, כל האופציות שנמצאות קרוב אחת לשניה, זזות בערך ביחד (באחוזים), הרי שהמשמעות היא שהרווח באחוזים יחסית להשקעה נטו, ישאר אותו הדבר. אז אם כבר מחליטים למכור, אז כמה שיותר רחוק.

המדד לא זז. מה עושים?
מקללים. ואחרי כמה זמן סוגרים בהפסד.

המדד כן זז. מה עושים?
יש כאן הימור. אם לא עושים כלום, והמדד ממשיך, הרווחים הולכים וגדלים יותר ויותר מהר. אבל מהמרים על הרווח שכבר הצטבר כי אפשר לאבד אותו במידה והמדד חוזר חזרה.

אפשר לנהל את השוקת. מבחינה מתמטית, כל הניהולים שראיתי בשרשור הזה, דומים מאד. הפרנציפ הוא לסגור את השוקת, לקחת את הרווח, ולפתוח חדשה סימטרית במקום.

קרוב כזה או אחר למעשה עושה את אותו הדבר. סגירת קופסה משמעה דחיה של לקיחת הרווח ליותר מאוחר.

מה מפסידים אם עושים את הפעולה הזו - הרווח מתחיל להצטבר שוב באיטיות.

לאיזה רווחים ניתן לצפות?
נניח שקנינו שוקת בהוצאה של 1000 ש"ח + 1000 ש"ח.
תזוזה של המדד תעלה צד אחד פי 1.5 ותוריד צד שני פי 1.5.
הגענו לערך של 1500 + 666 ש"ח = 2166 ש"ח. רווח של 8.3% על ההשקעה.

הרווחים יעלו משמעותית במקרה של ירידות ועליה בסטיה. לכן תמיד עדיף ירידות על עליות.