שלום לכולם ותודה על ההתעניינות.
היום כמעט ולא הייתי מקוון כך שגם אילו היה אפשרות לבצע קירוב של הקולים עפ"י הכללים לא היה יוצא לי.
למרות שאני מאמין בהמשך ירידות (ואני אכן מאמין), אציין כי בהנתן ההזדמנות אתקן את הקולים בלי לחשוב יותר מידי (חודש שעבר חשבתי לתומי שיש ביכולתי להעריך נכונה את תנועת המדד וחטפתי).
בכל מקרה, ביחס לשערי סגירה של היום האסט' כבר ברווח של 200 שח, זאת למרות שכמעט וחזרה לנקודת ההתחלה (ומכאן ההסבר למדוע לתקן).
ובקשר להתייחסויות:
pheonix21 - התיקון שביצעת בעצם הפך את האסט' להימור על כיוון - לא מתאים לי.
Arti- ייתכן בהחלט שכדאי לבצע את הכתיבות רחוקות יותר ולקרבן אם המדד מדשדש. לא שזה יקטין את ההפסד (הכתיבות הרחוקות יותר אמנם נשחקות יותר באחוזים, אך היות והיחס כתיבה-קנייה שלי הוא 1:1 אז השחיקה בפועל תהא קטנה יותר)
אם זאת, הדבר מעלה את פוטנציאל הרווח (וכמובן את תקציב התיקונים) וייתכן שהוא עדיף. מרחק 5 סטרייקים נשמע לי מוגזם. אולי 3, אבל זוהי יותר היוריסטיקה מאשר התבססות על ניסיון.
big- כפי שאמרת, האסט' שלך בעלת פוטנציאל רווח (והפסד) גדולים יותר, אין לי תשובהחד משמעית לאיזו עדיפה,.
max- מעולם לא אהבתי כתיבות חשופות בצד הפוטים (או לפחות איזה שנתיים שאיני אוהב). אמנם כתיבות רחוקות נוספות יקטינו את העלות ויצמצמו נזק בעת דשדוש אך ייגרמו נזק רב בעת תנועה קיצונית ויקטינו את הרווח בתנועה סבירה של 2% לכאן או לשם (במיוחד אם נראה זינוק בסטייה, דבר מתבקש עקב הסטיות הנמוכות). למעשה אתה משלב באסט' כתיבה של שוקת רחבה חשופה, דבר שאני לא פוסל באופן כללי, אך בהחלט אינו רווחי (ובטיחותי) בסטיות הנוכחיות.
bond- ראית את התיקונים שהצלחתי לבצע בתנודה של אחוז למעלה. האסט' בכוונה נפתחת רק בשלב מאוד מוקדם, כשיש עוד זמן רב לפקיעה, ובסטייה נמוכה, כך שהשחיקה נמוכה מצד אחד ומצד שני גם דשדוש מוחלט ועליה בסטייה (ראה מצב נוכחי) יניבו רווח. בגדול אם רואים שהזמן חולף ולא מצליחים לתקן, ניתן לסגור בהפסד על מנת לצמצם סיכונים או לחלופין לבצע תיקונים בעלות גבוהה יותר (ולעדכן את יעד הרווח כלפי מטה), כך שתשאר במרחק סביר מהמדד לשני הצדדים. אני מעריך ששבועיים למשל לפני פקיעה רצוי שרוחב השוקת הכתובה שנשאר לא יעלה על 30 נקודות.
אציין שלמרות שבינתיים זו נראית אסט' קלילה בעלת פוטנציאל גבוה אין דברים בחינם בחיים.
את האסט' יש לפתוח אך ורק בסטיות מתאימות = 15-16 ורצוי אף פחות וזמן רב לפני הפקיעה.
כמו כן גם במשמעת ברזל ועמידה בכללים יהיו חודשים עם הפסדים, שכן לא קיים אסט' (בשום מצב שוק אף פעם) המסוגלת להניב בוודאות 20% רווח חודשי,
ועל אחת כמה וכמה מדובר כאשר עוסקים באסט' חדשה ללא הבאת כללי הניהול לאופטימום.
שיהיה בהצלחה למצויים בפוזיציות דומות ולכל חברי האתר.