נקדים תרופה למכה ונענה על שאלות שעלולות לצוץ היום

תשלום המזומן שהתקבל היום הינו החלק של תשלום המזומן עבור הקרן בלבד ולכן הינו נמוך מכלל הסכום שעוד צריך להתקבל.

תשלום המזומן שקול לתשלום של 0.10498 ש"ח עבור כל נייר, בעוד תשלום מזומן נוסף על סך של 0.18438 ש"ח עבור כל נייר בגין הריבית והניכיון צריכים להיות עדיין מועברים לתשלום למי שהחזיק את האג"ח בעת ההמרה.

ע"פ חישובי המס ליום הראשון של המסחר שווי הנכסים שהתקבלו בגין כל 1 ש"ח ע.נ. אגרות חוב (סדרה ד') הינה 0.45304 ש"ח - עד כה!

אם נוסיף לכך את התשלום הנוסף שצריך להתקבל בגין ריבית וניכיון נקבל כי הערך של כל נייר בהמרה, ע"פ חישובי המס, הינו על סך - 0.63742 ש"ח עבור כל נייר.

להזכירכם מחיר הקנייה כפי שאני ביצעתי וכפי שניתן היה למצוא בסמיכות ליום ההמרה עמד על 56.5 אגורות לנייר, או כ- 12.8% רווח מהשקעה של שבוע!

כמובן שיש לקחת בחשבון כי כעת מחירי הניירות יכולים לרדת או לעלות, מי שלא רוצה לקחת סיכונים מיותרים יכול למכור את כל ההחזקות שלו בנייר ולצאת ברווח של כ- 10%.

אני מזכיר כי בסבירות גבוהה יותר נראה כי בימים הראשונים להמרה מחיר הנירות יורד, כאשר אני עצמי דווקא חיזקתי במניות ובאופציות ואת האגחים מנסה למכור (ראה הערות למעלה).