- גיל, אבי, לא הכל רע בכתבה של "גלובס" ויש גם טוב, כי הלוביסטים עובדים גם בצד של הטובים, ולהלן כמה דוגמאות:

- החברה הממשלתית להגנת ים המלח, פרסמה לאחרונה מכרז לשירותי "קשרי ממשל";

- המועצה לצרכנות, יחידה במשרד התמ"ת, העסיקה את ניר קליינר לקידום קמפיין נגד עמלות הבנקים;

- "יש שני בניינים בתל אביב שהגבלתי אותם", סיפר הלוביסט קליינר. "בפרויקט באסותא עבדנו מול המשרד של בוריס קרסני. רצו לבנות שם ארבעים ומשהו קומות. הורדנו ל-25 קומות, והעפנו את הקטע המסחרי".

- הפחתת דמי הקישוריות של חברות הסלולר, שיזם שר התקשורת משה כחלון. בדיון בנושא פנה אקוניס למנכ"לי החברות שהגיעו למשכן: "מופעלים עלינו לחצים כבדים מכם ומהשליחים שלכם", והצהיר ש"לציבור אין לוביסטים, ולכן אני רואה עצמי כלוביסט של הציבור".

- קיבלתי תמיכה ממשלתית בלקוח שלי שמתחרה מול גורם מונופוליסטי גדול. המנכ"ל של אותו גורם התקשר לאמנון כהן והסביר לו למה הוא יפטר עובדים אם החקיקה תעבור - ולמרות זאת הממשלה תמכה בזה. זה לא היה טריוויאלי. אמנון חזק".

- חברי הכנסת עדיין מעוניינים במידע שמספקים הלוביסטים: "אני מביא לח"כ חומר שכבר מעובד, והח"כ לא צריך להתחיל להתרוצץ ולעשות מחקרים. הח"כ סומך עליי. מספיק שאעבוד עליו פעם אחת - יותר הוא לא ידבר איתי. אין פה שום דבר שחור שעובר מתחת לשולחן".

- לא במובן השחצני - אנחנו פשוט מכירים את הפרוצדורות, את התקדימים. הח"כים משתפים איתנו פעולה כי הצעות חוק שמעורבים בהן לוביסטים משיגות באופן דרמטי הרבה יותר הצלחה. יש תחרות לא גלויה בין הח"כים על עבודה עם הלוביסטים. לא לרצותם, אבל לעבוד איתם, כי הלוביסטים מביאים להם נושאים וגופים רציניים, ומעשירים להם את הידע. הזמן והמשאבים של ח"כ הם מוגבלים.

- נהוג לדבר על השימוש של בעלי הון בלוביסטים, אולם האמת היא שעושים זאת גם גורמים שונים לחלוטין: מאבק ניצולי השואה נגד בנק לאומי לווה על-ידי קראוס.

- גם ועדי עובדים מעסיקים לוביסטים נגד בעלי הון. קליינר, למשל, סייע לעובדי עשות אשקלון למנוע את מכירת המפעל.