x

עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
מציג תוצאות 11 עד 19 מתוך 19

נושא: שאלה לגבי בטחונות קרוב רחוק

Re: שאלה לגבי בטחונות קרוב רחוק

ציטוט פורסם במקור על ידי קאריה
    ציטוט פורסם במקור על ידי liormaof
    השאלה נשאלה לגבי אסטרטגיה שתהיתי לגביה, במידה ואני צופה ירידות:
    -C1220 אוקטובר 340- שח
    +C1220 ספטמבר 40 שח

האסטרטגיה הינה לפקיעה בספטמבר כך שאני צופה שמחיר ה CALL של אוקטובר ירד יותר מ 40 שח. במידה ובאמת לא דרושים בטחונות, למרות כל האמור לעיל, האסטרטגיה הזו עדיפה משום שהיא תתאפשר בכמוד גדולה יותר של יחידות.

אני יכול להפסיד באסטרטגיה זו במקרה של עליות ולכן עושה רושם שכן דרושים בטחונות עבור האסטרטגיה.
    כל מה שנכתב לך נכון בהחלט והכותבים מדברים מנסיון
    אלא מה במיקרה שציינת,ובגלל ששני האופציות רחוקות מאד מהכסף
    סביר שמהתקבול של ה 300 שח ישאר לך 150-180 שח
    הבעיה מתחילה באם בספטמבר המדד מגיע די קרוב לסטרייק שבו פעלת, נניח ל- 1190 או 1200, ועוד יותר בעייתי באם זה מגיע לשם קרוב יותר לפקיעה, מכיוון שככל שמתקרבים לפקיעה היווניות מתחדדות לכיוון הסטרייק הקרוב למדד ע"ח הסטרייקים הרחוקים יותר, כך יכול להיווצר מצב שהאופציה שקנית לספטמבר תהיה שווה 300 ש"ח בעוד האופציה שכתבת לאוקטובר תהיה שווה מעל 800 ש"ח . מה תעשה אז, לסגור לא בא בחשבון, לדלג לאחור עם הכתיבה ולהכפיל, אתה מתחיל "להשכיב" בטחונות ולא יודע היכן זה יעצור, ואם המדד יעצר על הסטרייק שלך או יעבור אותו טיפה, עבור הקניה תקבל כמעט אך ורק דלתא, אולם באופציה שכתבת היווניות יהיו בשיא כוחן וישאבו ממך את הכסף.

אם כבר, לך על מרחק גדול יותר, נניח סטרייק 1250 (מאחורי החומה הסינית הגדולה - אזור ההתנגדות החזק ביותר עד כה), אומנם תקבל פחות כסף מהשחיקה, אולם הסיכוי שלא תיפגע יותר גדול.
    אין באמור יעוץ בכל צורה שהיא. המסחר בנגזרים מסוכן באופן מיוחד.
    הכותב אינו בעל רשיון לייעוץ/שיווק השקעות או ניהול תיקים (בתהליך רישוי)
    ייתכן ולכותב יש ענין אישי בנושא, תוכן ההודעה אינה מהווה תחליף
    לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

זאת בדיוק הסיבה שאני פחות מבין איך לא דרושים בטחונות באסטרטגיה שכזו.
    הרי תיאורטית בלבד, אם לא דרושים בטחונות אני יכול לבצע אותה 5000 פעמים ללא בטחונות כלל. במידה והמדד יפקע ב 1220 שווי כל אופציה שאמכור תהייה ~2000 שח. כלומר, ע"פ מה שנאמר שהבטחונות קופצים ביום הפקיעה, אני אהיה חייב לסגור את הפוזיציה ביום הפקיעה ואצטרך כ 5000*2000 = 10M שח ע"מ לעשות זאת.

ולכן משהו עדיין לא מסתדר לי שהבטחונות אפס עבור השאלה כמה בטחונות לוקחים בקניה קרובה(החודש הזה) ומכירה רחוקה(החודש הבא).
    ואם הם שונים מאפס איך מחשבים אותם? אני רואה את ההפסד המקסימלי האפשרי כמחיר אופציה רחוקה על הסטרייק ביום הפקיעה של הקרובה - אך האם ככה גם הבנקים\בתי השקעות מחשבים?

ציטוט פורסם במקור על ידי liormaof
    זאת בדיוק הסיבה שאני פחות מבין איך לא דרושים בטחונות באסטרטגיה שכזו.
    הרי תיאורטית בלבד, אם לא דרושים בטחונות אני יכול לבצע אותה 5000 פעמים ללא בטחונות כלל. במידה והמדד יפקע ב 1220 שווי כל אופציה שאמכור תהייה ~2000 שח. כלומר, ע"פ מה שנאמר שהבטחונות קופצים ביום הפקיעה, אני אהיה חייב לסגור את הפוזיציה ביום הפקיעה ואצטרך כ 5000*2000 = 10M שח ע"מ לעשות זאת.

ולכן משהו עדיין לא מסתדר לי שהבטחונות אפס עבור השאלה כמה בטחונות לוקחים בקניה קרובה(החודש הזה) ומכירה רחוקה(החודש הבא).
    ואם הם שונים מאפס איך מחשבים אותם? אני רואה את ההפסד המקסימלי האפשרי כמחיר אופציה רחוקה על הסטרייק ביום הפקיעה של הקרובה - אך האם ככה גם הבנקים\בתי השקעות מחשבים?
    יכול להיות שככל שמתקרבים לפקיעה כן יקחו בטחונות (אולי בגלל סיכוי שונה שאופציה קנויה לאוגוסט תפקע בתוך הכסף מול הסיכון שאופציה כתובה לספטמבר גם תפקע בתוך הכסף).
    לא בטוח ב- 100% שיקחו, אבל התסריט התיאורטי שציינת , להערכתי גם באם אין בטחונות, מישהו בבית ההשקעות או בבנק ימנע ממך להגיע בכזו קלות לאלפי כתיבות קלנדריות.

באופן מפתיע, לא לוקחים ביטחונות. ואני עשיתי בזה שימוש הפוך לחלוטין החודש. דווקא קניתי קרוב ומכרתי רחוק:

בשבוע האחרון לפקיעה, הייתי בביטחונות מלאים באוגוסט. ורציתי בכל זאת לנצל מחירים טובים שהיו בספטמבר. אז קניתי אוגוסט 1270 ב 5 שקלים יחידה, ומכרתי 1270 ספטמבר ב 50 שקלים יחידה. ככה יכולתי לפתוח שוקת רחבה מאד מאד, כאשר השוקת הנוכחית עדיין קיימת, וזה תוך תשלום "קנס" של 5 שקלים + עמלה.

עשיתי את זה בקטן כדי לבדוק איך זה.

תודה

היי ליאור
    גם אני ניסיתי משהו כזה ובית ההשקעות שלי דורשים בטחונות של כ- 800 ש"ח, יתכן שהביטחונות יעלו לקראת פקיעה.....חודש שעבר גם כן מכרתי על אותו סטרייק(בערך 17% מהמדד) put ב120 ש"ח וקניתי ב20 ש"ח ואח"כ שמתי פקודה מתמשכת לסגור את הכתיבה ב-25 ש"ח הפקודה התבצע לקראת הפקיעה.... ראיון אחר שהיה לי זה אולי לקנות לונג 1220 ולכתוב 1230

בזמנו שאלתי גם על בטחונות של קרוב רחוק ולא הסתדר לי משהו. ואולי מישהו פה יוכל להסביר:
    אם כתבתי פ1100 לספטמבר וקניתי פ1100 לאוקטובר - לכאורה לא אמורים להיות בטחונות.
    אבל מה קורה אם הפקיעה היא ב1050?
    הבורסה חייבת לוודא שיש לי 5000 שח לשלם על הכתיבה הקרובה שלי ב1100.
    לא הגיוני לי ש"יסתמכו" על כך שמיד אחרי הפקיעה אוכל למכור את פ1100 הקנוי שלי לאוקטובר בלפחות 5K כדי לכסות על התשלום...

לשם הדוגמא ניקח מקרה קיצון: היו לי 5K בטחונות בסה"כ.
    קניתי פ1100 אוקטובר ב(נניח) 1500 שח.
    מכרתי פ1100 ספטמבר ב(נניח) 500 שח.
    לפי מה שכתבתם הבורסה לא דורשת ממני בטחונות על כך, ובפועל נותרתי עם תזרים של 4000 שח, והרי בפקיעה אני אמור לשלם 5000. איך זה מסתדר?

ציטוט פורסם במקור על ידי gomer
    בזמנו שאלתי גם על בטחונות של קרוב רחוק ולא הסתדר לי משהו. ואולי מישהו פה יוכל להסביר:
    לא הגיוני לי ש"יסתמכו" על כך שמיד אחרי הפקיעה אוכל למכור את פ1100 הקנוי שלי לאוקטובר בלפחות 5K כדי לכסות על התשלום...

לפי מה שכתבתם הבורסה לא דורשת ממני בטחונות על כך, ובפועל נותרתי עם תזרים של 4000 שח, והרי בפקיעה אני אמור לשלם 5000. איך זה מסתדר?
    איני יודע בוודאות מה התשובה, אולם סביר להניח שהמצב שתיארת הוא דומה בעיקרו למצב בו כתבת אופציה אחת בכסף, חשופה, דרישת בטחונות 12000 ש"ח, כנגד 14000 ש"ח בטחונות בחשבון (שנניח וזה מה שיש לך) + תקבול של 2000 ש"ח, ואז המדד זז 6 סטריקים נגדך, דרישת הבטחונות עולה בערך ב-6000 ש"ח נוספים (נניח סה"כ 18000 ש"ח דרישת בטחונות) מול 14000 ש"ח שיש לך + 2000 ש"ח (תקבול מזומן מהכתיבה) = 16000.

בתכלס, תידרש מיידית להשלים בטחונות של עוד 2000 ש"ח לפחות, או שתקנה בחזרה את האופציה הכתובה ע"י מימוש חלק מהבטחונות למזומן + אותם 2000 ש"ח מזומן, או שתקנה אופציה אחרת מאותו סוג, על סטרייק פחות עמוק בכסף, בתור הגנה לכתיבה.

ציטוט פורסם במקור על ידי gomer

אסטרטגיה קלנדרי צריך בטחונות,מהסיבה שיש תחום עליון+תחתון.

C:\Documents and Settings\moshe\שולחן העבודה\b&s21עיסקה5 מעוף.xls
    הכותב בפורום זה עשוי ליהיות באסטרטגיה,אין אחריות.

האמת כואבת אולם פירותיה טובים לנפש.

.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות