שלום לכולם,
לא כתבתי כאן המון זמן אבל בחודשים האחרונים עקבתי אחרי השוקתות הרחבות באתר.
אני לקחתי פסק זמן מאופציות לפני כ8 חודשים. מאז הכסף שוכב בלי לעשות כלום כאשר אני כל הזמן חושב מה לעשות איתו(לאו דווקא בתחום האופציות).
פרשתי אחרי 4 חודשים שהשגתי בהם תשואה יפה מאוד (יותר מדי יפה) אבל הפסדים לא נעימים מהאסטרטגיות השבועיות. הפסקתי גם עם השוקתות אחרי שבאחת הפקיעות בה הרווחתי יפה מאוד, הפקיעה היתה 5 נק' מתחתי! המחשבה על המחיקה שהייתי כ"כ קרוב אליה הפחידה אותי.
כמו כן, אני זוכר את אזהרותיהם של סביון ופועל קטן (והקיטונות שהם חטפו באתר) והם גם השפיעו עלי מאוד.
בזמן האחרון, כשעקבתי אחר התנהלות השוקתות התרשמתי מאוד מהרמה הגבוהה, במיוחד דמי כיס. אהבתי את אי ההסתמכות על השחקנים, את אי החזירות, את הבעת דעתו גם כנגד שחקן (למרות הערכתי לשחקן).
לעניין הלקחים:
1. אני ממליץ לכולם לקרא את הספר שכבר המליצו עליו באתר:תעתועי האקראיות.
2. ממעבר יסודי על כמעט כל ההודעות שנכתבו פה ועל הלקחים שאנשים לקחו איתם מהפקיעה אני שם לב לטעות חמורה בהפקת הלקחים שעלולה לעלות ביוקר בעתיד.רוב החברים כתבו שהבעיה שלהם היהת הגרידיות. גם אם לא תהיו גרידים, מה שיקרה הוא שתרוויחו פחות, הרבה פחות כיוון שאתם חושבים רק על החודש הזה למה לא סגרתם. אם תאמצו את ה"פחדנות" כאסטרטגה, אתם תברחו הרבה פעמים בחודשים שלא הייתם צריכים לברוח בהם. זה אמנם יגרום לכם להפגע מהברבור השחור לעיתים נדירות יותר אבל גם הרווחים שלכם יהיו קטנים יותר.
3. כדאי לתת יותר מחשבה על השאלה למה לא כולם עושים את זה. התשובה של דמי כיס, שזה לא מתאים לכולם לא מקובלת כיוון שאם זה נכון היו צריכות להיות הרבה קרנות שנותנות תשואות כאלה די בבטחה ואנשים היו משקיעים אצלם.
4. לסיום אומר את הלקח שלי.אופציות זה כמו כל סחורה.אם היא זולה קונים ומוכרים כשהיא מתייקרת. אם היא יקרה, מוכרים וקונים בהמשך.
לאן אני חותר? לעניין הסטיות המדובר. בסטיות נמוכות צריך אולי לקנות שוקתות(לפחות בתחית חודש) ובסטיות גבוהות למכור בכמויות (ויעד הרווח זו סוגיה מעניית פחות. מסידי גם עם יעד רווח של 8%- לא כ"כ מסוכן בסטיות גבוהות). במילים אחרות, אין קשר לדעתי בין הסטייה לבין הסיכון של הכותב. ואחת הראיות היא החודש הזה.
אני רוצה לחזק את כולם ולאחל בהצלחה בהשבת הרווחים.