x

עמוד 31 מתוך 33 ראשוןראשון ... 212930313233 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 301 עד 310 מתוך 321

נושא: שוקת רחבה ספטמבר - דיונים ופרשנויות

Re: שוקת רחבה ספטמבר - דיונים ופרשנויות

ציטוט פורסם במקור על ידי דמי כיס
    המחשבות מתרוצצות:
    אם אתה בודק מה המדד יותר מפעם ביום, סימן שמשהו לא בסדר. האסטרטגיה צריכה להיות כזו, שלא יותר מדי מעניין אותך מה הולך.
    כלל אצבע מתאים לי....אבל איך מיישמים ? מתרחקים ?

/

חברים יקרים, קודם כל אני בטוח שכולכם תעשו הרבה כסף בצורה כזאת או אחרת.
    המסקנה היחידה המתבקשת מכל הסיפור, ואומנם קוראים לי"פועל קטן" אבל אני יודע דבר או שנים בשוק ההון, זה ששוקת רחבה ב- 20 שקל קונים, ולא מוכרים!

כל מיני תובנות על זה שהייתם קרובים מידי או רחוקים מידי, או שבפעם הבאה לא תשארו לפקיעה ובדיוק לפני תצאו וכו , זה לא רלוונטי בכלל , כי כמו שרשמתי מספר חודשים לפני ככה אני רושם היום, שוקת רחבה, לא עובדת לאורך זמן!!!
    חג שמח

שלום לכולם,
    לא כתבתי כאן המון זמן אבל בחודשים האחרונים עקבתי אחרי השוקתות הרחבות באתר.

אני לקחתי פסק זמן מאופציות לפני כ8 חודשים. מאז הכסף שוכב בלי לעשות כלום כאשר אני כל הזמן חושב מה לעשות איתו(לאו דווקא בתחום האופציות).

פרשתי אחרי 4 חודשים שהשגתי בהם תשואה יפה מאוד (יותר מדי יפה) אבל הפסדים לא נעימים מהאסטרטגיות השבועיות. הפסקתי גם עם השוקתות אחרי שבאחת הפקיעות בה הרווחתי יפה מאוד, הפקיעה היתה 5 נק' מתחתי! המחשבה על המחיקה שהייתי כ"כ קרוב אליה הפחידה אותי.
    כמו כן, אני זוכר את אזהרותיהם של סביון ופועל קטן (והקיטונות שהם חטפו באתר) והם גם השפיעו עלי מאוד.
    בזמן האחרון, כשעקבתי אחר התנהלות השוקתות התרשמתי מאוד מהרמה הגבוהה, במיוחד דמי כיס. אהבתי את אי ההסתמכות על השחקנים, את אי החזירות, את הבעת דעתו גם כנגד שחקן (למרות הערכתי לשחקן).
    לעניין הלקחים:
    1. אני ממליץ לכולם לקרא את הספר שכבר המליצו עליו באתר:תעתועי האקראיות.
    2. ממעבר יסודי על כמעט כל ההודעות שנכתבו פה ועל הלקחים שאנשים לקחו איתם מהפקיעה אני שם לב לטעות חמורה בהפקת הלקחים שעלולה לעלות ביוקר בעתיד.רוב החברים כתבו שהבעיה שלהם היהת הגרידיות. גם אם לא תהיו גרידים, מה שיקרה הוא שתרוויחו פחות, הרבה פחות כיוון שאתם חושבים רק על החודש הזה למה לא סגרתם. אם תאמצו את ה"פחדנות" כאסטרטגה, אתם תברחו הרבה פעמים בחודשים שלא הייתם צריכים לברוח בהם. זה אמנם יגרום לכם להפגע מהברבור השחור לעיתים נדירות יותר אבל גם הרווחים שלכם יהיו קטנים יותר.
    3. כדאי לתת יותר מחשבה על השאלה למה לא כולם עושים את זה. התשובה של דמי כיס, שזה לא מתאים לכולם לא מקובלת כיוון שאם זה נכון היו צריכות להיות הרבה קרנות שנותנות תשואות כאלה די בבטחה ואנשים היו משקיעים אצלם.
    4. לסיום אומר את הלקח שלי.אופציות זה כמו כל סחורה.אם היא זולה קונים ומוכרים כשהיא מתייקרת. אם היא יקרה, מוכרים וקונים בהמשך.
    לאן אני חותר? לעניין הסטיות המדובר. בסטיות נמוכות צריך אולי לקנות שוקתות(לפחות בתחית חודש) ובסטיות גבוהות למכור בכמויות (ויעד הרווח זו סוגיה מעניית פחות. מסידי גם עם יעד רווח של 8%- לא כ"כ מסוכן בסטיות גבוהות). במילים אחרות, אין קשר לדעתי בין הסטייה לבין הסיכון של הכותב. ואחת הראיות היא החודש הזה.
    אני רוצה לחזק את כולם ולאחל בהצלחה בהשבת הרווחים.

לא יפתיע, שהכישלון בניהול החודש האחרון מעסיק את מחשבותי לא מעט. די הרבה תוכחה עצמית על כך שהיו לי מספיק הזדמנויות לברוח. בהתחלה בלי נזק, ואחר כך עם נזק סביר. אפילו 5 דקות לפני תום המסחר ביום שני יכולתי לצאת באופן סביר, ובחרתי להמר. ההימור היה מטופש מאד. הימור על הרבה כסף. הייתי שבוי בקונספציה (מזכיר קצת את המנהיגות במלחמת יום כיפור). לא נתתי לעובדות לבלבל אותי. עדיין אני מנתח מה הביא אותי להמר ככה.

האם זה כישלון של רעיון השוקת הרחבה? לא חושב. כי אפשר היה להחלץ. זה כישלון בניהול השוקת הרחבה. יכול להיות שצריך היה לחטוף את הסטירה. ויכול להיות שאי אפשר בלי זה. הלוואי שהסטירה הייתה קצת יותר חלשה. גם 1220 היה מעביר את המסר מצויין. אבל זה מה יש. ההרגשה של הדם שאוזל מהפנים כשהופיע המספר 1229.75 לא תשכח במהרה. חוץ מהכסף, מציקה גם הפגיעה באגו, והמחשבה ש"גם אני שייך לאידיוטים". אני לא עדיף על משקיע גבעות מצוי.

אני גם מתלבט בעניין המשך ניהול שירשורי ה"שוקת הרחבה". כי בתור מישהו ששייך לקבוצת האידיוטים, באיזו זכות אני מחלק עצות לאחרים? אולי מי שצודקים כל הזמן זה 'פועל קטן' או סביון?

גם במישור הטכני יש מחשבות. סתם למשל: אנחנו רגילים לחשוב שעבודה חשופה היא מסוכנת מאד, ותמיד לעבוד מוגן. אין וויכוח על זה כאשר מדובר באסטרטגיה מסוג אוכף, או שוקת בינונית. אבל האם זה נכון לגבי שוקת רחבה? בואו נבחן את זה:

- עבודה מוגנת מאפשרת כתיבה של הרבה יותר יחידות. עבודה חשופה גוררת כתיבות יותר מעטות. האם העבודה המוגנת הועילה לי בפקיעה האחרונה? לא. היא הזיקה. הייתי כתוב 1210 מוגן 1230, שזה סביר מאד. בגלל ההגנה הייתי כתוב יותר יחידות. ההגנה לא באה לידי ביטוי. אם הייתי כתוב חשוף, אבל בשליש הכמות, הנזק היה קטן פי 3(!), או לחילופין הייתי סופג עליה עד 1270 בנזק זהה.

- עבודה חשופה "מכריחה" סגירת פוזיציות כאשר יש בעיה. עבודה מוגנת מאפשרת להכנס עם כל הכח לתוך ה"אסון".

- עבודה חשופה מאפשרת עבודה יותר רחוקה מאשר עבודה מוגנת, ועם פחות עמלות. מקל מאד על העבודה באופציות ששוות "גרושים".

כורח המציאות מכריח לעבוד מוגן בשלבים המתקדמים של החודש, או בסטיות הנמוכות שיש עכשיו בצד של הקולים. אבל עדיף הגנות רחוקות ופחות יחידות. למשל:

P1060 עולה היום 45 ש"ח.
    אפשר להשיג את אותו ההפרש על ידי P1090 מוגן P1060.

נושא נוסף שאפשר להתווכח עליו: "הסיכון גלום במחיר". ובכן זה כנראה לא נכון. בתחילת השבוע (זה נראה כמו לפני שנים), C1200 עלה 40 ש"ח. זה ממש לא גילם את הסיכון.

תוכניות כרגע: להחזיר את ההפסד לאט לאט לאט. זה יהיה החזר של הכסף, וגם של הדימוי העצמי. המקביל הפינאנסי ל"מה שלא הורג מחשל". אני לא עומד "לנקום" בשוק. רק עבודה איטית וזהירה יכולה להחזיר את הכסף. טוב להיות פראנואיד. החודש הזה הוכיח שזה שאני פרנואיד לא אומר שלא מנסים להרוג אותי.

אוף. יצא מגילה...

היי דמכ"ס, חג שמח
    כשאני קורא את מה שאתה כותב אני לא יכול שלא להזכר בעצמי- ממש באותן מילים
    אבל כמו שאמר פעם אדם חכם מאוד (ריצ'רד בנדלר) "אין כישלון או הצלחה - אלא רק משוב"
    מה שאתה רואה הוא בסך הכל משוב לצורת קבלת החלטות מסויימת. אין כאן עניין של כשלון (שהוא במהותו אישי) אלא רק מעשה ולקחו. לקח לי זמן להפנים את זה אולם לבסוף הבנתי כי ככל שאשפוט את עצמי (בעיקר לחומרה) תועלת רבה לא תצא מזה
    בשורה התחתונה- כולנו מפיקים תועלת רבה משרשורי השוקת שאתה פותח ולדעתי בדיוק לאחר השיעור החשוב בסוף חודש זה- זה הזמן להרביץ תורה ולא לסגת לאחור
    בהצלחה!

ציטוט פורסם במקור על ידי דמי כיס
    אני גם מתלבט בעניין המשך ניהול שירשורי ה"שוקת הרחבה". כי בתור מישהו ששייך לקבוצת האידיוטים, באיזו זכות אני מחלק עצות לאחרים? אולי מי שצודקים כל הזמן זה 'פועל קטן' או סביון?

גם במישור הטכני יש מחשבות. סתם למשל: אנחנו רגילים לחשוב שעבודה חשופה היא מסוכנת מאד, ותמיד לעבוד מוגן. אין וויכוח על זה כאשר מדובר באסטרטגיה מסוג אוכף, או שוקת בינונית. אבל האם זה נכון לגבי שוקת רחבה?
    דמ"כ, בסופה של פקיעה כולנו יצאנו אידיוטים, זה שחילק עצות וזה שקיבל אותם. אם תפסיק את המסורת היפה של שירשורי ה"שוקת הרחבה" גם כולנו נישאר ככה. אתה מעלה נקודה מעניינת לגבי עבודה חשופה, אך הפקיעה היתה יכולה להיות גם יותר גבוהה, או לחילופין ההגנות שלך היו יכולות להיות ב 1220. כמו שציינת עבודה חשופה מאפשרת כתיבות מועטות יותר ונגזר מזה רווח קטן יותר...

אופיר כתבת בדיוק אבל בדיוק את מה שעבר אלי באפריל השנה.באותו חודש אני הפסדתי בשוקת רחבה כ15% מכל התיק הסיבה הייתה שהתקרבתי מידי בגלל הגרידיות.מאז הפסקתי כמאט לכתוב ולהגיב כאן.לאט לאט חזרתי לעצמי כי הבנתי שזה יכול לקרות גם עם אחרים וטובים.לכן תמשיך לכתוב זה יתרום לכולם במיוחד אחרי שצברנו נסיון שלצערי בנתיים נסיון מר.
    מאז הפסקתי עם שוקת רחבה עם הגנות וניסיתי שוקת רחבה חשופה .
    לרוב יומיים לפקיעה הייתי מוכר רגליים רחוק מפני שאחרי פקיעה כבר לא ניתן היה לקבל סכום של 50 ש"ח רחוק מהמדד במיוחד ברגל קול השיקול הוא שבד"כ אזור פקיעה ידוע כמה ימים לפני.
    זה עבד די טוב אבל דורש המון בטחונות לכן רווחים לא גדולים.
    החודש ישנה בעיה רצינית כתבתי במדד 1190 קול 1300 ועכשיו זה עולה כפול 4 !הבטחונות עולים ככל שמדד מתקרב שלא לדבר על הרגשה של לחץ.
    מה עושים עכשיו?חוץ מלמכור כמות כפולה על 1300 ולממן הגנות להכול ב1320 אני לא מוצא פתרון אחר.
    המומחה לשוקת חשופה זה izikf1 הוא מבצע את זה הרבה זמן ובהצלחה ניתן ללמוד ממנו.לפי מה שאני זוכר הוא כותב ב50%מהבטחונות. בחישוב גס כל כתיבה חשופה לוקחת בין 3500 ל5000 שקל בטחונות ותקבול של 100 שקלים משני רגליים .הרווחים לא בשמיים

לדעתי, תדירות המושג כשלון וההלקאה העצמית מוגזמת. זה אינו כשלון - אלא מצב מאוד לא שכיח שכמעט בלתי אפשרי להתכונן אליו מראש.
    המסקנה העולה מכל הכותבים היא שמירה על הכללים, אך לאחר שהמסקנות הוסקו - בכך תם ונשלם. לא חושב שנכון אחרי שלב המסקנות והלימוד להמשיך ולחפור בפצע. צריך לקבל את העובדה שבבורסה גם מפסידים לעיתים. זהו חלק מהמסחר ! יתכן בהחלט שעוצמת הרגשות כאן נובעת מכך שמזה כשנתיים השוקת לא הפסידה, ולמעשה מאז ומעולם הניבה רווח נאה. זוהי למעשה ההתמודדות הראשונה עם מקרה קצה, וצריך להבין שאירועים כאלה יקרו. מאוד לא סביר שיקרו אך בהגדרה, הם בהחלט יקרו.
    כשלון והצלחה אלו מושגים שבבורסה ניתן לכתוב עליהם רק לאחר מספר שנים, ועשרים שוקתות חודשיות זה עדין לא אינדיקטור.
    האם מי שרכש 100 יחידות CALL1220 בשני הוא הצלחה? לא. כי הרכישה מוכיחה שלאורך זמן הוא ימחק. הוא הרויח והכותבים בהפסד - זה המצב נכון לעכשיו.
    ישנם חודשים שהרווחים שלי גבוהים במיוחד, וישנם חודשים (כמו הנוכחי) בהם השחקנים מפסידים לא מעט. איני טוען שזה לא מעצבן ומעציב אך כמו שאיני קופץ מאושר בזמן הצלחה, כך איני מתאבל. אני יודע שרק בסוף שנה אוכל לסכם את הישגיי וכך אני מציע גם לכם. לא רלוונטי הפסד נקודתי אלא רלוונטי מה התוצאות לאורך זמן. לשבור את הכלים, להפסיק לכתוב אופציות, וכיוצא בזה לא יחזירו את ההפסד.

יש באתר רמה גבוהה במיוחד, נדירה ממש, של כותבים וסוחרים. הרשו לי עצה קטנה:
    מרגע שהבנתם אופציות ונכנסתם לעולם זה, לא תצאו. חלק יעשו הפסקה, חלק יבטיחו לעצמם אך האמת היא ששוק המניות והאגח אינו מתקרב בכלל לפוטנציאל בנגזרים (כמו גם לסיכון), ולכן אני בטוח כי כשהאבק ישקע דברים יראו אחרת. אני מכיר בודדים שתהעשרו ממניות אך רבים שהתעשרו מאופציות. זה לא קל, לא פשוט ולא קסם - ואולי הכי חשוב, זה תהליך של שנים.אבל אלו שכן מצליחים להבין וליישם, פוטנציאל הרווח שלהם אחר לחלוטין מכל מה שמוכר.

עכשיו המטרה היא לשנס מותניים, ולראות איך מוציאים מאוקטובר את המקסימום.
    זוהי צלקת לא סימפטית אבל צלקות מזכירות לנו אירועים מסויימים, ומצלקות לא מתים.
    מנסיוני, ומכתיבתכם - עוד יגיע היום בו תאמרו תודה: בפעם הבאה של חשש, מי שירצה לקרב את הרגל העליונה 5% בשבוע פקיעה, מאות חברים יקפצו עליו ויזכירו לו את ה"חודש ההוא". הם כנראה יטעו, סטטיסטית, אבל לפחות המאוד לא שכיח יהפוך לנדיר במיוחד.

אני ממשיך לענות על כל השאלות בפרטי, ומכולם עולה שאלה אחת: הפסדתי X אחוזים מהכסף כיצד אני מחזיר אותם הכי מהר?
    התשובה: אתם לא. לא מגדילים אחוזי רווח אך גם לא מקטינים. אתם פותחים נכון את הרגל התחתונה, הרחק מאוד ביחס לעליונה, ולכן יגיע היום בו תהיינה ירידות חדות ומבלי להתכוון אחוז הרווח יזנק (וזו הסיבה אגב שכותבי שוקתות מעדיפים ירידות אע"פ שלכאורה דשדוש הוא מאוד נוח). איני יודע אם באוקטובר אם מתי בדיוק, אך בורסה עולה, ובורסה יורדת. הזדמנויות יהיו, פשוט ברגע שהן מגיעות צריך לזנק עליהן.

שבת שלום.

דמ"כ, חברים....

1) השרשור מאז הפקיעה המטורפת מדהים, מזכך ומלמד.... לא מסכים שיש לחדול מלחטט בפצע, ראשית מדובר בשלבי האבל שיש לעבור את כולם, שנית, החיטוט האובססיבי ייצור צלקת שהיא הלקח שנלמד.
    2) שוקת רחבה כאזטרטגיה סולידית כשמה כן היא - רחבה. אז בואו נבחן את מה שקרה - בחודש שעבר השוק פקע בשער 1135.34, הוספת 12% מביאה אותנו לשער 1271, ויותר אמיצים הוספת 10% מביאה לשער 1248.
    (דרך אגב לשם הגילוי הנאות - עקב הסטייה הנמוכה שהביאה לפרמיות מצומקות אני פתחתי ב-1240 ושהטירוף התחיל גילגלתי תוך הגדלת כמות ל1250 ושם ישנתי בשקט לפקיעה).
    מה פתאום כתבתם קולים כ"כ קרוב????
    כלומר - זאת לא הייתה שוקת רחבה.
    דמ"כ אתה צודק, לא אסטרטגיית השוקת הרחבה נכשלה, אלא הכישלון היה בניהולה - לא נשמרו הכללים!!!!!
    3) אני תמיד פותח לא מוגן, גם מהסיבות שדמ"כ הזכיר, וגם מפני ששוקת רחבה באמת לא נזקקת, לדעתי, להגנה.
    4) ניהול השוקת - יש לפתוח רחב באמת בתחילת החודש - ואז לשבת ולשמור. זהו!!! אבל שיהיה רחב באמת: 12% למעלה, 15% למטה.
    5) תשואה ריאלית, לדעתי, עומדת על 1% מהביטחונות בממוצע לאורך זמן. מעל זה מדובר כבר, לדעתי, על לקיחת סיכון מיותר - או עקב מיצוי הבטחונות כבר בתחילת החודש, או עקב כתיבות קרוב מידי לסטרייק הפקיעה האחרונה.
    6) מי ששומר על הכללים זו פרנסה מצויינת.
    7) ברבור שחור - יבוא ועוד איך יבוא!!!!!. למשל תקיפה באיראן אינה ברבור שחור אבל מועד התרחשותה הוא כן ברבר שחור. ואז נאכל הפסדים בדליים. ולכן כאן שחקן צודק, יש לדעת גם לבלוע הפסדים מדי פעם ואפילו כבדים.הטווח הארוך הוא הקובע.

איציק.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות