מצטרף לכל הכותבים (תרתי משמע) מעליי.
רק לחזק את מה שאמרת אני הייתי רוצה לתת מספר כללי אצבע לכל מי שבאמת אוהב את התחום ומעונין להשקיע בו:
ללמוד לא להפסיד או להפסיד מינימום הכרחי זה הכלל הכי חשוב במעוף, הרבה יותר מלהרוויח.
רוב הסוחרים הפשוטיםפועלים הפוך, ומתישהוא חוטפים. ההבדל בין לחטוף במעוף ובין שוק ההון בכלל הוא עצום. במעוף - זה בלתי הפיך.
אף פעם אל תעשה דברים שאתה לא יודע את כל האפשרויות מכל הכיוונים.
אתה חייב להיות מודע לכל צעד וצעד כולל כל האפשרויות הקיימות בכל צעד וצעד וזה הדבר היחיד שימנע ממך לא להפסיד או למזער נזק לכדי מינימום אפשרי, שגם הוא ידוע מראש בכל שלב.
לכל אסטרטגיה יש תחנות יציאה/שיפוץ וזה חשוב לדעת מהן מראש. אגב, זו בדיוק הסיבה שאני שונא אסטרטגיות הבנויות מראש על כיוון. זה חומר למחשבה בפני עצמו וכאן לא המקום להרחיב על כך.
לדעתי, כל סוחר מעוף חייב לדעת מראש את כל נקודות היציאה והשיפוץ ולא לחכות למשיח/שחקן מעוף שיבוא ויציל אותו בזמןאמת - זו שיטת עבודה לא נכונה מהיסוד.
כל משחק שהוא בהגדרתו משחק סכום אפס - כדי לשרוד בו צריך לראות לרחוק כמה שיותר, ואני לא מתכוון במאקרו של שוק ההון אלא באפשרויות האינסופיות של שימוש באופציות שהן בסך הכל פוליסות ביטוח. כאשר יש לך אין סוף אפשרויות ביטוח ואתה גם מוכר את הביטוח וגם קונה אותו - אז יש לך אין סוף אפשרויות של פעולה בכל מצב ומצב, וכל מה שצריך זה לצמצם את האפשרויות לתוך המשחק שאתה בחרת לשחק, וממילא צריך מראש לבחור את המשחק שהכי מתאים לך. ככל שאתה מסוגל לראות רחוק יותר, ובהתאם לתכנן צעדייך - סיכוייך להפסיד נמוכים משל אחרים, וכך אתה מבטיח הישרדות לאורך זמן.
מילה אחרונה - אם זה מנחם אותך אני מחקתי בתחילת דרכי סכומים גבוהים בהרבה ממה שאתה הפסדת החודש - כל זאת בתוך 2 חודשי מסחר ובכפולות של 2 בסך הכל בכל אסטרטגיה, שזה קרה אגב פעמיים בשל ביצוע אסטרטגיה של שחקן, ואני לא מאשים אף אחד אלא מציין עובדה פשוטה. אבל הלקח נלמד!
אני מקווה שלא ימחקו לי את שם המשתמש בגלל שאני כותב אתהאמת מבלי חו"ח להאשים אף אחד אלא בתור ביקורת בונה.
אני תקווה שאנשים יפנימו את הכללים הללו, כי הם נלמדו ונצרבו בבשר החי לאחר לא מעט עדירות בשדה. מתישהוא אחרי שעודרים ועודרים ועודרים מגלים שם משהו. כל אחד יגלה את מה שהוא צריך לגלות, אבל הגילוי שלו יהיה שלובאמת.