ערב טוב איציק,

1. בוא נאמר שביחס לסיכון או לגובה ההפסד התיאורטי יצאת בזול, לא רק באופן יחסי אלא גם אבסולוטי, כי 9000 ש"ח אמנם לא הולכים ברגל אבל זה גם לא אסון או נזק שלא ניתן להשתקם אחריו.
2. אחת מתוצאות הלואי של הפסד צורב, מספיק צורב כדי שיכאב אך לא טוטל לוסט שיוציא אותך מהמשחק, זו צריבה/שריטה פסיכולוגית שמקבל הסוחר. להערכתי הסובייקטיבית זוהי דווקא צריבה מהסוג שאמור לסייע לך בעתיד, צריבה אשר תגן עליך מפני הפסדים כבדים בהרבה, אליהם סביר שהיית נחשף שוב, בשלב כלשהו, כמו מרבית הסוחרים בתחום.
3. אמנם איני יכול לדבר בשמך ולא הייתי "בתוך ראשך" באותו פרק זמן בו החלטת לחרוג ממנהגך וביצעת אסטרטגיה שאינך מורגל בה ובכמויות סיטונאיות, אולם כפי שאני משער פעלת כפי שפעלת עקב התלכדות בו זמנית של נסיבות מסויימות:
א. שעמום מצטבר מאסטרטגיית שוקת רחבה
ב. צפייה מהצד, לאורך שבועות וחודשים רבים, בשחקן המצליח להרוויח במרבית האסטרטגיות השבועיות, כשבעצם עם כל שבוע ואסטרטגיה נוספת שבה שחקן מצליח, משהו בלבך נחמץ, משהו שאומר "קיבינימט, למה לא עשיתי גם אני". אז בתחילה זהו קול חלוש ורפה, עוצמתו זניחה, והשליטה העצמית שלך מתגברת עליו ללא קושי. אולם בחלוף הזמן הקול הזה הולך ומתגבר עד שיום אחד בהיר ולח הוא כבר לא לוחש, אלא צועק אליך בקולי קולות (500 וואט RMS ו- 200 דציבלים) "נו כבר, יא חתיכת פדלאה פחדנית, עזוב אותך מהזחל"ם הזה שאתה עושה, ולך על הדבר האמיתי, 10% לשבוע - טבין וטקילין".
ג. רצה המזל (אדון "מזל" לפעמים הוא מתוק אך לעיתים גם מריר) ובדיוק באותו יום קמת על צד ימין, הרגשת כי העולם מחייך אליך, קפה + מאפה סידרו לך את הבוקר, ולפני שג'ק הספיק לומר "רובינזון" מצאת את עצמך מול המסך ובאצבעות זריזות שיגרת בזה אחר זה סטים של אסטרטגיות.
- בקיצור - גם בעלי נסיון + שליטה עצמית טובה לא תמיד יכולים לעמוד איתן מול התלכדות של מספר נסיבות, אשר כבודדות אינן נראות מסוכנות, אך השפעתן המיצרפית יכולה להסיט אותך בקלות מהפסים.
אפשר לקרוא לזה "אי שפיות זמנית" או ביתר עדינות "חולשה רגעית", אך איך שלא נקרא לילד, זה בדיוק "הפושטק" שעלול להפיל אפילו את הסוחר המוצלח ביותר.

מאחל לך רק הצלחות מכאן ואילך, ומקווה שחברי האתר שטרם חוו זאת, יפנימו וימנעו מעצמם עוגמת נפש בעתיד.