ציטוט פורסם במקור על ידי chizhk
לגיל:

הנושא של המוסדיים הוא די ברור וגם לא שאלתי על זה. קודם כל הנתונים על התשואות של חסכונות הציבור גלויים והם לא ממש מנחמים את החוסכים. לגבי הנוסטרו - העסק באופן טבעי יותר מאורפל (גם בגלל העדר של הנתונים וגם בגלל הבעיה שהעלת - מן "שילובים" שייתכן וקיימים בין כספי החסכונות וכספי הנוסטרו).
ב- 99% מהמקרים, ככל שיותר מעורפל כך יותר לטובת מי שעשוי להנות מהערפול, ואם אתה ואני מסוגלים להבין את מה שהמוסדיים יכולים לעשות אילו רצו בכך, סביר מאד שהם יכולים וגם עושים, ולא רק בסימולציה......

אבל שאלה שלי היתה בכיוון מעשי יותר - האם כדאי לי להפקיד את כספי הפרטי אצל מנהל תיק קטן וכפי שאמרת "זריז" (ולא אצל מוסדי זה או אחר שיתרונו לעומת אוסף תעודות סל לפי פרופיל הסיכון שלי יהיה אפסי)
1. אצל מי לא להפקיר את כספך, הרי ענית בעצמך (הדגשה אדומה למעלה)
2. למי כן לתת לנהל את כספך, זו שאלה טובה, ועליה מספר תשובות:
א. באם הנך רוצה לעסוק בכך, וגם יודע לנהל כסף, סיכונים, הקצאות לטווח ארוך - אין מניעה שתנהל אתה את כספך (לדוגמה- משה ב.)
ב. באם אינך יודע או אינך מעוניין בכך, ישנן שתי אלטרנטיבות שאני הייתי פוסל ושתיים שלדעתי ראוי לבחון בכובד ראש.
פוסל- יועצי השקעות בבנקים (בהזדמנות אחרת אולי אפרט יותר), וגם מוסדיים/בתי השקעות גדולים.
שוקל - מנהלי תיקים עצמאיים , קרנות גידור. אבל בוחן אותם לעומק, לרוחב ולגובה, "חופר" ונובר כמיטב יכולתי לפני שנותן להם לנהל את כספי (ניתן גם להיעזר ברוא"ח שמתמצה בתחום או בעו"ד שמבין בפיננסים) , ולא שוכח לפקח עליהם מרחוק, לפחות ברמה חודשית (תשכח מ- "לא נעים", "לא כדאי לבלבל להם את המוח" וכו', הם אמנם בעלי מקצוע, אבל הכסף הוא כספך, וזכותך אם לא לומר חובתך לפקח ולהשגיח עליהם בשבע עיניים)
ג. מצ"ב לינק שבהודעתי הראשונה בשירשור התייחסתי לעניין אופן בחירת מנהל תיקים
viewtopic.php?f=93&t=10193
-

האם יש מספיק כאלה שמסוגלים להכות מדדים לאורך זמן. "זריזות" ויכולת לעבוד עם פינצטה זה טוב, אבל בשביל להיות "וורן באפט הקטן" צריך כנראה תכונות נוספות וחששני שדי נדירות (כנראה שלא כולם יודעים לאן בדיוק לשים את הפינצטה הזאת) ולכן העלתי את השאלה לשחקן.
אכן לא פשוט כל כך למצוא את הטובים שבהם, מה גם שרובם צוברים את לקוחותיהם בשיטת חבר מביא חבר.
אבל מה זה משנה באם "יש מספיק כאלו שמסוגלים..." או לא, אתה צריך למצוא 2-3 כאלו, לא יותר (2-3 כדי שתוכל לחלק ביניהם את התיק ולבחון אותם האחד מול השני), ואתה גם לא אמור להגיע אליהם מדפי זהב או מהאתר של ג.יפית, אלא דרך אנשים קרובים אליך שאתה סומך עליהם.
מנסיון אישי, יש לי אחד כזה, מכיר אותו 12 שנה, מכיר אותו הייטב, מעל ומעבר ליחסי מנהל תיקים מול לקוח, ונהנה כל שנה מחדש מתשואות יפות מאד ביחס לסיכון שבתיק.
אז כפי שאני מצאתי אותו, גם אתה או כל אחד אחר יכול למצוא לעצמו את מנהל התיקים שיתאים לך כמו כפפה ליד וכמו כספת לכספך.

בכל מקרה - גיל, כמו שלירן אמר למעלה - תענוג לקרוא אותך ותרומתך לאתר גדולה מאוד - יישר כח ותודה.