שלום שחקן
באחד מהדיונים לגבי יכולת מנהלי השקעות לייצר תשואה עודפת לעומת מדדי BENCHMARK המשתמש "מנהל תיקים" (שמן סתם ידוע לך היטב) ענה כך כאשר הבעתי ספק ביכולת הזאת (סליחה על הציתות הארוך):
"אתה צודק שמרבית הקרנות לא מצליחות להביס את המדדים אך אין לך שום מידע לגבי מנהלי תיקים או חברות לניהול תיקים פשוט כי הן לא מפרסמות מידע לאף אחד חוץ מהדיווח ללקוחות. אם מנהלי תיקים לא היו מצליחים להצדיק לפחות את הדמי ניהול (בערך 1.5% בשנה) אז לקוחות היו עוזבים אותם והולכים לקרנות ועדיין בארץ יש כ-200 בתי השקעות קטנים שמחזיקים כל אחד בערך 50-200 מיליון ש"ח מנוהל.
אנ ייכול להגיד לך שבלי לדעת לגבי כל בתי ההשקעות בארץ, אני מכיר מספיק מנהלי תיקים שמביסים את מדדי הייחוס לפחות בעשור האחרון."
הייתי רוצה לשמוע את דעתך על הנושא הזה - האםבאמת יש בארץ לא מעט מנהלים/בתי השקעות שמכים מדדים לאורך זמן?



הגב עם ציטוט