שם במה - שבת שלום.
האם ביהמ"ש חש ב"שטיקים"? אין כל דרך לדעת מה עובר במוחו של אדם למעט אם דבריו\כתביו מעידים על כך - קל וחומר מעשיו. החברה "נפלה" לידים של אלשייח שמוכרת בצבור כלא "פראירית". אני מקווה שגם בעלי השליטה מבינים זאת.
לעניין החשבון הנוסף, החברה פנתה בבקשה להקפאת הליכים במעמד צד אחד - למעשה בפעולתם זאת הם בקשו את הגנת ביהמ"ש. נהיר כי פתיחת חשבון בנק להמשך התנהלותה השוטפת של החברה הוא תנאי מפתח לקיומה של החברה כעסק חי. אני מקווה שמי שיפעל מטעם החברה לפתיחת החשבון יעדיף לפתוח חשבון בבנק שהוא לא נושה של החברה ו \ או כזה שלא נתן ערבויות לפרויקטים שהחברה מבצעת כרגע. חשבון בבנק שהוא נושה של החברה יכול אפילו במראית עין להציג מצג של העדפה לבנק זה.
לעניין חדלות הפרעון. אג"ח שנסחר ב-47אג על פארי 111 מיצג סכון לחדלות פרעון מלא או חלקי.
יתכן ויהיה כאן אובדן מוחלט וההסתברות לכך אינה מבוטלת. מאידך גיסא, החברה יכולה לצאת מהקפאת הליכים כעסק שישלם את חובותיו. ובין לבין, גם כל ספקטרום האפשרויות של אובדן חלקי.
לו היה ניתן לדעת את פונקצית ההתפלגות של כל תרחיש החשוב הנכון של האג"ח הוא קל לחשוב. הבעיה: התפלגות האפשרויות ניתנת לכל היותר לשערוך והיא אף משתנה מיום ליום בהתאם למצב.
גם בפירוק\כנוס אני מעריך שיוציאו לפחות את מחיר השוק, יהיה ניתן לתבוע את פוליסות הבטוח של הדירקטורים, החברה יכולה "להרוס" קשרים ולתבוע לדין לקוחות שמאחרים כרונית בתשלום (דבר שחברה קבלנית שעיקר פעולתה גופים בודדים לא תשאף לעשות), כל פעולות בעלי השליטה או מי מטעמם יהיו פתוחות ויתכן ויהיה אפשר להגיש תביעות בעתיד.
שאלת את עצמך למה הדירקטורים מתפטרים?
זה היתרון הגדול של אג"ח שעיקר הנשיה כלפי המחזיקים באג"ח וספקים. בעלי המניות יכולים לאבד הכל.
בהצלחה.