x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: מיצוע ערך קבוע + תיאוריית כלבי הדאוו

מיצוע ערך קבוע + תיאוריית כלבי הדאוו

שלום שחקן

אשמח את חוות דעתך ושל החברים האחרים על האסט' הבאה:

קראתי בספרו של גרהאם את שיטת מיצוע הערך הקבוע. בקצרה, מציע הכותב, למי שאין לו מיומנות בחירת מניות בפינצטה, לרכוש מדד מרכזי (נניח S&P 500) בסכום קבוע כל חודש בחודשו. כך יוצא שהוא רוכש יותר סחורה בשפלים ופחות סחורה בשיאים. כך יוצא שמבוצע מיצוע ערך קבוע של המדד שהוא מחזיק. ע"פ גרהם שיטה זו י\מנצחת את מומחי ההשקעות והשוק בהרבה מקרים.

בהקשר אחר, שמעתי על תיאוריית כלבי הדאו שתומכת (בתמצית) בבחירה של קבוצת מניות מתוך מדד הדאו גונס, המחלקות את הדיבידנד הגבוה ביותר. לפי מה שהבנתי תיאורייה זו הוכיחה עצמה בתקופות מסויימות אך באחרות לא הצליחה להשאי תשואה גבוהה יותר מזו של השוק.

חשבתי לשלב בין שתי התיאוריות ולבצע מיצוע ערך קבוע על מדד תל דיב 20. קרי לרכוש כל חודש בסכום קבוע את המדד הזה.

בקובץ המצורף עשיתי השוואה פשוטה בין מדדי תל דיב 20, ת"א 25 ות"א 100 ב-3 שנים האחרונות שהיו שנים של שיא, משבר ויציאה ממשבר (אולי?). מבחינת תנודתיות. מדד תל דיב 20 ספג ירידות חדות פחות או יותר באותו שיעור לאלו של ת"א 25 ות"א 100. אבל בשורה התחתונה נראה שמדד התל דיב 20 מנצח. כמו כן, אני מניח שהנתונים בגרף אינם מתואמים דיבידנד - כלומר אני מניח שבשנים האלו החברות במדד תל דיב 20 חילקו יותר דיבידנד (על כל יח' החזקה) מאשר חברות ת"א 25 או ת"א 100. כלומר התשואה בתל דיב 20 הייתה גבוהה עוד יותר, אם נוסיף את הדיבידנדים שחולקו. יוצא שלמעשה מדד התל דיב 20 מנצח בגדול.

אשמח לתגובות והארות לרעיון הזה של מיצוע ערך קבוע של מדד תל דיב 20.

Re: מיצוע ערך קבוע + תיאוריית כלבי הדאוו

לא שחקן אבל אחווה את דעתי:

שיטת "כלבי הדאו" הוצגה ב־1991, ובדיקתה לאחור גילתה ששימוש עקבי בה מאז שנות ה־70 היה מכפיל מדי חמש שנים את ההון.

אם זאת, כפי שקרה לשיטות רבות וטובות, מרגע שמפורסמת השיטה היא מאבדת מקסמה, כלומר כסוחרים יודעים שיש הון שהולך לפי שיטה זו הם יכולים להשתמש בידע זה על מנת למקסם את רווחיהם על חשבון מאמיני השיטה.

בדיקה של רווחיות השיטה בשנים האחרונות מניבה את התוצאות הבאות:

ב־2007 מדד דאו ג'ונס עלה ב־8.9% וכלבי הדאו רק ב־2.2%, ב־2008, כשהדאו נפל בכ־34%, הכלבים התרסקו בכ־40%, ובעליות של 2009 הדאו עלה ב־18.8% - והכלבים השתרכו אחריו עם 12.9%. לפני עמלות.

בקשר לתל דיב: כל מדדי הבורסה בתל אביב הם מתואמי דיבידנד (מושקע בחזרה במדד) כך שאין כל משמעות לגובה הדיבידנד בשביל להשוות תשואות.

לגבי המיצוע, ובכן, לדעתי (ואני לא מתזמן שוק גדול) כדאי לבחור באופן יותר שקול את ההשקעות, אני מציע שתנסה את אסטרגיית המיצוע על מדד הנייקי או הS&P בעשור האחרון ותראה מה התשואה שלך. תגלה שקיימות השקעות כדאיות בהרבה.

מצטער על חוסר הפרגון, אבל אני נוטה להאמין שכל שיטה שפורסמה ברבים, גם אם הייתה מוצלחת, סופה כשלון.

Arti

שלום ארטי
    מקבל את הערתך לגבי התאמת הדיבינדנד. בכל אופן לגיב הכרת השיטה. אני לא יודע ואולי חברי הפורום שפעילים בשוק ההון יענו, לא ברור לי האם יש שיטה "כלבי התל דיב 20" בקרב מנהלי ההשקעות בארץ והאם יש גורמים אחרים בשוק המנצלים זאת.

בכל אופן, בגרף ההשוואתי שהבאתי נראה שהתשואה ב-3 השנים האחרונות של התל דיב 20, עלתה משמעותית על זו של ת"א 100 או 25.

עוד רואים מהגרף ההשוואתי, שמדד התל דיב נפל יותר מת"א 25 או 100 בשיא המשבר (במספר אחוזים בודדים) אך ביציאה מהמשבר ועד היום (אם אכן יצאנו ממנו), זינק בצורה משמעותית הרבה יותר מהמדדים המוזכרים.

ציטוט פורסם במקור על ידי gsk
    שלום ארטי
    אני לא יודע ואולי חברי הפורום שפעילים בשוק ההון יענו, לא ברור לי האם יש שיטה "כלבי התל דיב 20" בקרב מנהלי ההשקעות בארץ והאם יש גורמים אחרים בשוק המנצלים זאת.
    לא יודע אם יש כזו אך בכל מקרה, אחלה שפ .

ובאופן כללי, אם המדד כבר מכיל את 20 החברות המשלמות את הדיבידנד הכי גבוה (ועומדות בעוד כמה תנאים), מדוע לך לבחור את החברות מתוכו?
    השקעה במדד גם תהיה זולה יותר (כלבי הדאו דיברו על השקעה ב10 מניות) וגם תתן פיזור יותר רחב.

אני אישית לא הייתי נכנס להשקעה שכזו, אבל לשיקולך

Arti

טעות בניסוח. התכוונתי "כלבי תל אביב". כלומר לקנות את כל המדד על כל 20 המניות המרכיבות את מדד תל דיב דרך ת. סל או קרן עוקבת בשיטת מיצוע ערך קבוע.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות