קחו לדוגמא את היום - חמישי . רוב היום החוזים בוול סטריט עלו בצורה עקבית עד לרמה של כמעט אחוז , ובעקבות כך גם המעוף עלה באחוז . בסביבות השעה 12 היתה זריקת סחורה מאסיבית שהורידו את המעוף לירידות של אחוז , מתוך ציפיה שסוף השבוע יהיה אדום במיוחד , מה שבכל הנוגע לחוזים - לא קרה , וזה תיקן את המעוף חזרה למצב של ללא שינוי בסגירה בתל אביב.
עם פתיחת המסחר בוול סטריט הצפוי מאוד קרה , והמדדים צנחו מעליות של 0.75 , לירידות של מעבר לאחוז נכון לשעה 17:30 . אם המסחר בתל אביב היה מתנהל כמו תמיד עד 17:30 , המעוף היה ללא ספק מסיים בירידות של 2% או יותר שזה הצלילה של המדדים בוול סטריט פלוס הציפיה לירידות נוספות ביום שישי כתוצאה מפרסום תוצאות מבחני הלחץ לאחר סגירת המסחר בוול סטריט .
וכל מי שחושב שביום ראשון יסגר הארביטראז טועה בגדול , מכיוון שביום ראשון המסחר מתנהל ברובו בציפיה למה שהולך להתרחש בהמשך השבוע ופחות על ביצועי סו"ש בוול סטריט .
זה כבר קורה אין ספור פעמים וההוכחה לכך היא שכשהדאו היה בסביבות 8500 נקודות בסביבות דצמבר , המעוף היה בין 620-650 . אני לא אומר שזאת הסיבה היחידה לפער החיובי שהמעוף פתח על הוול סטריט , אבל יש לזה בהחלט השפעה .
אין לי ספק שהירידות שכולם חזו לשבוע הזה בוול סטריט , יגיעו היום ומחר (שישי) , אם מישהו חושב שביום ראשון המעוף ירד באותה צורה , הוא טועה ובגדול , יהיו ירידות אבל בשום אופן לא באותה מידה .
ואגב אני לא בשום פוזיציה כרגע , חוץ מעשיית שורטים על מניית סיטי , כך שדעתי היא אובייקטיבית לחלוטין .
כבר הרבה דיברו על כך שקיצור המסחר בשעה הוציא החוצה הרבה שחקני ארביטראז (ואני בניהם) , וכשמסתכלים על הנתונים האלה , לא קשה להבין למה .