x

מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

נושא: רק לי נידמה שקיצור שעות המסחר עושה רק טוב למדד המעוף ?

רק לי נידמה שקיצור שעות המסחר עושה רק טוב למדד המעוף ?

קחו לדוגמא את היום - חמישי . רוב היום החוזים בוול סטריט עלו בצורה עקבית עד לרמה של כמעט אחוז , ובעקבות כך גם המעוף עלה באחוז . בסביבות השעה 12 היתה זריקת סחורה מאסיבית שהורידו את המעוף לירידות של אחוז , מתוך ציפיה שסוף השבוע יהיה אדום במיוחד , מה שבכל הנוגע לחוזים - לא קרה , וזה תיקן את המעוף חזרה למצב של ללא שינוי בסגירה בתל אביב.
    עם פתיחת המסחר בוול סטריט הצפוי מאוד קרה , והמדדים צנחו מעליות של 0.75 , לירידות של מעבר לאחוז נכון לשעה 17:30 . אם המסחר בתל אביב היה מתנהל כמו תמיד עד 17:30 , המעוף היה ללא ספק מסיים בירידות של 2% או יותר שזה הצלילה של המדדים בוול סטריט פלוס הציפיה לירידות נוספות ביום שישי כתוצאה מפרסום תוצאות מבחני הלחץ לאחר סגירת המסחר בוול סטריט .
    וכל מי שחושב שביום ראשון יסגר הארביטראז טועה בגדול , מכיוון שביום ראשון המסחר מתנהל ברובו בציפיה למה שהולך להתרחש בהמשך השבוע ופחות על ביצועי סו"ש בוול סטריט .
    זה כבר קורה אין ספור פעמים וההוכחה לכך היא שכשהדאו היה בסביבות 8500 נקודות בסביבות דצמבר , המעוף היה בין 620-650 . אני לא אומר שזאת הסיבה היחידה לפער החיובי שהמעוף פתח על הוול סטריט , אבל יש לזה בהחלט השפעה .
    אין לי ספק שהירידות שכולם חזו לשבוע הזה בוול סטריט , יגיעו היום ומחר (שישי) , אם מישהו חושב שביום ראשון המעוף ירד באותה צורה , הוא טועה ובגדול , יהיו ירידות אבל בשום אופן לא באותה מידה .

ואגב אני לא בשום פוזיציה כרגע , חוץ מעשיית שורטים על מניית סיטי , כך שדעתי היא אובייקטיבית לחלוטין .

כבר הרבה דיברו על כך שקיצור המסחר בשעה הוציא החוצה הרבה שחקני ארביטראז (ואני בניהם) , וכשמסתכלים על הנתונים האלה , לא קשה להבין למה .

Re: רק לי נידמה שקיצור שעות המסחר עושה רק טוב למדד המעוף ?

elron , הרבה אנשים שמו לב לפער שנפתח. הוא התחיל להפתח בערך מסוף ינואר.
    בהתחלה רצו כל מיני תיאוריות קונספיראציה למיניהם, על שחקני מעוף שמחזיקים את השוק, אבל עכשיו אנחנו כבר יודעים שישראל זה הכלכלה החזקה בעולם..
    No pain, no gain

בסופו של דבר מגיע השוק בישראל לשיווי משקל בהתאם לביקושים והצעים. אין זה כלל משנה אם היתה הבורסה יורדת היום ב2%. אם דבר זה היה קורה והמגמה לאחר 1730 היתה מתמתנת וגם מחר היו עליות הרי הבורסה בישראל היתה עולה ביום א. נכון הדבר, שביום ראשון פוזלים לכיוון המסחר העתידי בניו יורק. אולם שיווי המישקל בישראל נוצר אך ורק בהתאם לקונים ולמוכרים, שלהם יש שיקולים שונים. ראיה לכך נוכל לראות שהבורסה בישראל ירדה היום בצהרים עד 1אחוז כאשר באירופה היו עליות של למעלה מ2אחוזים והחוזים העתידיים בארה"ב היו חיוביים. כנראה בישראל זרקו סחורה רבה משיקולים שונים, ואלה שקלטו אותם הורידו את השוק כלומר הזרימו ביקושים במחיר נמוך מהשוק כדי לקלוט את הסחורה ולאחר מכן השוק התאזן. אני מניח שבתחילת השבוע, אולי ביום שני או שלישי יתחדשו העליות, אם לא יקרה איזה אסון בישראל או בעולם, ואכן לקראת סוף החודש נהיה לפחות באיזור 900, אבל כמובן הכל אפשרי. שבת שלום לכולם
    דוד אריאל
    ירושלים

ציטוט פורסם במקור על ידי NightShift
    elron , הרבה אנשים שמו לב לפער שנפתח. הוא התחיל להפתח בערך מסוף ינואר.
    זאת בדיוק התקופה שקיצרו את שעות המסחר .
    כמו שאמרתי , זאת רק אחת מהמון סיבות . הסיבה העיקרית לדעתי היא מיעוט של שחקנים זרים בשוק הישראלי בימים אלה , מה שהופך את הבורסה בישראל לפחות תלותית בתנודתיות בעולם . בקריסה הגדולה של נובמבר דווח שהמשקיעים הזרים מכרו מניות ישראליות בכמויות עצומות , וזה מה שגרם למעוף לרדת ל580 .

הכלכלה הישראלית כמה שלא תהיה מצויינת עדיין תלויה מאוד בביקוש ליצוא שלה (דשנים ובעיקר הייטק), והביקוש מתחיל מארה"ב . אני גם לא חושב שאנחנו במצב כל כך טוב פתאום כמו שנדמה לכולם , הסיבה שהבורסה בתל אביב נחשבת לדפנסיבית יותר היא משתי סיבות
    1 - הכלכלה הישראלית לא היתה מעורבת במשבר הסאב פריים באופן ישיר ולכן אין לנו בורות כאלה עמוקים כמו שיש בארה"ב
    2 - החלק היחסי של המוסדיים בבורסה בארץ הוא גבוה מאוד ביחס לארה"ב , והמוסדיים הם אלה שממתנים את הירידות מהסיבה הפשוטה שהם פחות ספקולטיביים מהמשקיעים הפרטיים.

אני הרבה פחות אופטימי משניכם לגבי המאקרו בישראל , ובמיוחד לגבי מצב הבנקים הגדולים , ימים יגידו אם צדקתי או לא .

אני דיברתי בציניות, אני לא אופטימי בכלל
    No pain, no gain

ציטוט פורסם במקור על ידי arielmbg
    בסופו של דבר מגיע השוק בישראל לשיווי משקל בהתאם לביקושים והצעים. אין זה כלל משנה אם היתה הבורסה יורדת היום ב2%. אם דבר זה היה קורה והמגמה לאחר 1730 היתה מתמתנת וגם מחר היו עליות הרי הבורסה בישראל היתה עולה ביום א. נכון הדבר, שביום ראשון פוזלים לכיוון המסחר העתידי בניו יורק. אולם שיווי המישקל בישראל נוצר אך ורק בהתאם לקונים ולמוכרים, שלהם יש שיקולים שונים. ראיה לכך נוכל לראות שהבורסה בישראל ירדה היום בצהרים עד 1אחוז כאשר באירופה היו עליות של למעלה מ2אחוזים והחוזים העתידיים בארה"ב היו חיוביים. כנראה בישראל זרקו סחורה רבה משיקולים שונים, ואלה שקלטו אותם הורידו את השוק כלומר הזרימו ביקושים במחיר נמוך מהשוק כדי לקלוט את הסחורה ולאחר מכן השוק התאזן. אני מניח שבתחילת השבוע, אולי ביום שני או שלישי יתחדשו העליות, אם לא יקרה איזה אסון בישראל או בעולם, ואכן לקראת סוף החודש נהיה לפחות באיזור 900, אבל כמובן הכל אפשרי. שבת שלום לכולם
    דוד אריאל
    ירושלים
    אריאל , בין הימים שני וחמישי , מדד המעוף כמעט תמיד משקף העתק מדוייק של החוזים העתידיים בוול סטריט - בזמן אמת .
    הסבירות שהמעוף יחזור ל700 גבוהה יותר מאשר שיעלה ל900 ,מכיוון שלדעתי צפויות לנו הפתעות לא נעימות בפרסום הדוחות הכספיים של הבנקים הגדולים בארץ בקרוב , אבל כמו שאמרת הכל כמובן אפשרי

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות