וואו , איך השירשור הזה תפס כיוון מעניין.

דמקה,
זה לא אתה שלפני כמה תגובות המלצת לי לקצרר בכתיבה ?,
וואלה, נתת חתיכת נאום (ועוד על רגל אחת), אבל האמת, אין לי טענות, שטחת בפנינו חבילת "אני מאמין" מעניינת, סדורה ועושה לא מעט שכל. אגב, למרות שאני חושב כי קצת הרחקת לכת בתיאור המציאות, בעיני זו בהחלט לא קונספירציה, כי אם הסתכלות קצת פסימית על העולם אך בוא בזמן גם די ריאליסטית.
בהחלט נהיניתי לקרוא.

משה
סעיף 2 שלך
"מנהלי החברות+בעלי החברות לוקחים את הרווחים של החברה{דיוידנדים+משכורות עתק},לכן לא נישאר כלום לשותפים הקטנים"
לא 100% צודק, 1000% צודק.
כמה מעט במשפט אחד, ככה הרבה אמרת.

מהל תיקים
מבין את הגישה שלך, אתה מסתכל דרך משקפיים פרגמטיות, הכל יחסי, ואם בחברה מסויימת מחלקים משכורות עתק ובונוסים עתירי כולסטרול לבכירים, מה זה איכפת לך, כל עוד שיעור הרווח הנקי ביחס למחיר המניה גבוה מבחברות אחרות, וכל עוד מחלקים דיבידנדים יפים, אתה בפנים, אתה שם כי זה יותר טוב מאלטרנטיבות אחרות, והכסף בסופו של דבר חייב לשכב היכנשהו.

יודע מה, אני מבין אותך, מנקודת מבט של ניהול תשואה וסיכון, יש בזה הגיון, אתה בוחר את מה שלדעתך יתן שורה תחתונה בכיס, גבוהה יותר ביחס לסיכון,
אבל גישה מצרפית כזו של מרבית אלו המנהלים כספים של אחרים, המנהלית את עיקר מאסת ההון העולמי, היא זו שבסופו של דבר מביאה לידי כך שה "כמה" גובר על ה "איך", או במילים אחרות, כל עוד אני אקבל מהחלבן ההוא כוס חלב גדולה יותר, לא איכפת לי, ומצידי שהחלבן ימלא לעצמו כל יום ג'אקוזי שלם עם החלב של הפרה, ואם צריך, אז מצידי שיחלוב את הפרה עד טיפת החלב האחרונה, ואפילו עוד קצת.

מה אומר, זה מה יש, זה מה שעובד היום בכל העולם, זה הזרם המרכזי שכולנו מנסים לשחות עימו ולא נגדו, אבל, נעים לחיות כך - זה לא.
רק מקווה שהשיטה הזו לא תתפוצץ לכולנו בפרצוף, באיזה יום בהיר ונהדר, ובכזה פיצוץ שישלח את כולנו מאות שנים אחורה לשיטת סחר החליפין.

נ.ב.
דמקה ידידי,
אני יודע, אמרת לי, ביקשת, המלצת, מה לא,
אבל מה - נהיה פה מעניין ומסקרן, ולא יכולתי להתאפק.
אז מבטיח לפצות אותך, מבטיח ששלושת ההודעות הבאות שלי יהיו סופר קצרות, מקסימום 30 מילה (כולל פתיח, גוף, סיום וגם מע"מ) .

יאללה בי