א. אתה צודק מאוד. הכיוון הטבעי של השוק הוא למעלה, בין היתר בגלל שהאלטרנטיבות לא טובות וזה מה שדוחף את השוק ויוצר ריצפה מסוימת שמתחתיה השוק לא ירד!פורסם במקור על ידי sun99
ב. החששות שלך מפני משבר החובות העולמי הן מוצדקות ולגיטימיות. השאלה היא מה אתה רוצה לעשות עם זה? לשבת עשר שנים במזומן תהיה ההחלטה הכלכלית הגרועה ביותר שתקבל. לשבת בפק"מ או מק"מ או שחרים תעשה במקרה הטוב 30-40% בעשור הקרוב, מצד שני במניות כנראה שתכפיל את השקעתך. המטרה היא לא לנסות לחזות את המשברים כי זה בלתי אפשרי, אלא לדעת לנהל את הסיכונים כדי שכשהמשבר יגיע לא תיתפס עם קולים all-in או לחילופין מושקע בבועות או בחברות שאתה לא מבין את הפעילות שלהן.
ג. בטווח הארוך השוק בדרך למעלה, ובטווח הבינוני (חודשים) הוא כנראה בדרך למעלה. בטווח בקצר אי אפשר לדעת! יכול להיות שעוד נראה נגיעה ב 1100 לפני שנראה את ה-1400 ויכול להיות שנרוץ בקו ישר ל 1300 ואז יהיה תיקון אמיתי ל800 ואז נגיע ל 2000. כל דרך היא הגיונית אבל נקודת סיום יש רק אחת והיא נמצאת למעלה.
ד. לגבי האופציות, אני נגד הימורים בכלל ובעיקר נגד הימורים שסותרים את ההיגיון. ברור שאפשר להתערב שאם אני עומד מול הרכבת הנוסעת אני לא אדרס כי הנהג יראה אותי ויספיק לבלום קודם אבל זו תהיה התערבות מטופשת כי הדבר הטבעי שאמור לקרות הוא שאני אדרס. כרגע "להמר" על ירידות זה לעמוד מול הרכבת ולקוות שיקרה נס והיא תספיק לעצור לפני שאדרס.
כל מי שחושב שהשוק ירד ל-1120 או ל1100 צריך קודם כל להסביר לי מה עומד מאחורי אלו שאמורים למכור את מניית בנקבפועלים (סתם דוגמה של מנייה שמייצגת טוב את התנהגות המעו"ף כי היא 10% ממנו במשקל) ולהוריד את השווי שלה ב 1.5 מיליארד שקלים (שזה ירידה בשער המנייה ב-6%). איזה תסריט כלכלי של אבטלה בארה"ב או האטה בצמיחה של אירופה ב-0.1% לשנה בשנתיים הקרובות אמור להפחית את ההון העצמי של הבנקים ב 5%-6%. עד שלא יהיה הסבר כזה אני מסרב לקבל את תקוות השווא לירידות, שאמורות לבוא סתם כדי שכמה שחקני מעו"ף ירוויחו כסף. השוק לא מחלק כסף מתנה.
מנהל תיקים.