x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: שאלה בנוגע לכתיבת אוכף

שאלה בנוגע לכתיבת אוכף

שלום לכולם
    שאלה לימודית לגבי כתיבת אוכפים וניהולם:
    בואו נניח וכתבתי אוכף וקיבלתי תקבול מסוים עליו נגיד 4000 ש"ח (בואו נתעלם מהבטחונות כרגע) והגדרתי לעצמי שאני נותן לאוכף להישחק עד שהוא מרוויח לי 10-15% המתקבול שקיבלתי כלומר 400-600 ש"ח במקרה זה. ואני יוצא ממנו במקרה ואחת מהאופציות שמכרתי שווה לסך התקבול שקיבלתי ואז מממש הפסד בגובה האופציה השנייה שכתבתי (ההפסד יהיה בין 10-20%-תלוי בעתוי של הכתיבה והקנייה), השאלה שלי היא מה עוד ניתן לעשות בנקודה הקריטית (כלומר בנקודה בה אחת מהאופציות שווה לסך התקבול על האוכף) על מנת לצמצם את ההפסד או להשאיר סיכוי לרווח.
    אני יודע שזו לא הדרך המומלצת לאוכפים לפי מה שראיתי באתר זה אבל אני אשמח אם מישהו יוכל לומר לי מה ניתן לעשות לגבי כתיבת אוכף כמו שתיארתי כאן ספציפית.
    תודה מראש

Re: שאלה בנוגע לכתיבת אוכף

נהול אוכף זאת מיומנות של אנשים מאוד מנוסים באופציות
    כדאי לבצע בהתחלה אסטרטגיות יותר פשוטות וסולחניות
    במקומך הייתי מוכר אוכף בהפסד עד לזמנים שתדע לנהל אותו
    לבד
    viewtopic.php?f=120&t=10040
    viewtopic.php?f=120&t=10020
    תתחיל מפה

אוכף כפי שכתבת כאן, ספציפית, זה אוכף חשוף, עם תקבול של 4000 ש"ח.

מי יכול לעשות כזה אוכף - מי שיש לו כמות גדולה מאד של בטחונות, ואינו חושב כי המדד יבצע תנועה משמעותית בין פקיעה לפקיעה.
    ואז השיטה אינה לסגור אותו, אלא לכתוב עוד ועוד אוכפים, ולקוות (סטטיסטית) שהחודש ייגמר לפני שייגמרו לו הבטחונות.
    כמובן שאפשר גם להגן על אוכפים כאלו במרחק 5,6 או יותר סטרייקים בכדי להקטין את ניצול הבטחונות, ובכדי להימנע מהתרסקות טוטאלית.

בוא רק נאמר שמאופן הצגת השאלה, עולה די בבירור, כי בשורה תחתונה, לא הייתי ממליץ לך לבצע זאת (אלא באופן תיאורטי בלבד).

טיפ קטן - אסטרטגיות מעו"ף זה לא משהו שעושים כי חושבים שיש סיכוי טוב להרוויח 10% באמצעותן, וכמו כן לא בוחרים באסטרטגיה זו או אחרת כי היא נראית על פניו משהו נחמד או מעניין לעסוק בו, או כי חושבים שהיא טובה יותר מאסטרטגיות אחרות.

אופציות מעו"ף הן בין השאר כלי פיננסי שמעבר ליעודן הראשוני, להגן על נכס בסיס (גידור תיק השקעות או תיק שורטים) מאפשרות לשחקנים המיומנים ביותר שיש (לשכבה קטנה מאד) לייצר רווחיות עודפת. אך ע"מ להצליח בכך, יש צורך שהידע, הבנה ומיומנות יהיו כאלו שיקנו לך יתרון ע"פ מספיק שחקני אופציות אחרים, ע"מ שמהפסדיהם תוכל אתה לייצר רווח (אופציות זה משחק סכום "0" מוחלט).

אז מהאופן שבו אתה רואה את עצמך ביחס לשחקנים אחרים, תוכל להחליט האם סיכוייך להרוויח גדולים מסיכוייך להפסיד, ואם הסיכויים לא יוצאים מי יודע מה לטובתך, הדרך המומלצת לשנות זאת, זה ע"י לימוד + לימוד עומק + לימוד מקיף
    אין באמור יעוץ בכל צורה שהיא. המסחר בנגזרים מסוכן באופן מיוחד.
    הכותב אינו בעל רשיון לייעוץ/שיווק השקעות או ניהול תיקים (בתהליך רישוי)
    ייתכן ולכותב יש ענין אישי בנושא, תוכן ההודעה אינה מהווה תחליף
    לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

sashaz כמובן שאני עוקב אחרי ניהול האוכף של שחקן ואחרי הדיונים בנושא,כמו כן גם עקבתי אחרי השרשורים שהיו באתר לגבי האוכפים, אבל במקביל מעניין אותי לקבל דעה לגבי "אוכף חשוף" כפי שגיל כינה אותו.
    גיל,קודם כל אני מסכים איתך במאה אחוז שהדרך הנכונה היא דרך לימוד מקיף וזה בדיוק מה שאני מנסה לעשות-דרך האתר ודרך מסחר בפועל ודרך סימולציות ולכן השאלה נשאלה בפורום מתחילים.
    קודם כל, אני לא מדבר על ציפייה לחוסר תנועה מפקיעה לפקיעה אלא לשחיקה של מספר ימים במקרה הרע-היתרון בכתיבה חשופה הוא שהשחיקה יותר מהירה והחסרון הוא כמובן הבטחונות והסיכון..
    אני באופן אישי-חושב שחובה להגדיר הפסד מקסימלי ורווח רצוי לכל פוזיציה שאני נכנס אליה וכך אני נוהג גם במקרה הזה.
    לגבי הבטחונות שנחוץ-יש לי בטחונות שמספיקים לכתיבת 20 אוכפים במקביל- אני מניח שזה מעט מאוד ביחס לשחקנים אחרים-והשאלה היא איפה אני עומד מבחינת הבטחונות לגבי מה שציינת ששחקנים עושים שהם מנהלים אוכף.
    ולכן אני שוב שואל את השאלה ובמסגרת הנתונים שציינתי-בהנחה והייתם מחליטים ללכת על אוכפים חשופים בדרך שציינתי (למרות שאתם לא מסכימים איתה..)-מה הייתם עושים בנקודה בה אני מממש את ההפסד-האם ממששים הפסד כפי שאמרתי וממשיכים הלאה או עושים משהו אחר? שיפוץ כלשהו? כתיבות נוספות? מה הדרך הנכונה לדעתכם?
    שוב, השאלות הן כרגע ברמה התיאורטית ואני מנסה ללמוד מכל אחד ולכן אשמח מאוד לקבל את תגובותיכם.

אוקי,
    הבנתי את הנקודה, אבל לא יכול לתת לך תשובה על משהו שלא הייתי עושה, ולא עניין אותי לבחון אף פעם, אפילו לא תיאורטית.
    ואסביר גם אחרת,
    נניח אחד כמו ג'ורג' סורוס, הולך כעת לסחור במט"ח, האם הוא יסחר כמוני או כמו מרבית הסוחרים (אפילו כאלו שיש להם חשבון מסחר של מיליון $), התשובה היא לא, מכיוון שסורוס, לא מעניין אותו להתעסק במסחר שיניב לו 100,000 או מיליון $, הוא לא בליגה הזו, אבל כן מעניין אותו לסחור נגד מדינה שעושה "שטויות" עם המטבע שלה, הוא יילך נגד המדינה, ימנף את עצמו כדי להיות בסדרי הגודל של בנק מרכזי (במדינה קטנה) ויארוב לה בפינה, במקרה הטוב, או יעזור לה ליפול מהתהום, אם רק יצליח.
    הוא ואני, לא רק שפועלים בסדרי גודל אחרים, אלא בשיטות שונות, ובכלים שונים, כאשר הכלים שלי לא מעניינים אותו, ואילו הכלים שלו אינם ברי השגה עבורי.

כעת לעניין המעו"ף, מי שמתכוון לכתוב אוכפים חשופים, פועל בעזרת כלים אחרים, בעזרת בטחונות בסדרי גודל של מאות או אלפי אוכפים, אחרת אין לו מה לחפש שם.
    אני, לעומת זאת, כלל לא מתעניין בעבודה חשופה, מכיוון שאין לי מספיק בטחונות כדי לתמוך לאורך זמן בשיטת עבודה זו (טכנית, מעשית ופסיכולוגית).

לכן, על אף קיומה של אסטרטגיה מסוג כתיבת אוכף חשוף, איני מתעניין בה כלל, מבחינתי אינה קיימת ואין כל טעם לבחון אותה לעומק, לחפש דרכי ניהול מתאימות או לקבוע יעדי רווח ויעדי קטיעת הפסד.

באם אתה מעוניין "לחפור" אודותיה למטרה אקדמית (עבודה בכלכלה וכו') רצוי קודם לבחון לעומק את נושא היווניות, עליהן מושתת כלל תימחור האופציות, וכן שינויי המחיר ע"פ הזמן והפחד, אחרת ובאם אינך מתכוון לפעול בכמויות של מאה או יותר סטים, חבל על המאמץ, ישנן אסטרטגיות רבות שעדיפות על פניה.

אין באמור יעוץ בכל צורה שהיא. המסחר בנגזרים מסוכן באופן מיוחד.
    הכותב אינו בעל רשיון לייעוץ/שיווק השקעות או ניהול תיקים (בתהליך רישוי)
    ייתכן ולכותב יש ענין אישי בנושא, תוכן ההודעה אינה מהווה תחליף
    לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות