ציטוט פורסם במקור על ידי מתמחה מתוסכל
שלום אלון.
הסתכלתי על אגח"ים ממשלתיים על מנת לשקול השקעה סטלידית לתקופה של שנה עד שנתיים וישנם מספר דברים שאני לא מבין:
1) באף מקום לא הצלחתי למצוא מה הערך נקוב של האג"ח וממה שאני יודע זו בסופו של דבר תשלום הקרן אותו אני אקבל-כיצד אני יכול לראות את זה?
2) כיצד מתבטאת ההצמדה באג"ח הצמודות? האם יש שינוי בריבית הנקובה עם עלייה במדד?
3) אני מסתכל כרגע על שחר שיפרע בסוף ינואר 2016,אני מבין שהוא לא צמוד לכלום.הריבית הנקובה עליו הינה 6.5% ומחירו הוא 117.3 ש"ח-בהנחה ואני קונה אותו היום-האם כל שנה אקבל ריבית של 6.5% (מהע.נ כמו שאני מביו) ואם כן כיצד זה מגולם במחיר?כלומר-מה ניתן להבין מהמחיר שציינתי?
אני יודע שאלה שאלות של מתחיל ולכן תודה מראש על הסלנות...
דבר ראשון, כל הכבוד שאתה שואל!
הרבה אנשים מעדיפים להפסיד כסף ולא לשאול למרות שזה מטופש ואתה עושה את הדבר הנכון, לשאלותיך:
א. ערך נקוב של אגרות חוב ממשלתיות הוא תמיד 100.
ב. ריבית נקובה זה תמיד דבר קבוע, ההצמדה היא לקרן.
ג. כשאתה קונה אג"ח שחר 2683 אתה תקבל כל שנה 6.5 אגורות על כל שקל ערך נקוב שאתה קונה. היום 100 אגורות ערך נקוב באג"ח הזה עולים 117.36 אגורות ולכן אתה תקבל כל שנה 6.5 אגורות ועליהן תשלם מס של 15% וזה בסה"כ 5.525 אגורות נטו. בסוף התקופה תקבל את הקרן שהיא 100 אגורות ולכן על הקרן אתה תפסיד 17.36 אגורות ב 6.5 שנים. בממוצע אתה תפסיד 2.67 אגורות על הקרן בשנה ותקבל תזרים וודאי של 5.525 אגורות נטו ולכן בממוצע תקבל רק 2.85 אגורות החישוב הזה הוא מאוד קרוב למציאות. בפועל אם אתה משלם 0.2% עמלת קנייה/מכירה אז נשאר לך קצת פחות מזה וזו גם התשואה נטו באחוזים. על פי מערכת של bizportal זה יוצא נטו 2.63% לשנה נטו.
ד. קח בחשבון שמי שקונה את האג"ח הזה היום מוכן לקבל 2.63% נטו לשנה לתקופה של 6.5% וכאשר הריבית על הפיקדון בבנק תעלה מ2% ל2.5% (מתישהו במהלך השנה הקורבה) אז האג"ח הזה יהפוך לאלטרנטיבה פחות טובה ולכן יתחילו למכור אותו ואתה עלול למצוא את עצמך קונה אותו עכשיו במחיר של 117.36 ומוכר אותו בעוד שנה ב 110. ואז "תרוויח" 5.525 אגורות על כל אג"ח שקנית אבל תמכור אותו ב-7.36 אגורות פחות ובכך תמצא את עצמך מפסיד 2.11 אגורות על כל 1 שקל ע.נ שקנית. קח בחשבון שאפשר להפסיד כסף על איגרות חוב ממשלתיות וזה אפילו יותר קל ממה שנדמה לך אז אני ממליץ לך ללמוד טוב את הנושא לפני שאתה משקיע כסף או הכי פשוט ללכת ליועץ השקעות שיסביר לך. אם יש לך מעל 350,000 ₪ לך למנהל תיקים בעל רישיון לניהול השקעות ותאמין לי – זה ישתלם לך בגדול.
מקווה שעזרתי,
מנהל תיקים.