x

מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: שאלה לגבי יום המסחר האחרון ושינוי במחירי האופציות

שאלה לגבי יום המסחר האחרון ושינוי במחירי האופציות

שלום.
    רציתי לדעת מה ההסבר לכך שאתמול במדד זהה למדד סגירה של היום (1134-1135)-מחירי האופציות היו נמוכים משמעותית ממחירי הסגירה של היום ובאותו מדד?
    כלומר- קול 1140 ופוט 1130 היו שווים בערך 1550-1600 כל אחד ומחירי הסגירה שלהם הינם 1710-1750 ש"ח?
    האם הסיבה היא שאירועי היום העלו משמעותית את סטיות התקן? איך ניתן לבדוק זאת?

אורח

Re: שאלה לגבי יום המסחר האחרון ושינוי במחירי האופציות

סטיית התקן עלתה ב13.6%
    http://www.bizportal.co.il/shukhahon/ni ... fear.shtml

ראיתי את הנתונים תודה.
    האם זו עלייה שמעותית מאוד או עניין שבשגרה?

ציטוט פורסם במקור על ידי מתמחה מתוסכל
    ראיתי את הנתונים תודה.
    האם זו עלייה שמעותית מאוד או עניין שבשגרה?
    קשה לענות בצורה נחרצת האם זה שגרתי או משמעותי מאד,
    אבל אנסה להסביר בצורה מעט שונה-
    1. שוק ההון לא נמצא כעת בתקופה כל כך רגועה, עדיין לא עצבני, אך גם לא על מי מנוחות.
    2. בחודשים האחרונים מתפרסמים הרבה נתונים (בארץ ובעולם) סותרים שבסופו של דבר יוצרים לא מעט בילבול ומקשים על המשקיע הממוצע להחליט עם עצמו על כיוון. מחד, נתוני מאקרו נראים פחות ופחות טובים, אך מאידך מרבית דוחות החברות (הגדולות, הנחשבות כמובילות) מורים על רווחיות טובה, ואף משתפרת.
    3. נוצר מצב בו אנשים לא בורחים בריצה אך גם לא נכנסים ברינה לבורסה, הרבה כסף, הרבה אנשים "נתקעים" היכן שהם כעת, במקום דרוך ובלי תזוזות, ואז מה שמתחיל לעבוד זה "העצבים" או שהסבלנות הולכת ונגמרת.
    4. זה כאילו לוקחים קפיץ ומתחילים למתוח, הרבה תזוזה אין אבל המתח הפוטנציאלי (האצור בקפיץ) הולך וגדל וממתין לטריגר. והטריגר יכול להיות כל דבר, ואף אחד לא יודע להתריע מה, מתי ואיך, אלא רק להצביע עליו אחרי שזה קורה.

אז לסיכום,
    תנודה של אחוז למעלה או למטה, היפוך כיוון, פעם או פעמיים ביום, זה בהחלט שגרתי, עליה של סטיית תקן מ- 15 ל- 17, גם לא ממש משמעותי.
    זה יכול להיות סתם "פלופ" קטן ליום יומיים שלאחריו הכל יחזור לשגרה, אך גם יתכן וזו הסנונית הראשונה המבשרת תחילתו של גל ירידות.
    התשובה הטובה ביותר שאוכל לתת, זה להמשיך ולבחון עוד יום יומיים את השוק, ע"מ לקבל ממנו חיזוק באשר למצב רוחו.

בברכה
    אין באמור יעוץ בכל צורה שהיא. המסחר בנגזרים מסוכן באופן מיוחד.
    הכותב אינו בעל רשיון לייעוץ/שיווק השקעות או ניהול תיקים (בתהליך רישוי)
    ייתכן ולכותב יש ענין אישי בנושא, תוכן ההודעה אינה מהווה תחליף
    לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

גיל תודה רבה על התשובה המושקעת.
    מהנסיון שלי באופציות (יחסית קטן לעומת מה שאני רואה אצל אנשים באתר)-המצב שתיארתי נוגד את ההגיון הבסיסי שאומר שאופציות נשחקות עם הזמן וגם עם הטטות כרגע לא משמעותיות- עדיין לא יקרה מצב שמדד באותה נקודה ויום אחרי האופציות מתמוחרות ב15% בממוצע יותר (לפחות האופציות שציינתי) ולכן חשוב לי לדעת מה הסיבה לכך-האם סטיית התקן עצמה שהשתנתה או שאולי מאיזשהי סיבה האופציות אתמול תומחרו בצורה לא נכונה למרות זה לא נראה לי כך כי ניתן היה לראות מההיצע וביקוש שלהן שאילו אכן המחירים.
    לסיכום מעננין אותי לדעת האם מצבים אלה הינם שכיחים ואם כן ממה הם נובעים?

ציטוט פורסם במקור על ידי מתמחה מתוסכל
    גיל תודה רבה על התשובה המושקעת.
    מהנסיון שלי באופציות (יחסית קטן לעומת מה שאני רואה אצל אנשים באתר)-המצב שתיארתי נוגד את ההגיון הבסיסי שאומר שאופציות נשחקות עם הזמן וגם עם הטטות כרגע לא משמעותיות- עדיין לא יקרה מצב שמדד באותה נקודה ויום אחרי האופציות מתמוחרות ב15% בממוצע יותר (לפחות האופציות שציינתי) ולכן חשוב לי לדעת מה הסיבה לכך-האם סטיית התקן עצמה שהשתנתה או שאולי מאיזשהי סיבה האופציות אתמול תומחרו בצורה לא נכונה למרות זה לא נראה לי כך כי ניתן היה לראות מההיצע וביקוש שלהן שאילו אכן המחירים.
    לסיכום מעננין אותי לדעת האם מצבים אלה הינם שכיחים ואם כן ממה הם נובעים?
    אז ככה,
    שלושה פרמטרים (המבוטאים באותיות יווניות , ונקראים בקיצור "יווניות") עיקריים משפיעים על מחיר האופציה - טתא, וגא ודלתא (הגמא גם חשובה מאד, אולם היא נגזרת שניה שאינה משפיעה ישירות על האופציה, אלא בעקיפין דרך הדלתא).
    אתייחס להשפעה היומית (ולא לשינויים באופן השפעת היווניות על פני החודש)
    טתא היא חד סיטרית, בכל יממה שעוברת היא נוגסת X כסף ממחיר האופציה (מכל אופציה, אולם לא באותה מידה).
    וגא היא דו סיטרית, אך משפיעה בצורה זהה הן על מחיר הפוט והן על הקול, באם יש עליה בסטיית התקן של מדד ת"א 25, הוגא מוסיפה כסף/ערך למחיר האופציה (גם לפוט וגם לקול), ובאם ירידה בסטיית התקן, הוגה נוגסת ממחיר האופציה (כנ"ל - מהפוט ומהקול).
    דלתא היא דו סיטרית אך בנוסף גם משפיעה בצורה הפוכה על הפוט ועל הקול.
    אם המדד עולה, הדלתא תוסיף ערך לקול ותגרע ערך מהפוט, ולהיפך, כשהמדד יורד, הדלתא תוסיך ערך לפוט ותוריד ערך מהקול.

כעת להסבר על העליה במחיר האופציות:
    1. דלתא- במקרה שציינת אין לה השפעה, מכיוון שהמדד אף שעלה ואח"כ ירד, בסופו של דבר חזר כמעט לאותה נקודה, השינוי במחירי האופציות לא נובע מהדלתא.
    2. טתא - מכיון שעברה יממה מאתמול להיום, הטתא נגסה ממחיר שתי האופציות, כך וכך שקלים - כלומר, מנקודת המבט של הטתא בלבד - מחירי שתי האופציות היו אמורים להיות בסוף היום נמוכים יותר ממחיריהן אתמול.
    3. וגא - מכיוון שסטיית התקן עלתה, בין אתמול להיום, הוגא הוסיפה ערך (גרמה לייקור) של שתי האופציות גם יחד. תוספת ערך זו הייתה מספיק משמעותית ע"מ להתגבר גם על שחיקת הטתא וגם להציג בשורה תחתונה גידול בערך של האופציות.
    4. חישובים:
    א. דלתא - אין השפעה - 0
    ב. טתא - קול 1140 = 44.4- ש"ח, פוט 1130 = 38.4- ש"ח,
    ג. וגא - קול 1140 = 115.9 ש"ח, פוט 1130 = 114.9 ש"ח
    לכן- מכיוון שסטיית התקן עלתה במהלך אותה יממה מכ- 15% ל- 17% , יוצא שמבחינה חישובית, ערך הקול עלה ב- 2 כפול 116 פחות 44 = 188 ש"ח , וערך הפוט עלה ב- 2 כפול 115 פחות 38 = 192 ש"ח.

בפועל אתה מצאת עליה של 150-160 ש"ח במחירי האופציות , כלומר הפרש של 30-40 ש"ח בין המחיר בפועל למחיר התחשיבי (שהיה אמור לעלות בכ- 190 ש"ח).
    הסבר אפשרי להפרש - המחירים הראשונים נדגמו במהלך שעות המסחר (לא בסוף יום) ואילו השניים בסוף היום, וידוע כי מחירי סוף יום לוקחים כבר בחשבון את שחיקת הטתא שתהיה במשך הערב והלילה שיבואו, משהו בין חצי לשלושת רבעי הטתא של היום הבא.
    ז"א כי שחיקת הטתא בפועל הייתה ב- 20-30 ש"ח יותר מזו שחישבתי, וזה די מסביר את הפער בין המחיר בפועל למחיר התחשיבי.

מקווה שעזרתי
    אין באמור יעוץ בכל צורה שהיא. המסחר בנגזרים מסוכן באופן מיוחד.
    הכותב אינו בעל רשיון לייעוץ/שיווק השקעות או ניהול תיקים (בתהליך רישוי)
    ייתכן ולכותב יש ענין אישי בנושא, תוכן ההודעה אינה מהווה תחליף
    לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

תודה רבה גיל עזרת לי מאוד
    ניתן לסכם את העניין בכך שההשפעה המהותית על האופציות הייתה כתוצאה משינוי בסטיית תקן כאשר הטטא כמעט ולא הורגשה בשלב זה של החודש-עכשיו אני מבין יותר את המלצתו של שחקן לגבי כתיבת אוכפים שסטיות התקן נמוכות..

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות