x

מציג תוצאות 1 עד 8 מתוך 8

נושא: פקדונות מובנים להשקעה-האם לדעת שחקן כדאי ?

פקדונות מובנים להשקעה-האם לדעת שחקן כדאי ?

בנק לאומי מציע פקדונות מובנים להשקעה,לא הצלחתי להגיע להחלטה אם כדאי,תוכל להוסיף את דעתך ? אני מתעניין בפקדון על מדד תא 25תודה.

http://www.leumi.co.il/Leumi/Home/0,2777,3932,00.html

Re: פקדונות מובנים להשקעה-האם לדעת שחקן כדאי ?

הימור מוחלט (אבל לא מצד הבנק). הבנק מציע פקדון מובנה ומתכסה עליו
    ע"י מכשירים אחרים, ולעיתים אף פקדונות מקבילים של בנקים זרים.
    ללקוח אין שום אפשרות לאמוד מה תהא הריבית בעוד 5 שנים, או מדד הדאו
    וכן הלאה ולכן פקדונות מובנים לרבות טרקצרים הן מוצר שהוא נחמד ברמת הגימיק
    אך לא ברמת ההשקעה. זו גם הסיבה שמכשירים פיננסים אלה לא מצליחים להתרומם
    בארץ. בארה"ב קיימים פקדונות "ריאליים" יותר, ולכן שם השוק הזה הרבה יותר ער,
    בעוד שכאן הבנקים לוקחים מקדמי בטחון גבוהים במיוחד שהופכים את העיסקה ללא
    אטרקטיבית עבור הלקוח.

מסכים עם שחקן, ואוסיף שאחד הטריקים הכי מעצבנים בפקדונות מובנים בארץ זה דרישה שנכס הבסיס יעלה בצורה חלקה ורציפה, אחרת תפסיד את העליה.

מה הכוונה? הנה דוגמא: הרבה פעמים נכתב באותיות הקטנות שתרויח את העליה של הנכס (למשל SP500) עד לסך של 5% בחודש (למשל), לכאורה זה נראה טוב, כי אפשר להגיע לעליה של 60% בשנה, אלא שמדדי מניות נוטים לעלות בצורה קופצנית ולא בצורה חלקה ורציפה, כלומר הרבה פעמים הם מדשדשים במשך מספר חודשים (0% בחודש) ואז קופצים בחודש אחד ב 20% , ועל זה אתה תקבל רק 5% , כי הקפיצה בחודש אחד מוגבלת ל 5% .

אוקיי, קראתי על הפקדון של לאומי, ואצלם הטריק קצת אחר אך עם אפקט דומה..

"המדד הקובע הוא ממוצע של 14 תצפיות רבעוניות של מחיר הסגירה של נכס הבסיס החל מנובמבר 2010 עד פברואר 2014"

כלומר אם המדד ידשדש כל התקופה ויקפוץ בסופה ב 100% , אתה תקבל רק 5% (כי הרבעון האחרון בקושי ישפיע על הממוצע, ומזה מקבלים רק 80%) ...

פשוט שוד לאור היום.

ציטוט פורסם במקור על ידי eyal12
    אוקיי, קראתי על הפקדון של לאומי, ואצלם הטריק קצת אחר אך עם אפקט דומה..

"המדד הקובע הוא ממוצע של 14 תצפיות רבעוניות של מחיר הסגירה של נכס הבסיס החל מנובמבר 2010 עד פברואר 2014"

כלומר אם המדד ידשדש כל התקופה ויקפוץ בסופה ב 100% , אתה תקבל רק 5% (כי הרבעון האחרון בקושי ישפיע על הממוצע, ומזה מקבלים רק 80%) ...

פשוט שוד לאור היום.
    זה לא שאני בעדם.....אבל
    אם נכס הבסיס יעלה במשך רוב התקופה ובסופה יהיה משבר גדול שיגרום לירידה ניכרת זה גם בקושי ישפיע על הממוצע.
    צריך להסתכל על שני הכיוונים. וזה יעיל למי שרוצה להיחשף לנכס מסוים שקשה לו להיחשף אליו בדרך אחרת וללא סיכון נומינלי של הסכום אותו הוא משקיע.
    A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing[center:2vjxihnl][/center:2vjxihnl]

ציטוט פורסם במקור על ידי שחקן מעוף
    הימור מוחלט (אבל לא מצד הבנק). הבנק מציע פקדון מובנה ומתכסה עליו
    ע"י מכשירים אחרים, ולעיתים אף פקדונות מקבילים של בנקים זרים.
    ללקוח אין שום אפשרות לאמוד מה תהא הריבית בעוד 5 שנים, או מדד הדאו
    וכן הלאה ולכן פקדונות מובנים לרבות טרקצרים הן מוצר שהוא נחמד ברמת הגימיק
    אך לא ברמת ההשקעה. זו גם הסיבה שמכשירים פיננסים אלה לא מצליחים להתרומם
    בארץ. בארה"ב קיימים פקדונות "ריאליים" יותר, ולכן שם השוק הזה הרבה יותר ער,
    בעוד שכאן הבנקים לוקחים מקדמי בטחון גבוהים במיוחד שהופכים את העיסקה ללא
    אטרקטיבית עבור הלקוח.

אני לא לגמרי מסכים.
    אני לא חושב שצריך להשקיע את כל הכסף בפיקדונות מובנים אבל אני חושב שרצוי שחלקו , וכל אחד יחליט לעצמו איזה חלק, כן יהיה מושקע בפיקדון שכזה ובמיוחד על פיקדון שחשוף לנכס בסיס שקשה לנו ליצור בו פיזור מתאים.
    אמנם הבנקים בארץ אינם נדיבים ולוקחים מקדמי ביטחון דרקוניים אבל אל תשכחו שאתם מקבלים חתיכת ביטוח בדמות של שמירת הערך הנומינלי של כספכם.
    אני מוכן להתערב עם כל אחד, שמושקע במניות או אגחים, שאם היה יכול
    בדיעבד היה מוכן שכל כספו יהיה בפיקדון מובנה בשנת 2008.
    ולהרוויח 0%
    מנסיון שלי , ולי יש כבר שנים פקדונות מובנים בעיקר על סחורות ושווקי חו"ל, ביותר מ 80% מהפקדונות הרווחתי יותר משהייתי מרוויח בפקדון בנקאי וכשלא הרווחתי כלום חסכתי לעצמי הפסד שכן הכסף היה מושקע בבורסה במקום בפקדון מובנה.
    A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing[center:2vjxihnl][/center:2vjxihnl]

ל DEVY

נכון שהפקדון המובנה מגן עליך מנפילה, אבל אנשים חושבים שהוא גם נותן 80% מהעליה, ולא כך הדבר. אין לי שום בעיה עם פקדון מובנה פשוט שיתן לי X% מהעליה של המדד בסוף התקופה. זה פשוט, הגיוני וקל להבנה.

אבל, שיטת החישוב של ערך ממוצע של 14 דגימות כל רבעון גורם לכך שהמאפיינים של הפקדון שונים לחלוטין ממה שאנשים חושבים, וזו הבעיה. רוב האנשים הם לא מתמטיקאים או סטטיסטיקאים שיכולים להבין את משמעות העובדה שלוקחים ממוצע של 14 דגימות, ולא את המדד בסוף התקופה (כמו שנראה הגיוני שיקחו). מקבלים תוצאה שונה לחלוטין.

אייל
    בוא נתחיל מזה שמי שמשקיע ולא משנה במה כדאי שיבין מה הוא עושה.
    כדאי שידע מה הסיכוי ומה הסיכון וכך לא יהיו לו הפתעות. זה א-ב של כל השקעה גם בפק"מ.
    אחרי שהבנו את זה העניין של המדידות התקופתיות (לפעמים זה חודשי ולפעמים רבעוני) יכול לעוות את התוצאה הסופית לרעת המשקיע וגם לטובתו .
    בנוסף לכך לדעתי אם תחליט על % מסוים מכספך שאותו אתה משקיע בפקדון מובנה לדוגמא על סחורות במקום להשקיע ישירות בסחורות ובכל סיום של הפקדון אתה ישר מכניס אותו לפקדון נוסף
    סביר להניח שיהיו תקופות שבהם תרוויח ויהיו תקופות שבהם לא תרוויח אבל בכל מקרה תישמר לך הקרן הנומינלית , מה שלא יקרה בהשקעה ישירה , ועל זה אתה משלם מעין ביטוח לבנק שתפר את הפיקדון.
    עוד פעם ,לאורך זמן ולא באופן חד פעמי ולא עם כל הכסף. אף אחד מאיתנו לא יודע לתזמן את השוק וירידה חזקה תהיה בוודאות רק שאנחנו לא יודעים מתי וזה נחמד לדעת שחלק מכספך מוגן מירידה זו.
    זו דעתי ואני בטוח שהיא לא מתאימה לכולם אבל היא מתיישבת עם הצורך לפזר את ההשקעות גם גאוגרפית גם סקטוריאלית וגם ע"פ סוג ההשקעה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות