ציטוט פורסם במקור על ידי offir
מכיוון שהפעם גם אני הצטרפתי וביצעתי את אסטרטגיית שחקן, הרשו לי לתקן במעט את הנתונים:
1. אמנם מדובר בכמה עשרות שקלים, אולם אין שום סיבה לתקבול נמוך מ- 1400 ש"ח, אלא באם מישהו היה נדיב במיוחד (כלפי השאר השחקנים), או שלא ביצע בסדר פעולות הגיוני (קניה-קניה, כתיבה-כתיבה, גבוה-גבוה, נמוך-נמוך, או ההיפך, העיקר לבצע פעולות סימטריות)

שלום גיל , לא הבנתי מה מבחינתך הוא הסדר ההגיוני לביצוע ?
אופיר,
סדר הגיוני לביצוע - הכוונה לביצוע סימטרי, ואנסה להסביר על דרך השלילה:
1. באם רוצים לבצע את כל הרגליים בבת אחת, אין מנוס מלתת פקודות במחירים "גרועים" , כלומר למכור במחיר "ביקוש" ולקנות במחיר "היצע", ואז סביר שהתוצאה הסופית היא תקבול נמוך בכ- 70-80 ש"ח לסט. וזאת מכיוון שבאופציות שמחירן בין 200 ל- 2000 מחירי הציטוט הם במדרגות של 10 ש"ח, כפול מספר האופציות בסט אחד (חוץ מ- קול 1190 בו הפער 5 ש"ח).
2. באם מבצעים לסירוגין, ניתן לצמצם את ההפסד בגין מרווחי קניה/מכירה לחצי ואף פחות, כלומר 30-40 ש"ח.
3. ביצוע לסירוגין לדוגמה:
פקודות כתיבה גם פוט וגם קול, במחירי היצע, המתנה עד שאחד מבוצע ואז עדכון השני (זה שטרם בוצע) למחיר הביקוש. יוצא ששילמתם הפרש קניה/מכירה אחד בלבד עבור שתי אופציות.
ואח"כ ממשיכים מיד עם פקודות קניה באותו סגנון, ולאחר מכן שוב כתיבה ושוב קניה.
4. ביום כמו היום, שבו רואים די בבירור מגמה חיובית (וגם אם לא רואים חיובית, רואים בירור שאינה שלילית) עדיף להתחיל בכתיבות ומיד אחריהן קניות, מכיוון שהקדמת כתיבות לקניות מנצלת את התטא והווגה, ועל אף שהשינויים בהן קטנים, בכל זאת הם פועלים לטובת הכותבים תחילה.
5. לא מבצעים את כל הכמות המתוכננת של הסטים בסבב אחד, ע"מ לא להיתפס לתנועת פתע של המדד (בתוך יומי) אלא מחלקים לשלושה או ארבעה סבבים.

זו הדרך שבה אני פועל, אין בה כלל מסחר יומי, איני מנסה לנצל תנודות מדד כדי למכור במחירים גבוהים או לקנות בנמוכים, זה יותר מדי מסוכן לטעמי, וכל מה שאני משיג בדרך זו, זה קבלת מחירים אופטימליים, מבלי לשלם יותר מדי בגין מרווחי קניה/מכירה.