לשי, וגם לאחרים שביצעו.פורסם במקור על ידי shay_l
מכיוון שהפעם גם אני הצטרפתי וביצעתי את אסטרטגיית שחקן, הרשו לי לתקן במעט את הנתונים:
1. אמנם מדובר בכמה עשרות שקלים, אולם אין שום סיבה לתקבול נמוך מ- 1400 ש"ח, אלא באם מישהו היה נדיב במיוחד (כלפי השאר השחקנים), או שלא ביצע בסדר פעולות הגיוני (קניה-קניה, כתיבה-כתיבה, גבוה-גבוה, נמוך-נמוך, או ההיפך, העיקר לבצע פעולות סימטריות)
2. ההפסד המירבי בפקיעה, ובאופו תיאורטי בלבד, הוא בסביבות 1600 ש"ח, אולם הסיכוי שזה יקרה שואף למשהו כמו 1 מתוך 100, וכדי שזה יקרה צריך להיווצר מצב חריג ביותר שהמדד יבצע דילוג ענק ובבת אחת מעל 1200 או מתחת 1050. אבל גם אם זה יקרה, עדיין יש לנו מרווח קנויבאזורים אלו ששווה 1000 ש"ח לפקיעה, כלומר, מקסימום נזק מעשי = 600 ש"ח. אלא באם נראה למישהו בתור אפשרות סבירה, שהמדד יפקע "בול" ב- 1170 או 1080, ובנוסף- שחקן ייתן למדד להתקרב לאזורים אלו מבלי לבצע שום שיפוץ בדרך (או יציאה ביעד הרווח)
3. כמעט בכל תסריט אפשרי אחר, לא חסרות אפשרויות ניהול לאוכף, אשר לא רק שיקטינו את ההפסד המקסימלי אלא אפילו יצליחו "לחלץ" רווח כלשהו גם בתנאים קיצוניים.
4. בטחונות- מי שציין ביטחונות של כ- 2000 ש"ח, לוקח בחשבון רק את דרישת הבטחונות ללא קיזוז התקבול. אלא אם מבצע דרך הבנק, ואזי זה יתכן, אולם אי אפשר להתחשב בכך כי הבנק לוקח כ- 30% יותר בטחונות (ואין שום טעם לבצע מסחר דרך הבנק)
בהצלחה, לכל מי שביצע (וכמובן גם לי)