supgog כתב:פורסם במקור על ידי קאריה
לא כל כך מתאים לעצלנים - מה יקרה אם תפרוץ מלחמה? (אני שוקל זאת כל חודש מחדש בתכנון).
פורסם במקור על ידי mosheb
ערב טוב משה,
איני בא להעיר או להתווכח בנוגע לאסטרטגיה שהצגת למעלה:
אני חושב כי זכותו של כל אחד להציג אסטרטגיות שהוא עושה,
להציג אותן בדרך בה הוא בוחר, עם יותר הסברים או פחות,
בין אם אמיתיות או וירטואליות, זה עניינו הפרטי בלבד.
כפי שכל אחד מציג את מרכולתו בדרכו היחודית, כך יש גם
חברים הבוחרים להציג שאלות, ושוב, בדרכם הם, סאפגוג חושש
מהבלתי צפוי (מלחמה, עימות בצפון או בדרום), קאריה משתמש בדימויים
מתחום הנדל"ן (גגות,פועלים וכו').
לדעתי, שאלותיהם באות מתוך נסיונם, שיטת עבודתם, והדרך האישית שבה הם מבינים את תחום האסטרטגיות.
איני בא חלילה להטיף או ללמד מישהו כיצד לענות או להגיב, וכן איני בא ללמד סניגוריה על דה או על הא, אבל לעניות דעתי השאלות של שני חברים אלו די במקום, ואנסה גם להסביר מדוע אני חושב כך:
1. קאריה רגיל לעבוד בשיטה מסויימת, אולי טובה אולי טובה פחות, אבל יש בה שיטה וסדר מסויים (אודה כי קשה לי לעקוב אחריה, וכי לדעתי מעטים יכולים, אולם בכל זאת יש בה משהו עקבי ושיטתי).
2. סאפגוג חושש מירידות פתע, חדות ובלתי נשלטות, אולי קצת מגזים, אך לבטח חששו אינו משולל המציאות (במיוחד לאור שלוש השנים האחרונות, ולאור חבית הנפץ המזרח תיכונית), ולכן סביר שאינו אוהב לראות מדרונות תלולים בצד הפוטים.
כעת, באם אינך חפץ כי שני חברים אלו (אשר לדעתי יש להם מה לתרום בענייני אסטרטגיות) ימשיכו לגלות עניין באסטרטגיות שלך, ניתן בהחלט "לנפנף" אותם בתשובה קצרה, "חותכת" אשר תציג אותם ככאלו שאינם מבינים עניין, ככאלו אשר עדיין החלב ניגר על שפתותיהם, וככאלו אשר עדיף כי יסכרו פיהם ויקשרו אצבעותיהם עד אשר תחזנה עיניהם בתעצומות האסטרטגיה ויתגלה בפניהם דבר עצום ורב.
זוהי זכותך המלאה לבקש או לרמוז, בדרכך שלך, למי שאינך חפש בתגובותיו, כי ידיר רגליו משירשור שאך זה פתחת, זכותך גם לעשות זאת בעדינות או בבוטות, אין לי שום וויכוח אתך על כך, אולם,
לדעתי, ודווקא לגבי שני חברים אלו, יש פה איזה פיספוס קטן, כי אני בהחלט רואה בהם סוחרים עם נסיון מעל הממוצע, עם לא מעט ידע ועם יכולת לתרום לשירשור, בין ע"י שאלות אלו או אחרות שתשובותיך המקצועיות להן יכולות לסייע בהבנת האסטרטגיה (על שיקוליך ודרכיך לשיפוצים), ובין ע"י הבהרת נקודות אלו או אחרות אשר לא תמיד נהירות לחברים אחרים (עם פחות ידע ונסיון).
לסיכום,
מקווה שהערותיי יתקבלו ברוח אוהדת, הן בהחלט לא נועדו להתריס או לגרום לאי נחת, אלא דווקא לעודד ליותר הסברים, בין יזומים ובין במענה לשאלות של חברים.
בברכה