[quote=דמי כיס]כמו שאומרת הבדיחה הידועה, יש הבדל בין תיאוריה למעשי. אם אתה מחפש נוסחא ללא שיקול דעת אנושי, אל תקרב בשום פנים ואופן.פורסם במקור על ידי "Bursa_Guy":20sjouiz
אבל אנחנו אנשים עם שיקול דעת. עם ניתוח שוק. ולא רובוטים.
ולכן אנחנו יכולים לראות שסטיית התקן 13. ואנחנו יכולים לראות את הסנטימנט בעולם. ועוד כהנה וכהנה.
ויכולים לעשות קרובים, בתנאי שהם לא מטופשים ושומרים על טווחי זהירות.[/quote:20sjouiz]
אני מסכים ולא מסכים.
ניתן בהחלט לעשות קירובים בהנחה ששומרים על טווחי זהירות, אך כאן בדיוק הבעיה!
בסטיות הנוכחיות לא ניתן שבוע לפקיעה לקרב לטווח סביר.
לראיה ניתן לראות את החברים שקירבו ל1190 והתחילו להביט בעצבנות בעליות כשהמדד עבר את ה1165 או את אלו שכתובים על 1110 (ושקלו לקרב ל1130!) ונהיה להם לא נעים היום.
המסקנה שלי, ולא מהיום, היא לבצע שוקת רק שהסטיות מאפשרות (נכון שלבצע כתיבות של 2% זה טוב ויפה, אך יש לשים לב שגם כתיבות כאלו יכולים לגרום לדפיקות לב מואצות, ולדוגמא ניתן לראות את הירידות במשבר אשר בחלקן בין פקיעה לפקיעה המדד השיל 16% ויותר - נא לא לשכוח שאין מתנות בחינם, ואסור להתעקש על רווח כל חודש).
שוקת לשיטתי היא אופטימלית בסטיות באיזור ה25%, כאשר 30% ומעלה מהווה סיכון גבוה מידי ואילו 20% ומטה מקשות על הוצאת רווח מהכתיבות.
אסייג זאת ואומר שבלית ברירה אפתח גם בסטייה של 18-19, אך יהיה לי פחות נוח והרווח יהיה נמוך יותר.
גם כאשר אינני מבצע שוקת (דוגמת אוגוסט), אני מהנה מהשרשור ומהתמיכה ההדדית והעצות הניתנות פה.
שרשור של מעל 300 תגובות וקרוב ל8000 צפיות הינו המחשה של הלב הפועם באתר והסיבה שאני כותב כאן ולא בפורומים אחרים.
מקווה להצטרף לחודש הבא.