היי אבי,
למרות שעדיין מוקדם לתת תחזית לגבי יכולת הפרעון של החברה ב- 2011 אם היית מסובב את ידי הייתי חייב להגיד כי אני מאמין שהתשלום של 2011 יעבור בצורה טובה וכי הבעיה העקרית היא מה יהיה לאחר מכן.
אך מי שמשקיע היום באגחים של דלק נדלן כנראה לא יצטרך לחכות כל כך הרבה זמן שכן אני צופה עוד מספר מחזורים של עליות וירידות בנייר עוד קודם לכן.
הניירות של החברה נסחרים בימים אילו יותר לפי גלים של אופטמיות ופסימיות של השוק ופחות על נתונים פיננסיים טהורים.
מה גרם לירידה של סדרה כה לרדת מאיזור ה- 90 לאיזור ה- 65 ולחזור לעלות חזרה ל- 80 וכל זאת בטווח זמן של 4 חודשים?
נכון שבמחיר של 90 יתכן והיה גבוה מדי (עובר שוטין מה שנקרא) אבל במחיר של 65 בהחלט היה מציאה (כפי שצויין ע"י אז).
למעשה אני מאמין כי אפילו באיזור ה- 80 מדובר על השקעה טובה כאשר מסתכלים קדימה לטווח של שנה (בשוק הנוכחי).
אותו הדבר קרה גם בסדרות האחרות של דלק נדלן ואכן הקצרות תקנו מהר יותר (כפי שנצפה מלחתחילה, אך אם משקללים את כלל האפשרויות (כולל האפשרות ליציאה להסדר) דווקא לסדרה כה היה היתרון הגדול ביותר.
כתבה מהעניינת בעניין זה פורסמה דווקא היום בעיתון (המודפס) של כלכליסט!
הסבר מפורט יותר על התהליכים ומחירי היעד ניתן למצוא בהסתכלות בהיסטוריה של פורום זה... (הכל כבר נכתב כעת רק נותר להמתין ולראות אם דייקנו).