ציטוט פורסם במקור על ידי ron555
אלון היי

בתגובות שלך לנייר זה אתה חוזר ומדגיש שבעתיד יהיה הסדר
אני חושב שלאחר שתשובה ניסה לבצע הסדר בדלק נדלן וחטף מהשוק מקלחת צוננים יהיה קשה לבן דוב להציע הסדר כלשהוא גם בטאו
בעיקר בשל האזקות שלו בסקיילקס/סאני(פרטנר)
אני חושב שציבורית יש לו בעיה קשה עם זה ולכן הוא יצמצם את החוב באמצעות רכישה זולה שלו בדיוק כפי שהוא עושה כעת ולא יציע הסדר.

היכן אני טועה?אם בכלל
תשובה לא ניסה לעשות הסדר, הוא ביקש לעשות רכישה חוזרת במחיר נמוך מעוד מהמחיר החוב המקורי (למרות שהוא היה גבוה ממחיר השוק).

כמו כן אני לא מדבר על פירוק, הסדר בשלב כולשהו יהיה הכרחי לדעתי ללא השקעה נוספת משמעותית של בן דב.

הצעת הסדר כזו יכולה להתקבל דווקא בחיוב - לדוגמה המרת החוב של הבעלים למניות ואופציות (הוא מחזיק אישית יותר מ-100 מליון ערך נקוב), מחיקת החוב לחברות בנות, תשלום כולשהו, המרת החוב לחוב חדש בפריסה טובה יותר (אולי עם בטחונות כולשהם בעקבות השקעה מחדש של הבעלים בחברה), נתינת אופצית המרה וריבית קופון מעט גבוה יותר (איחוד הסדרות ב' ן-ג', כאשר ל-א' יש בטחונות ולכן הם יהיו בחוץ).

כמובן שהאופציה השנייה היא כפי שאתה מתאר אותה ואכן נראה כי קיימת סבירות טובה כי אכן יצליח להמשיך לרכוש מספיק מהחוב בשביל להפשר זאת.

מה שאני אומר זה שלא בהכרח יהיה הסדר, אך גם במקרה של הסדר המשקיע לא יצא מופסד לאורך זמן! וגם אם תיהיה יציאה להסדר, זה יהיה רק ב(סוף)- 2011 או אף 2012 ולא קודם לכן, לפחות לדעתי...