ציטוט פורסם במקור על ידי yisfri
תודה על הסקירה ופרשנות.

מענין אותי למה אתה מאמין באינדיקטורים כמו RSI וממוצעים נעים אבל לא בתמיכה והתנגדות שהם יותר בסיסיים?
אני לא חושב לשוק יש זיכרון. זה שפעם שעברה השוק התחיל לתקן למטה במדד 1120 לא אומר לי שזה מה שצריך לקרות גם הפעם, ועד שמישהו לא יסביר לי את ההיגון אני לא מקבל את התיאוריה הזו (ואני מכיר את "תורת הניתוח הטכני" ברמה גובהה מאוד).
מדד עוצמה כמו MACD, RSI, Bolinger ועוד הם מדדים סטטיסטיים האמורים להצביע על מאורע או רצף מאורעות החורגים מההתנהגות של הנייר/המדד בתקופת הזמן האחרונה.
דוגמה: אם למדד המעו"ף יש סטיית תקן יומים של 1.4% ותוחלת של 0.04% והתנודה היומית מתפלגת נורמאלית (לא בדיוק, אבל לא משנה) אפשר לעשות מבחן סטטיסטי הבודקת את ההתסברות לרצף של 10 ימי עליות. כאשר רואים שקורה אירוע בעל הסתברות נמוכה אפשר "להמר" שהרצף הנ"ל לא ישמר עוד הרבה זמן כי הסבירות לכך נמוכה מאוד.
אלו כלים סטטיסטיים - כמותיים שהם חלק מהניתוח הטכני, וכיוון שיש בהם היגיון (חלק יגידו יותר וחלק פחות) אני מוכן להכניס אותם לשיקולי ההשקעה לטווח קצר.
תבניות, רמות תמיכה והתנגדות, גלי אליוט, תבניות פיבונאצ'י וכו זה מבחינתי "ממבו ג'אמבו" בדיוק כו ללבוש חצאית נוצות ולרקוד במעגלים סביב מדורה בציפייה לגשם.

מקווה שתשובתי ברורה,
מנהל תיקים.