אתייחס לעצם תיזמון השוק, ולדעתי (גישה אמפירית לעניין) אילו ניתן היה לעשות כן, אילו אדם, גוף, חברה או קבוצה היו יכולים לתזמן שוק באופן עקבי, סביר שהיה קורה אחת מהשניים-
שווקי ההון העיקריים היו מתפרקים, מתפוררים, אותן מישהו/מישהם היו עושים "קופה" עצומה על כל שאר פעילי השוק, עד כדי כך שהכסף היה מאבד מהמשמעות שלו (מרבית הכסף בעולם היה מצטבר אצל המתזמן, ולשאר האנשים לא היה נשאר כמעט כלום)ו
אח"כ היה קם (או שלא, והיינו עוברים לסחר חליפין) משהו אחר/שונה במקום השווקים כפי שאנו מכירים אותם, או שהיה מתבצע פיחות עולמי מוחלט, המטבעות השונים היו מעבדים את כל ערכם, והיו מוחלפים כנראה בשיטה אחרת.
או
ששוק ההון היה מצליח "להסתגל" מהר יותר מכפי שאותה קבוצת מתזמנים מוצלחת הייתה מצליחה "לפרק" אותו לחתיכות, ואז היה המצב חוזר לאיזון, בין שוק ההון לבין היכולת לתזמן אותו (יש פה ושם לגופים/אנשים יכולת לתזמן, אבל בכללי תוחלת התיזמון אינה גבוהה במיוחד), ולראיה, המשקיע המוצלח ביותר, העשיר ביותר, בעל התוחלת העקבית ביותר הוא וורן באפט, אשר בממוצע מסתפק בכמה אחוזים לשנה יותר ממדדי היחוס (S&P, דאו, או מה שזה היה בעבר הרחוק יותר), והיתרון העצום שלו מושג ע"י עקביות השמירה על אותו פער בן מספר אחוזים.
אם וורן באפט די מייצג את החלק הקיצון של יכולת תיזמון ארוכת טווח (מבחן התוצאה) אזי ניתן רק לשער מה היה קורה אילו יכולת התזמון הייתה משהו טריוויאלי יותר, אילו מספר רב יותר של אנשים יכלו לתזמן שוק, או אילו היו אנשים (אפילו אדם בודד) בעל יכולת תזמון עקבית של, נאמר 1% לחודש (13% לשנה) מעל מדדי הייחוס הכלליים, שלא לדבר על יכולת תזמון ברמה של 1% לשבוע (באופן עקבי).
אבל, למרות זאת, נחמד לעסוק בזה, נחמד לנסות לתזמן שוק, ועוד יותר נחמד להתחמם בהרגשה הטובה שהנה אוטוטו אני (או כל אחד לעצמו) יוכל לעשות כן, ושצריך רק עוד טיפה מזל ועוד קצת הבנה, עוד טיפונת ידע נוסף, וזהו - התיזמון יוצא לדרך, אני אדע מתי לקנות ולמכור, איזו מניה כן ואיזו לא, ואם אני לא אדע, אז אין שום בעיה למצוא את מי שכן יודע, לשמוע בעצותיו ובסופו של דבר להכות את השוק (דרך התיזמונים)
אז בהצלחה לכל מי שינסה, ואם הצלחתם, תחשבו גם עליי, אני לא גרידי, מספיק לי פרומיל מזה שיצליח לתזמן (לא שהוא ייתן לי, אבל נחמד לחשוב על זה)
אז זהו, כנראה שאין דבר כזה, ולא רק, אלא גם אם נגיד שבכל תקופת זמן ישנו אותו "גורו" שכן מצליח לתזמן לפרק זמן קצר (חודש, שנה), אז גם באם ישנם כאלו "תקופתיים", טרם שמעתי על מישהו שמסוגל לתזמן אותם נכון, כלומר לדעת לבחור לעצמו את "הגורו" הנכון לכל תקופה ותקופה, אחרת הינו חוזרים לתחילת ההודעה, ואז לא אותו מתזמן בודד היה גורם לפירוק השווקים, אלא אותם אלו שיודעים לבחור בגורו הנכון ובזמן הנכון.