אני יכול להתחלק רק בנסיון האישי בנושא של שוקת רחבה ולהל"ן מסכנותיי:

1. גם אני בהתחלה התלהבתי מהפשטות של האסטרטגיה הזאת
2. אני באופי שלי די שמרן
3. מבצע שוקת רחבה החל מחודש ינואר אחרי שעברתי קורס נגזרים א' אצל יוסי ולאחרונה גם קורס ב'.
4. התחלתי מבצוע על הנייר, המשכתי כמה חודשים לאחר מכן עם כמויות קטנות מאוד שהגדלתי אותם בהדרגה כל חודש (התחלתי עם 3 יחידות, 5 בחודש לאחר מכן, 10 וכו'). בחודש הזה הגעתי ל-30 ולא נראה לי שאבצע בזמן הקרוב עם כמות גדולה משמעותית מזה (מבחינת הבטחונות, אין לי בעיה לכתוב כמויות הרבה יותר גדולות, אך לא אסכן את כל חסכונותיי על שוקת).
5. כל הזמן כתבתי ממש, אבל ממש רחוק. כל החודשים היו רווחיים. בחודש הזה הייתי ב-1160 (פעם ראשונה הרשיתי לעצמי טיפה נועזות, אם כי כתבתי את זה כשמדד היה ממש נמוך)ואחרי ריצה למעלה סגרתי כשאופציה הכפילה את עצמה. לא רציתי להרחיק/להכפיל ע"מ לא להעלות סיכון וכרגע בהפסד של 2000 ש"ח אחרי עמלות. שלם לגמרי עם עצמי למרות העובדה שזמן קצר אחרי קניה חזרה של 1160 המדד התחיל לרדת. רואה את זה כקוריוז - השקט הנפשי שלי יותר חשוב.
6. אין אלטרנטיבה באופציות (לפחות אני לא רואה כזאת) למי שלא יכול לבלות מול המסך כל הזמן מלבד שוקת רחבה. זה לא "שגר ושכח" (ממש לא!) אך יחסית לא דורש "הידבקות" למערכת מסחר.
7. הסיכוי להרוויח לאורך זמן - זה משמעת חזקה וזהירות. אם אין לך את זה (וזה מה שניסיתי לבדוק על עצמי בחודשים הראשונים של בצוע שוקת) אז אין לך מה להתעסק בשוקת רחבה - סביר להניח ששום דבר טוב לא ייצא לך מזה.