"

גיל שלום,
קודם כל דע לך שאני מאד נהנה לקרוא את הערותיך המלומדות, ולרוב יש בהן תוכן אמיתי והן נוגעות בנקודות החלשות של רבים מאיתנו (וטוב שכך). הלוואי והיו עוד הרבה כותבים כמוך בפורום.
אני לא חושב שיש סתירה בין דבריך להיצמדות לאסטרטגיות שחקן.
הדילמה שגם אני מתחבט בה מזה זמן, הרי מדובר פה במשחק סכום 0 , כמו כן ידוע שכ - 5-10% מהשחקנים המקצוענים מרוויחים את כל מה 90-95% מפסידים (זה הערכה ולא מס' מדויקים), אז כוונתי היא שבמצב ענינים זה אולי להתחבר לאסט. של שחקן מעוף וללמוד ממנו, כי בוודאות אני יכול להעיד על עצמי שאיני מתקרב לידע או לחוחלת ההצלחה של ה 5-10% המרוויחים. כמו כן ברוב האסטרט. שבניתי לבד - תוחלת ההצלחה הייתה נמוכה בהרבה מזה של שחקן.

"

מאיר,
מסכים איתך, אין שום סתירה, לא רק בין מה שאני כותב ובין אסטרטגיות שחקן, אלא אף יותר מכך, גם שחקן (לא פעם ולא פעמיים) חזר על המלצתו כי מי שאינו מבין באופציות שלא יתעסק בכך.
אני רק מנסה לקחת את זה עוד צעד קדימה, ומנסה להציג את המציאות כפי שהיא באופן ישיר יותר, בוטה יותר - ישר לפנים של האנשים (שחקן הרבה יותר מנומס ועדין ממני).

חוץ מזה, יש משהו שאני "מת" להגיד לך, "מת" להסביר לך, אבל לא מוצא את המילים הנכונות (תאמין או לא, גם אם אכתוב מאות ואלפי מילים, לא יודע איך לנסח את זה נכון).

אך אנסה בכל זאת (אבל הסיכוי די נמוך שאצליח להעביר נכונה את המסר)
יש אנשים שמאד קל ופשוט עבורי להבין אותם, ובהתאם לכך גם לענות/להגיב להם.
אותך קשה לי מאד להבין, או יותר נכון- לקלוט, לא את המילים שאתה כותב, אלא את מי שאתה, משום מה לא מצליח "ליצור" לעצמי בראש את הדמות של מאיר טל.
לא יודע אם אי פעם אצליח או לא, אבל זה לא מה שחשוב.
מה שחשוב זה לא האם אני מבין את מה שאתה עושה או רוצה לעשות, אלא האם לך יש דרך מסויימת או מטרה מסויימת שאליה אתה חותר להגיע (בענייני מעו"ף), ושוב, זה לא חשוב באם אני אדע או אבין את הדרך שלך, אלא מה שחשוב זה האם אתה יודע מהי, ואם כן, האם אתה פועל ע"מ להגיע אליה, או להתקדם אליה.
ובלי קשר למה שיכולה להיות תשובתך על משפטיי האחרונים, אנסה לסכם שתי תובנות שאני אישית מאמין בהן מאד:
1. לשאוף לרכוש כמה שיותר ידע והבנה של התחום שבו אני רוצה לעסוק (מעו"ף, אופציות, אסטרטגיות)
2. לשאוף להיות מסוגל לפעול עצמאית, ללא שום תלות ברצונם של הזולת (אפילו אם רצונם הוא רק להייטיב עם אחרים, ללא תמורה וללא תנאי). אפשר תמיד להיעזר באחרים, רצוי ללמוד מאחרים, נבון להתגלח על זקנים של אחרים, אבל השאיפה והיעד צריכים , לדעתי, להיות - לעמוד ברשות עצמך, להיות מסוגל ביום מן הימים (ויפה שעה אחת קודם) לבצע לבד, מתוך בטחון ביכולת שלך, וממקום של ידע ולא תלות.

אז אם מה שאתה עושה כיום, או מתכוון לעשות, יקדמו אותך אל עבר המטרה שלך, מה טוב, ואהיה האחרון שאחלוק על דרכך, אולם אם לאו, יש אולי מקום לשקול (רק לשקול, עדיין לא להחליט סופית) על שינוי, או בדרך או במטרה.