x

עמוד 2 מתוך 3 ראשוןראשון 123 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 11 עד 20 מתוך 26

נושא: נתקעתי עם שני call 1070 כתובים חשופים - איך מתקנים?

Re: נתקעתי עם שני call 1070 כתובים חשופים - איך מתקנים?

חברים,
    תודה רבה על התיחסות.
    הלקח בהחלט נלמד.
    תודה מיוחדת לסאן ולמשה שעזרו בדברים מעשיים ולא רק ב "אל תעשה", למה עשית, והימורים זה לא כאן... .
    אני חושב שאחד הסיבות שהאתר הזה קיים זה לעזור לאנשים שנכנסו לבעיה, ולא רק לצורך דיונים על אסטרטגיות. אני גם מאוד מקווה ששאר החברים שמסתבכים לפעמים ירגישו בנוח לפנות לשמוע דעות אחרות.

גיל,
    אני גם לא מכיר אותך, אבל תמיד מאוד מעריך את הכתיבה שלך והשקעה שלך בתגובות מפורטות.
    אני תמיד קורא אותם בעיון רב ולומד מהם המון.
    קצת פרטים על עצמי:
    מתעסק באופציות מזה כשנה, בעיקר בשוקת רחבה, ובדר"כ בהצלחה רבה.
    את שוק המעוף הכרתי בזכות השחקן, עברתי דרך האתר קורס א' בהתחלה ולפני זמן קצר קורס ב' (שניהם אצל יוסי).
    כמו שכבר כתבתי, קול 1070 זה לא היה הימור אלא חלק מהאסטרטגיה שבניתי בנוסף לשוקת רחבה, דאגתי גם להשאיר הרבה מאוד בטחונות פנויים למקרה שמשהו ישתבש (כפי שבאמת קרה ).
    הצלחות לכולם!

ציטוט פורסם במקור על ידי גיל (רעננה)
    ציטוט פורסם במקור על ידי dfrog
    שלום חברים,
    לצערי הרב נתקעתי עם שני call 1070 כתובים חשופים (היו חלק מאסטרטגיה).
    אני שובר את הראש כבר כמה ימים ומתלבט איך לתקן.
    יש לי הרבה בטחונות פנוים בשני הצדדים.
    חשוב לי שתיקון יכניס את אותו הסכום שידרש לקניה בחזרה וכמובן שלא יגדיל את הסיכון משמעותית.
    תודה מראש על כל עצה ועזרה!
    דן,

לא מכיר אותך, לא יודע מה הידע וההבנה שלך, או מדוע אתה עוסק באופציות, כמו כן לא מכיר את סגנון המסחר שלך - אבל למרות כל מה שאני לא יודע עליך, אני כן יודע עליך שאם תמשיך כך, לא נראה עוד הרבה הודעות ממך שבהן יהיה המשפט הבא "יש לי הרבה בטחונות פנויים בשני הצדדים", כי הבטחונות הרבים שיש לך כיום יהפכו להרבה כסף (אבל אצל אחרים ביד).

אין לי כוונה להקניט אותך או חלילה ללעוג לך, אבל עדיף שתקבל את הסטירה היום (מהשוק- היא עולה הרבה כסף, ממני- היא בחינם), כל עוד עדיין יש לך הרבה בטחונות.

אז מה ניתן לעשות:
    א. לקבל עצה / תוכנית פעולה / רעיון לשיפוץ - ממישהו עם נסיון וידע רב משלך, לנסות לבצע, אולי יצליח (בהחלט יש סיכוי כזה).
    מה התוצאה לטווח הקרוב - נמנעת מהפסד של 6-10 אלף ש"ח (תלוי היכן יפתח המסחר ביום א').
    מה התוצאה לטווח הרחוק - לא למדת כלום, לא הבנת מה בעצם קרה לך, רוב הסיכוי שגם לא תבין כיצד עבד חבל ההצלה, והגרוע מכל, בעתיד הלא רחוק יש סיכוי סביר שנקבל ממך הודעה ברוח דומה, רק שאז המיספרים יהיו הרבה יותר כואבים.
    ב. לשלם לשוק את מה שמגיע לו , את מה שזכה בו בכבוד, כי הצליח לגרום לך להמר על הכסף שלך, בהימור עם סיכוי של 90% נגדך.
    ואח"כ לפתוח מחברת גדולה, עם כריכה קשה, ועליה לרשום באותיות גדולות:
    לשאול את עצמי כל בוקר :
    1. מה אני עושה בשוק הזה
    2. במה אני יותר טוב מאחרים
    3. איך למנוע מאחרים לקחת את כספי
    4. מה לעשות כדי להשתפר בחשיבה
    5. כיצד לקחת כסף מאחרים

6. להשיב בכנות וברצינות לכל השאלות
    7. לבדוק מחדש כל תשובה שענית - האם היא באמת נכונה
    8. ורק כעת אפשר לגשת למסחר.

במקרה ונתקעת אפילו בשאלה אחת עם תשובה לא נכונה או לא מוצלחת,
    זה הזמן לעשות פסק זמן, לשפר את מה שנדרש כדי שהתשובה תהפוך נכונה או טובה, ורק אח"כ להמשיך הלאה, לשאלה הבאה (או למסחר, באם כל התשובות נכונות)

אין לי מושג באם תתייחס לעצתי בכובד ראש או לא (זכותך לכאן או לכאן), היא מעצבנת, אינה נותנת לך פתרון קל ולא ב"שלוף", לא פותרת את בעיית הקולים החשופים, ובכל זאת מאחל לך רק טוב והרבה הרבה הרבה מזל.

גיל,

מסכים עם כל מילה כפי שאתה רואה בתגובה הקודמת.
    הסיפור עם המחברת הוא כל-כך נכון. אצלי יש תעוד של כל הטעויות שביצעתי.
    מה עשיתי לא נכון. מתי זה קרה. מה היה מצב השוק. מה היתה הפוזיציה לפני ואחרי. איך הגבתי. מסקנות שהוסקו בעקבות המקרה. האם זו טעות שחוזרת על עצמה מבחינת אופי הטעות.

אני גם מסכם בכל חודש את הדברים החדשים הטובים שביצעתי ואת הלא נכונים.

גם כניסות לטריידים מתועדות כולל מה חשבתי להשיג. מה נקודות הרווח והסטופים שלי לאסטרטגיה הכוללת בעקבות הטרייד החדש.

זה מהווה מבחינתי דרך להשתפר במה שאני עושה. יש טעויות אבל הבקרה הצמודה הזאת נותנת הרבה בטחון ומנגנונים להגבלת ההפסד על הטעות.

התחלתי את זה כשהתחלתי להציג אסטרטגיות בפורומים שונים. התחלתי מתוך רצון של שיתוף אבל שמתי לב שאני המרויח הגדול מכל הסיפור. התיעוד מכריח אותך לתעד את המעשים, את הסיבה לטרייד וניתוח מעמיק יותר של הטרייד. בסופו של דבר הרווח הגדול מכל זה הוא הכיס שלך.

שבת שלום,
    סביון.

הי פרוג,

א. מאחלת הצלחה במה שתחליט. אין ספק שקיבלת עצות זהב מהכרישים שבחבורה.
    ב. בשביל שכולנו נלמד, נשמח אם תשתף אותנו במה שהחלטת לעשות, ולמה.
    ג. מעבר לכך, נראה לי שכולנו היינו במצב הזה, כל אחד וסיבותיו, החכמה היא בעצם להבין מדוע, ולהמנע מכך להבא.

הצלחות
    R

........
    ........
    גיל (רעננה) כתב:, וכתב , וכתב, וכתב, ואולי בסוף זה גם יעזור למישהו.
    ........
    קצת פרטים על עצמי:
    מתעסק באופציות מזה כשנה, בעיקר בשוקת רחבה, ובדר"כ בהצלחה רבה.
    את שוק המעוף הכרתי בזכות השחקן, עברתי דרך האתר קורס א' בהתחלה ולפני זמן קצר קורס ב' (שניהם אצל יוסי) - אוקי, נותן קצת מידע על הידע שלך.

כמו שכבר כתבתי, קול 1070 זה לא היה הימור אלא חלק מהאסטרטגיה שבניתי בנוסף לשוקת רחבה -

טוב, אתה טוען שלא היה הימור, אני חושב שכן, וללא קשר אם היה חלק מאסטרטגיה. ולמה הימור, ומדוע לא חשוב מה היה קודם (אפילו אם בגילגול הקודם היה חלק אינטגראלי מאסטרטגיה רב מערכתית), מהסיבה הפשוטה - מבחן התוצאה, והתוצאה היא שכשהמדד עולה מעל 1080 אתה חשוף, כמה חשוף - אין לי מושג, אבל מספיק חשוף בכדי שכשהמדד יגיע ל-1110 אתה תצעק גוועלד.

עד כאן החשיפה הכספית, ומה עם החשיפה התקשורתית בפני באי האתר (ואגב טוב שכך עשית) זה מוסיף עוד חיזוק לטענתי כי ביצעת הימור.
    "דאגת גם להשאיר הרבה מאוד בטחונות פנויים למקרה שמשהו ישתבש (כפי שבאמת קרה )" ,
    יודע מה , זה אפילו גרוע יותר ממה שחשבתי קודם, כלומר, לא רק שביצעת הימור, אתה אפילו מודע לכך (או ביודעין, או בתת מודע - אתה יודע שאין לך מושג עד היכן המדד עלול להגיע ומפני שלקת הימור, השארת הרבה בטחונות רזרבים, שמא תצטרך גדוד שלם שיחלץ את הקולים באם ישקעו בבוץ טובעני).

מקווה שהנקודה הזו מספיק ברורה לא רק לדן, אלא לכל אחד שחושב להציב גבולות למדד (גבול עליון, כתיבת שחקנים, מגדלי קולים או אפילו כמו ששמעתי פעם מאיזה גאון תורן "משטחי פוטים נגד החלקה").
    מבלי לפגוע חלילה בדן, אבל אתה בטוח שעשית קורס ב (למתקדמים), ואם עשית אותו , לאן התקדמת ?

התקדמת לזה שאתה בכלל שוקל בתור אפשרות לכתוב עוד 20 קולים בכדי לממן קניית 2 קול 1070 בחזרה. ועוד מילא, לכתוב 20 קול בכדי לממן, אבל משום מה לא ראיתי שציינת גם קניית 10-20-30 קולים עוד יותר גבוהים, כדי שלפחות יגנו במשהו על קהילת הקולים הכתובים החדשה.

ידידי, אם הכסף שלך חשוב לך, ואם עשית קורס ב, ואם קורס ב' אמור ללמד דברים שיעזרו לסחור טוב יותר, נראה לי שזה לא יכול ללכת ביחד:
    או שעשית קורס ב'+ קורס ב אכן עוזר לסחור טוב יותר, ואז המסקנה שהכסף כנראה לא חשוב לך,
    או שקורס ב' עוזר לסחור + הכסף כן חשוב לך, אזי כנראה שנכחת בקורס ב' אבל לא ממש "היית" שם,
    או שהכסך חשוב לך, וגם היית בקורס וגם התרכזת ולמדת היטב, ואם כך, ........השלם בעצמך את המסקנה השלישית.

שתבין - איני שופט אותך, ולחלוטין איני מתיימר לתת לך ציון (החיים זה בית הספר הכי טוב, וחשבון המסחר נותן לך כל חודש מחדש את הציון הכי מדוייק), מה שאני מנסה להסביר, זה שבאופציות צריך להבין ע"מ לדעת לתכנן- מה, איך ולמה אתה עושה, וצריך לתכנן ע"מ שתוכל לבצע, ולבסוף בא הביצוע שאמור לגרום לכסף לעבור מהכיס של אלו שלא מבינים מה עושים, לכיס של אלו שכן.

לילה טוב ושבת שלום.

נ.ב.
    וול סטריט, היום נתנה לך את החלק שלה במה שנקרא "מזל",
    כנראה ביום ראשון מהמדד תקבל גם חנינה או לפחות חופשה להתאוורר.
    נצל זאת ע"מ לצאת מהבעיה שאליה נכנסת, ונסה לנצל את מה שכתבתי, כדי שלא תצטרך יותר מדי "מזלים" וחנינות בהמשך.

מקווה
    הצלחות לכולם!
    אין באמור יעוץ בכל צורה שהיא. המסחר בנגזרים מסוכן באופן מיוחד.
    הכותב אינו בעל רשיון לייעוץ/שיווק השקעות או ניהול תיקים (בתהליך רישוי)
    ייתכן ולכותב יש ענין אישי בנושא, תוכן ההודעה אינה מהווה תחליף
    לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

גיל,
    תודה על התגובה המפורטת.
    אם תעיין בתגובות המודקמות שלי, כן צייניתי ש 20 קולים כתובים יהיו עם הגנה צמודה.
    "חשבתי בהתחלה לסגור ולכתוב מרווח בקולים, אבל אם לדוגמה ללכת על קול 1120 עם הגנה ב 1130".
    תגובות מהסוג הזה מוכיחות לי פעם נוספת שעדיף תמיד להתמודד עם הסוגייה עם הידע המצומצם שיש לי מאשר לפנות בפומבי לקבל עצה (לא ביקשתי יותר מזה, וגם אם לא היו עונים זה גם היה בסדר), כי תמיד יהיו תגובות מהסוג הזה.
    הוצאת את הדיון הזה מהפרופורציות.
    רק הצלחות שיהיו לך ולכולם.

גיל,
    תודה על התגובה המפורטת.
    אם תעיין בתגובות המודקמות שלי, כן צייניתי ש 20 קולים כתובים יהיו עם הגנה צמודה.
    "חשבתי בהתחלה לסגור ולכתוב מרווח בקולים, אבל אם לדוגמה ללכת על קול 1120 עם הגנה ב 1130".
    תגובות מהסוג הזה מוכיחות לי פעם נוספת שעדיף תמיד להתמודד עם הסוגייה עם הידע המצומצם שיש לי מאשר לפנות בפומבי לקבל עצה (לא ביקשתי יותר מזה, וגם אם לא היו עונים זה גם היה בסדר), כי תמיד יהיו תגובות מהסוג הזה.
    הוצאת את הדיון הזה מהפרופורציות.
    רק הצלחות שיהיו לך ולכולם.
    הי דן,

1. אוקי, טעיתי בעניין של 20 מרווחים, כן ציינת הגנה.
    2. לגמרי לא מסכים שעדיף להתמודד לבד עם סוגיות כאלו,
    3. צורת התגובה שלי, והדברים השונים שכתבתי בה, לא היו במטרה "לסגור" אותך, אלא רק להיפך. ואתן לך דוגמה טובה, מקרה שקרה לי:
    לפני כחצי שנה, הגבתי בפורום מסויים (לא באתר זה), כתבתי משהו ושאלתי מספר דברים, אשר הסתברו כי היו די שגויים. אז יש שם חברה עם ידע ונסיון ששמים אותי בפינה השמאלית של הכיס הקטן, אבל אך אחד לא טרח לתקן אותי, הייתי עבורם כמו "אוויר", מה להם לטרוח לענות לאיזה דביל שהחליט פתאום לכתוב שטויות, הרי גם כך יש להם מספיק כתבני שטויות באתר שלהם.
    אבל, היה שם אחד שנתן לי שם איזו סטירונת קטנה (ובאותו זמן חשבתי לעצמי, איזה נאחס הבנאדם הזה, למה חייב לקלקל). ואח"כ מישהו פנה אלי בפרטי, ומפה ושם, העניין התגלגל וסלל לי דרך שונה לגמרי להבנה של התחום.

אז, אכן יכולתי להתעלם, כי בסופו של דבר גם עזרו לך (ואיני מזלזל כלל בעזרה של sun99), וסביר שביום א' גם המדד יעזור לך, אבל הכוונה שלי הייתה לעזור לך בצורה שונה.
    לעזור לך להבין שהבעיה לא הייתה שנתקעת עם שתי כתיבות עמוק בכסף, זו כבר התוצאה, הבעיה הייתה מדוע זה קרה לך (והמדד לא אשם בכך, גם לא אף אחד משחקני המעו"ף).
    ולא בכדי הגבתי, היו כבר באתר תגובות של אנשים שנתקעו עם כתיבות חמורות בהרבה, ולא הרגשתי שיש באפשרותי לתרום להם במשהו. אבל, התקלה שקרתה לך אכן קרובה לליבי, ותאמין או לא, גם כואבת וגם מציקה לי, למרות שקרתה לך ולא לי, מפני שלפני 7 חודשים גרמתי לעצמי לבעיה דומה (אפילו יותר מסובכת, נכנסתי בהדרגה לקופסה כתובה של 30,000 שעליה קיבלתי תמורה של 3000 ש"ח, כלומר 27,000 הפסד בטוח). במשך 4 חודשים שלאחר מכן, כל מה שהצלחתי לעשות, ובקושי רב, זה לגלגל אותה קדימה ולקוות לטוב, ורק בחודשיים האחרונים (בעיקר בזכות הבנה שונה של משחק המעוף) הצלחתי להיפתר ממנה במחיר מאד מוזל של 2000 ש"ח.

זכותך המלאה לחשוב שאני ה- Bad guy , אבל לדעתי, עדיף להבין את מה שקרה, לא להילחם במעוף, לא לנסות לנחש מה יעשה המדד או להחליט שאין סיכוי שיזוז לאזור שבו השארת סיכון פתוח, אלא לזרום איתו, והכוונה לנסות להבין את המשחק.

מאחל לך רק בהצלחה, ואם תרצה, אשמח להרחיב בפרטי עוד כמה נקודות, משהו שונה, משהו שאולי יעזור בעתיד, ולבטח לא יזיק.

גיל,
    שוב תודה,
    אני באמת מעריך את תגובותיך ותמיד שמח ללמוד מאנשים שמבינים יותר ממני (בכל תחום).
    אבל, כמו שכתבת, המורה הטוב ביותר זה השוק, שנתן לי הרגשה מאוד לא נוחה עם ההפסד הצפוי משני קולים (למרות שבחישוב החודשי עדיין מאוזן).
    בדר"כ לומדים מטעויות ומתמקצעים כך, קשה מאוד ללמוד מהצלחות כשהכול הולך חלק.
    אני מבין ומפנים את המסר שלך, אבל גם ללא התגובה שלך הבנתי את זה מהשוק "דרך הרגליים".
    משה עזר לי והזכיר לי דרכי תיקון שאגב למדתי בקורס למתקדמים אבל כנראה שעדיין לא הפנמתי.
    בזכות התגובות של משה ושל סאן אני מרגיש שאני רוכש יותר ידע מקצועי בתחום והייתי שמח גם ללמוד מדרכי שיפוץ שלך בסיטואציה הזאת.
    אני חלילה לא מזלזל במסר שלך (הוא חשוב ביותר לכולם) אבל כבר קיבלתי אותו מהשוק.
    כתבת גם שבקצב הזה לא יהיו לי עוד הרבה בטחונות ושנראה עוד הרבה הודעות מהסוג הזה - אני כבר שנתיים וחצי באתר הזה וזו הודעה ראשונה מהסוג הזה. אומנם אני עושה צעדים ראשונים במעוף, אבל אני נמצא יותר מ 10 שנים בתחום המניות ואגרות החוב ובנוסף בעל השכלה אקדמית בתחום ובדר"כ יודע לנהל סיכונים בצורה טובה.
    בנוסף גם כתבת שאני מסתכן בהודעות מהסוג הזה בפרסום בפומבי - לא כ"כ הבנתי למה אתה מתכוון, אשמח עם תסביר. הביישן לעולם לא לומד...
    ובחזרה לפוזיציה שלי - מאוד אשמח ללמוד ולהתמקצע ממך!
    תודה מראש,
    שבוע טוב ומוצלח לכולם!

סביון כתב:
    "גם לי זה קרה לא פעם בייחוד בכניסה או יציאה מפוזיציה מורכבת. אתה מנסה להרויח כמה שקלים נוספים, אח"כ רודף אחרי פעולה שלא התבצעה ומשלם הרבה יותר ממה שתכננת. הלקח שלי מטעות מחשבתית זו הוא לא להלחם על השקלים העודפים. במידה והפעולה המורכבת לא הושלמה להשלימה מיידית בכל מחיר."

זה כ"כ נכון !

יש לי את הדילמה הזו כל הזמן, כשאני מבצע אסט. של שחקן מעוף למשל, אם אני רוצה לבצע בודאות במחירים המופיעים במסך , (יש הפסד של כמה עשרות נקודדות בגלל ההפרש בין מחיר קניה למכירה) שלעיתים זה 5-6% מאסטרטגיה בה יעד הרווח הוא 10%.
    לחילופין אם אני מנסה לתפוס מחירים קצת יותר טובים (אוי מחירי אמצע), לעיתים זה מצליח ולעיתים השוק בורח בעשרות נקודות ואז יש נזק גדול.

אם כך, איך נכון לסחור?
    מאיר טל

אם

דן,

הגישה שלי כיום, בשונה מהעבר שבו הסתבכתי עם לא מעט פלומטרים במעו"ף, היא להסתכל על היחס סיכוי/סיכון.
    כלומר -
    א. נניח שיש באפשרותי לבצע שתי אסטרטגיות, האחת בעלת סיכון מקסימלי 900 ש"ח עם סיכוי רווח מקסימלי 100 ש"ח מול האחרת עם סיכון מקסימלי 100 ש"ח וסיכוי לרווח מקסימלי של 900 ש"ח - מה הגיוני לבחור, כמובן שזו עם סיכוי לרווח 900 ש"ח
    ב. אבל נניח כעת שלאסט' עם סיכון 900 ש"ח יש רק 10% סיכוי שההפסד יתממש לעומת זו עם 100 ש"ח סיכון מקסימלי, אבל יש לה 90% סיכוי שההפסד יתממש (לדוגמה - ההבדל בין כתיבת שוקת מוגנת במרחק 8-9 סטרייקים, 100 ש"ח רווח מקס' 900 ש"ח הפסד מקס', 10% סיכוי שיקרה, מול אוכף כתוב עם הגנה צמודה בסטרייק אחד, 900 ש"ח תקבול, 100 ש"ח סיכון, 90% שהסיכון יקרה).
    ג. האם כעת עדיין אבחר בזו עם רווח מקסימלי 900 ש"ח או בזו עם רווח מקס' 100 ש"ח ?
    אז זהו, שאיני יודע מה עדיף, ולא רק שאיני יודע מה עדיף, גם איני בטוח כלל שאני מסוגל לחשב באופן נכון את הסיכוי שההפסד אכן יקרה. מי כן יודע - כנראה שחקני המעוף הכבדים או שחקני האלגו (לשניהם מערכות תוכנה, מסחר, מתמטיקאים ותוכניתנים מהשורה הראשונה).
    ד. המסקנה שלי מכך - סביר להניח שהסיכון מתומחר בצורה די מדוייקת במחירי האופציות (בצורה זו או אחרת) ולכן כמעט לא משנה באיזו אסטרטגיה אבחר, באם אתמיד בה בצורה עקבית הסיכוי שלי אמור להיות 50/50 , כלומר בטווח הארוך אני טוחן מים.
    ה. אבל, הלוואי וזה היה 50/50 לטווח הארוך, מכיוון שבמציאות זה לא כך, במציאות הרי מדובר במשחק סכום "0", כלומר אילו כל משתתפי משחק האופציות היו "כוחות שווים" כולם היו טוחנים מים בטווח רחוק.
    ו. מכיוון שזה לא כך, וישנם שחקנים מועטים במספר אבל שמרוויחים הרבה כסף (אלגו, שחקני מעוף, ארביטראז'רים), זה חייב לבוא על חשבון מישהו או מישהם.
    אותם מישהם, אלו ציבור רחב מאד של "שחקנים" קטנים, כמוני וכמו רבים אחרים (וגם קבוצת המגדרים שהם בסוג משחק אחר לגמרי).
    ז. לכן מה שאני מחפש זו דרך לנצח את אלו שמרוויחים קבוע, אבל מכיוון שבמגרש שלהם יש להם ייתרון של 1:999 על פני, ואין לי שום סיכוי, אני מחפש מגרש משחקים אחר, מגרש משחקים שבו עדיין משחקים עם אותן אופציות, אך יש בו ככלי משחק שהגדולים אינם יכולים ליישם.
    ח. אז באיזה משחק הגדולים לא יכולים לשחק (או שקשה להם כל כך, שבפועל אינם משחקים בו), אפשרות אחת - במשחק האסטרטגיות, קשה להם, אך עדיין אפשרי, ויותר מכך, האסטרטגיות עדיין מתומחרות ברובן בשווי ההוגן שלהן, כלומר סיכויים 50/50, והרי ידוע שבמצב של 50/50 לרוב ידי תהיה על התחתונה.
    אז הולך עוד צעד אחד קדימה- לא סתם אסטרטגיות, אלא כאלו שיהיה לי קל לשפץ. מה משיג מכך - שעדיין נמצא במשחק של האופציות, אבל מתרחק שתי רמות מסגנון המשחק של הגדולים, ובנוסף לכך, מושג השווי ההוגן, זה שאומר סיכוי 50/50, כבר לא מסוגל לתמחר שיפוצים, מכיוון שמדובר בנוסחאות כה מורכבות שאפילו אלגו לא מסוגל לבצען.
    ח. כעת, אחד מכללי היסוד של שיפוצים נבונים אומר - תכנון מראש, והכלל השני אומר- לא משאירים פינות חשופות באף שלב משלבי המשחק. בכל רגע ורגע יש גידור ידוע ומתוכנן של ההפסד המקסימלי.
    ט. אלו שני כללי בסיס, אבל זו רק ההתחלה, כי יש עוד כללים , והם אלו שעושים את ההבדל, אלו שמאפשרים לי לשחק במגרש שבו אני קובע את כללי המשחק, ולא משנה כמה גדולים או חזקים ישחקו נגדי, כי אני יודע להפוך את יתרונותיהם לחיסרון ואת חסרונותיי ליתרון.

מקווה שנתתי לך חומר למחשבה, ותוסיף לכך עוד מספר תובנות "חזקות" מאד שציין סביון, ואם הכסף שלך חשוב לך, מקווה שסביון יחד איתי , נתנו לך קו מחשבה שונה,

גיל ערב טוב,
    אם כך מדוע לא לבצע את אסטרטגיות שחקן מעוף, שבטוח הוא מקצועי יותר ועם סיכוי טוב יותר מ 50%/50%, כמו כן הוא "אלוף" בלתקן אם צריך.
    אולי במקום ש"נמציא את הגלגל" ולשבור את הראש באסטרטגיות מתוחכמות יותר משל השחקנים, הנכון ללכת רק באסטרטגיות השחקן וללמוד תוך כדי תנועה , ממקצוענותו, מנסיונו, מיכולת התיקון שלו ומזה שהוא קרוב לנעשה בשוק יותר מרובנו.
    חומר למחשבה...
    מאיר טל

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות