ל-david15:פורסם במקור על ידי david15
אתה שואל שאלות יפות ומאוד מורכבות.
אני חושב שצריך להסתכל על הדברים במספר אספקטים. דבר ראשון, שוק הנגזרים הוא לא שוק בפני עצמו אלא נגזרת של מדד 25 המניות הגדולות בבורסה. המדד כשלעצמו הוא חסר משמעות כי הוא רק ממוצע משוכלל של הניירות והוא גם לא ממש אותו הממוצע שהיה לפני שבועיים (לפני עידכון המדד). אז מה שצריך להסתכל עליו זה ערכים כלכליים של המניות המרכיבות את המדד. בעצם, רק אחרי אנליזה של המניות אפשר לתסרט את המדד עצמו ודרכו את מה שעתיד לקרות באופציות.
לדעתי, חלק גדול מהמניות במדד המעו"ף נסחרות מתחת לערכן הכלכלי ומצד שני אין היסטריה של הציבור שגם ככה יושב במזומן. במקביל, המוסדיים קונים סחורה בכמויות (כעט אין כרגע קניות של הציבור, גברת כהן מחדרה לא רצה לקנות מניות) וזה מייצר ריצפה מסויימת לשוק.
אירופה מתאוששת, יוון וספרד מגייסות כסף, מקצצות חובות ומתייעלות – זה יקח זמן אבל הכיוון הוא חיובי ולא שלילי. זו הולכת להיות דרך ארוכה ולא ממש כביש סלול, אלא יותר דומה לכביש עפר עם בורות. אני חושב שהמשקיעים מתחילים להבין שהמצב משתפר והשאלטרנטיבות גרועות!!!
בבנק מקבלים 1.5%, בשחרים 2%-4% במניות מעו"ף במכפיל 10 מקבלים 10% בערך וזה המקום הנכון לכספי החיסון.
יש הרבה מניות במדד שלדעתי אין להן עוד הרבה לאן לרדת לפני שיפכו לכסף מזומן על הריצפה. אז 15% במדד זה תסריט קיצוני מבחינתי. אני חושב שאנחנו הולכים לכיוון מעלה, יחד עם זאת אנחנו נראה כל פעם שני צעדים קדימה ואז צעד אחורה ולפעמים גם שניים אחורה.
מקווה שעניתי,
מתנצל על התשובה הארוכה (אולי מידי), אבל זה שאלות שאפשר לדון עליהן גם שבועיים.
מנהל תיקים.