אשתדל , עד כמה שאי מבין ויודע:

ציטוט פורסם במקור על ידי yonib
הייתי שמח לנצל את הדיון המעניין שהתפתח כאן כדי לנסות לקבל תשובה רצינית לנושא השוקת הרחבה.
אכן מכל הכותבים כאן בפורום ומעמדתו של יוסי בקורס, נראה ש-3% תשואה חודשית מתקבלת בהשקעה 'סולידית מאוד' (אך איך מעריכים את הסיכון שלה? בפרט כשההפסד בה מגיע במנות הרבה יותר גדולות מהרווחים). כדברי מנהל תיקים השאלות רבות, אך אני בטוח שיש כאן בפורום אנשים שמנהלים שוקת רחבה שנים, ואולי גם כאלה ש'נכוו' בשוקת ויודעים לספר גם על הפסדים.

א. 3% בחודש עבור תיק של 400K משמעה 12K משכורת חודשית - לא רע בכלל בעבור עבודה של כמה שעות ואכן פוטנציאל ל'פנסיה מוקדמת' - האם יש כאן באתר אנשים שסוחרים בשוקת רחבה מספר שנים (נגיד לפחות ~5), ובסכומים בסד"ג הזה?
[color=#0000BF]
1ב. האם יש כאן באתר אנשים שנכוו בשוקת רחבה? דווקא הסיפורים על הפסדים ילמדו אותנו כנראה הרבה יותר מאשר ההצלחות.

ג. יש בארץ לפחות כמה עשרות אנשים שמתפרנסים בקביעות ממסחר באופציות מעו"ף (ולו רק בגופי הנוסטרו וה'שחקנים הכבדים') - מאיפה נכנס הכסף? בוא נגיד שאותם סוחרים "קטנים" יודעים לקחת את הכסף מכל אותם שסוחרים שיש להם פחות ידע ונסיון בשוק
מהם סדרי הגודל של הכספים שעוברים ממפסידים למרוויחים בחודש מסחר? האם באמת עיקר הכסף מגיע מספקולנטים שמפסידים הרבה בתוחלת? כמה כסף נכנס בחודש לשוק כביטוח אמיתי על נכס הבסיס ולא למסחר?

ד. אם אכן השוקת הרחבה היא אסטרטגיה כזו טובה, למה לא משתמשים בה הגופים הגדולים, ולו רק ב'כסף הקטן' שלהם כהשלמת הכנסה? הרי אם יש כאן באמת 3% בחודש - שווה לגוף גדול למנות סוחר רק לזה, גם אם הנפח האפשרי להשקעה הוא מש"ח בודדים.
שתי סיבות:
1. השוקת הרחבה היא אסטרטגיה לאלו שמעדיפים "שגר ושכח" שרובם כנראה אינם יודעים לתמחר כל כך טוב סיכון ארוך טווח, כי התוחלת של שוקת רחבה נראית בהתחלה מאד ידידותית, אבל תנודות השוק (הברבורים השחורים למיניהם) יחד עם הפסיכולוגיה של הסוחר הממוצע (אופוריה, נטילת סיכון הולך וגובר על כל חודש שלא הפסיד) לרוב תופסים אותו עם "המכנסיים" למטה ועם סטירת לחי שמצלצלת מפה ועד הונולולו.
2. כי השחקנים הגדולים, אילו רצו לכתוב "קצוות" היו צריכים לבצע כזו כמות של כתיבות , שאו היו מצליחים לשכנע את כל העולם ואחותו לבוא לקנות דווקא בארץ אופציות מעו"ף הרחק מחוץ לכסף, או שהיו צריכים להוריד את מחיריהם לרמה כזו שרק הברוקרים והבנקים היו מצליחים להרוויח מהסיפור הזה דרך העמלות. מה שנקרא עם כזה היצע של כתיבות, היו צריכים להטיל "היטל היצף" כדי להבטיח מחיר שגבוה מעט מעמלת הקניה/מכירה.

אני בטוח ששאלות אלה מעניינות רבים ממשתתפי וקוראי הפורום.

!