ציטוט פורסם במקור על ידי itsikf1
היה לי קצת זמן אז הרגשתי חייב להגיב.
1) כוחם של השחקנים להחזיק או להפיל הוא אגדה אורבנית ותו לא. ההתערבויות הם בשוליים ולזמן קצר ביותר. הם יותר מגיבים מאשר יוזמים. בנוסף הייתי אומר כי לדעתי - השחקנים יכולים להאט או לזרז כיוון מסויים, או למתן ולהגביר תנועה שכבר מתבצעת. הם לא יכולים לייצר כיוון בכוחות עצמם או להוביל כיוון מנוגד לכוחות השוק (אולי לדקות או עשרות דקות בלבד)
2) הסיבה היחידה שבורסה ביגללה עולה היא שיש יותר קונים ממוכרים.
3) הסיבה היחידה שבורסה ביגללה יורדת היא שיש יותר מוכרים מקונים.

4) יוון או עונת דוחו"ת ומיני ירקות כאלו זה רק תפאורה שיכולה להסביר בדיעבד למה יש יותר או פחות קונים ממוכרים. אפשר הרי אפשר היה להסביר באותם תירוצים כגון המצב ביוון או בעונת הדוחות גם אם הבורסה הייתה יורדת. זה טוב רק כדי למלא עיתונים. גם טוב כדי שיהיה חומר שעליו יוכלו הפרשנים לבסס ניתוחיהם המלומדים5) רוב רובם של ימי המסחר הם הליכת אקראי. לא לגמרי מסכים, לרוב ישנה מגמה כלשהי (שבועית, יומית , תוך יומית) , אך בתוך המגמה , מרבית התנודות הן אקראיות ברובן (מלבד סקוויזים שקורים מדי פעם)6) ניתוח טכני זה בעייתי - לא קונה את השיטה.

המסקנה - השיטה היחידה להרוויח בבורסה לאורך זמן (ואני עושה זאת שנים ארוכות) זה שוקת רחוקה תוך הקפדה על הכללים. כמו שאמרו חז"ל: פרוטה לפרוטה מצטברים להון גדול!
אישית, לא אוהב שוקת רחבה בתור אסטרטגיה יחידה או עיקרית, אבל בהחלט משתמש בה בתור אמצעי לשיפור התשואה באסטרטגיות העיקריות שמבצע.