הי דמי כיס,

בזכותך גיליתי את השרשור של ריקי (חיפשתי תגובות שלך עד שגיליתי שריקי היא red).
הנושא שאתם מנתחים עכשיו הוא באמת מהאסטרטגיות הבסיסיות שצריך להכיר ולחקור לפני שעוברים לדברים מסובכים יותר. בוודאי שאסטרטגיה יותר מאתגרת מחשבתית משוקת רחבה.
גם אני התגלחתי עליה המון בזכות ארתור והמומינים שלו.
אציין כאן כמה תובנות שעבדו לי:
1. בצע נתק מחשבתי בין הכתיבות לקניות. הקניות לא זזות ביחד עם הכתיבות. זו טעות בסיסית. הנכון הוא להניע את השוקת הכתובה באיטיות בכיוון המדד. רוחב השוקת יכול להשאר קבוע או להתרחב קצת בהתאם לפחד שלך מתיקון של התנועה האחרונה. השוקת הקנויה צריך לזוז כמו משוגעת. תשתדל לשמר דלתא ניוטרל על השוקת הקנויה וכך לא תתרגש מתנועות לכל כיוון. גם כאן רוחב השוקת יכול להשאר קבוע או להתרחב בהתאם לתחושות שלך לגבי השוק. רוחב השוקת צריך להיות תלוי בסטייה ובקרבה לפקיעה.
2. הכי נכון זה לפתוח את השוקת הכתובה כאוכף ובהמשך לפתוח לשוקת של 2-3 סטרייקים. הסיבה היא שאתה מקבל פחות אם המדד נע לכיוון מסוים בתחילת החודש.
3. יש הבדלים בהתנהגות האופציות בירידות לעומת עליות. שיפוע הסקיו ועליית הסטייה בירידות חדות גורם לחוסר סימטריות שצריך לתרגם לניהול אסטרטגיות. למי שעובד ביותר מסט אחד מומלץ להכניס הטיות קטנות. בהטייה אני מתכוון לחוסר מרכוז של השוקת הכתובה בפתיחת הפוזיציה (לא יותר מדי. אני מטה בלא יותר מסטרייק או חצי סטרייק כלפי מעלה). אפשרות נוספת היא במספר הקולים לעומת מספר הפוטים. אפשרות אחרת היא ביחס בין קנויים וכתובים בקולים לעומת פוטים למי שהולך יותר חשוף.
4. הגנות סטטיות. יש כאלה שמוסיפים קניות רחוק מהמדד, כ-7-8 סטרייקים מהמדד בתחילת החודש. אני עד עכשיו הפסדתי על הגנות כאלה וחושב שהתוחלת על שימוש בהן הוא שלילי חזק. במקום זה אני לפעמים מגוון בכתיבת מרווח יחס בפוטים בלבד. אני מוכר פוטים קרוב למדד ומשתמש בכסף לקניית הרבה פוטים כ-6-7 סטרייקים מהמדד. אני דואג שהעלות תהיה קצת שלילית כדי לא להפסיד על ההגנה הזאת במקרה של חוסר הפעלה. במידה והמדד מתחיל לרדת חזק, ההגנה מתחילה להתנפח משתי סיבות: יש לי הרבה יותר קנויים מכתובים והסטייה שעולה תורמת עוד. בקולים אני בוחן לאחרונה מרווחים עולים פשוטים. עלותם יחסית זולה.
5. בשיפוצים יתכנו מצבים שידרשו לקנות בחזרה קולים או פוטים שמנים. לעולם אבל ממש לעולם אל תעשו את זה. המכונות מחכות לפראיירים כמוכם. במקום זה תלמדו איך לסגור קופסה...
6. תנצל פריצה או שבירה של רמות טכניות לביצוע שיפוץ. בנקודות אלה השיפוץ יכול לצאת זול יותר ואולי אם מאמינים לטכנאים יהיו לך פחות שיפוצים.

הצלחות לכולם.
סביון.