x

מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

נושא: מרווחים באגח קונצרני

מרווחים באגח קונצרני

שלום חברים מעניין אותי לשמוע את התייחסות שחקן בנוגע לרמת התשואות של האגח הקונצרני
    לדעתי המרווחים בין הקונצרני לממשלתי הם נמוכים מאד ולא משקפים את הסיכון הגלום בחברות
    ומגלמים סוג של בועה והצפי להפסדי הון הוא משמעותי וקניה של אגח מסויים היא לפדיון בלבד !!
    סליחה שלא פירסמתי את השאלה בפורום אגח אך אני חושב שהנושא הוא מהותי ושחקן התייחס בעבר לנושא לכן אשמח להתייחסות עדכנית.

שבוע מוצלח

Re: מרווחים באגח קונצרני

שוק האגח מתחילת השנה רשם עליה והדבר בולט במיוחד על רקע הירידה בשוק המניות. הסיבה לכך היא המעבר ההדרגתי של משקיעים מאהבת סיכון לשינאת יכון. האגח הקונצרני מהווה תחנת בינים ולכן העליות בו הגיוניות ואף מתבקשות. אין צפי כי בשבועות הקרובים האגח יצלול (זה יגיע לבטח אך רק לאחר שוק המניות), ומנגד המרווח מול הממשלתי כ"כ מגוחך שהאגח גם לא יכול לרשום תשואה מקסימאלית של יותר מ 3% מהנקודה הנוכחית אחרת אנו מתמחרים חברות כבטוחות יותר מממשלת ישראל. זה קרה בארה"ב (ברקשייר מול אגח הממשל) אבל קשה לי מאוד להאמין שזה יכול לקרות בישראל.

תודה על התגובה אני אכן מצמצם אגח קונצרני בתיק ואם אני קונה זה למחמ קצר לפידיון בבחירה סלקטיבית שיהיה שבוע טוב

אפשרי גם מחמ בינוני לשם גיון התיק אך בהחלט ההעדפה היא למחמ קצר.

ציטוט פורסם במקור על ידי שחקן מעוף
    אפשרי גם מחמ בינוני לשם גיון התיק אך בהחלט ההעדפה היא למחמ קצר.
    אתה יכול לפרט מה הכוונה טווח קצר? באיזה טווח זמן מדובר?

אז עדיף ממשלתי או קונצרני {לחלק הסולידי של התיק}?

פתחנו דיון על אגחים בפורום הלא נכון אבל מידי פעם טוב משקיעים שלא קוראים את הפורום האגחי
    של האתר יקבלו התייחסות של שחקן לנושא חשוב זה שלרובנו רוב הכספים מנוהלים בו.
    מחמ קצר לטווח של עד שנתיים שלוש אגח ממשלתי מגלם תשואות שלילות משמע רק אינפלציה גבוהה תעניק תשואה כלשהיא למחזיק האגח ואני לא צופה רווחי הון אלא הפסדים.
    באפיק זה אני מעדיף להשקיע דרך קנ זולה שמחזיקה נזילות לפחות ב 20-30% מסך נכסי הקרן.
    באפיק הקונצרני אני מעדיף אגחים סטרייט כאשר אני חושב שתוספת תשואה מעל הממשלתי המגביל
    היא "סבירה/ראוייה" לפידיון וכאשר אני לא צופה חדלות פירעון. חשוב לציין את דברי שחקן שהמרווחים נמוכים בין הממשלתי לקונצרני ויש גורמים התומכים לכך אבל דעתי היא שפרמיית הסיכון לא משקפת את המרווחים הקיימים ולאור העליות המרשימות ואי הוודאות בשווקים/ משבר החובות הריבוניים וכן הלאה צפויים מימושים באפיק זה
    זו הסיבה ששמתי דגשיים על המילה סבירה/ראוייה היות וייתכן מצב שבו אגח מגלם תשואה סבירה
    מול אגח מגביל ממשלתי או קוצרני צמוד/שקלי דירוג דומה אך השאלה היא האם בכלל יש צדק לרמות תשואה המגולמות באפיק זה?

כמובן זהו רק קצה הקרחון ודיון בנושא זה הוא כבד משקל אבל זו דעתי אשמח לשמוע דעות נוספות והתיחסויות לנושא הנ"ל

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות