לא בדיוק ממצע שערים, אלא מבצע קיזוזים (אבל זה דומה במידה רבה בתוצאה הסופית) ולא רציתי להיכנס לפירוט מלא של התהליך כאן.פורסם במקור על ידי supgog
נכון, למרות שאני לא זוכר שכתבתי, אני לא נוהג להתעסק בשורטים - למרות שאני לא פוסל את השימוש בהם ואם יהיה מצב שאני יוכל להפיק מהם רווח וודאי אני בהחלט השקול לחיוב שימוש בכל שיטה ובכל דרך...
אני לא צריך לדאוג לאזן את תיק ההשקעות שלי בשוק יורד מכמה סיבות:
(1) אני מאזן אותו פשוט ע"י כניסה ויציאה, הרחבה וצמצום. לדוגמה בשנה וחצי האחורנות צימצמתי את התיק למינימום שלושה פעמים ואז הרחבתי אותו (כיום אני נמצא בתהליך ההרחבה השלישי).
כלומר אני מממש וממתין בחוץ. אני נוהג כך בגלל שאני מבצע השקעות רק כאשר וודאות הרווח ופוטנציאל ההשקעה גדולים ולשם כך נדרש ניתוח של מידע שעד כה מצאתי דרך להשיג עבור תמחור חסר של נייר ספציפי (וזה עוד אחד מהסודות - גם כשהשוק יורד ישנם ניירות שעולים, המטרה היא לזהות מי הם יהיו).
(2) אני לא חושש ממתין שכן מרבית ההשקעה שלי בזמן רגיל נמצאת בתחום האג"ח ואני דועג לבחור ניירות שסבירות התשלום בהם או הגעה להסדר תמיד תשרת אותי לזמן הארוך. כול עוד האג"ח משלם והחברה יציבה בתזרים המזומנים שלה (שאותו ניתן לחשב גם במקרה של מיתון) - אין חשש אמיתי להשקעה, גם אם הנייר מפסיד בזמן כולשהו אחוזים מסויימים משווי השוק שלו.
בניגוד למניות, לאג"ח יש תוחלת זמן להשקעה מאוד מוגדרת וכל עוד הוא משולם (או מגיע להסדר ביחס למחיר הקנייה ולא למחיר הפארי) , אינךבאמת יכול להפסיד לאורך זמן. החשש היחיד לפיכך הוא פשיטת רגל - וגם אז חישוב פשוט יכול להניב תוצאות של שווי אמיתי בחילוט כלל הנכסים ותשלום החובות הקודמים (ולכן ההפסד , אם בכלל, מוגדר וברור ביום ההשקעה).
(3) כפי שציינתי אני משקיע בניירות בודדים בפיזור יחסית נמוך ולכן השפעה של שוק (למרות שמורגשת בזמן הקצר) אינו מעותית באופן כללי.
לכן למרות שאני מתייחס למדדים השונים כגורמים להשוואה, אני לא חושב כי השוואה זו נכונה באופן מלא והיא רק באה להציג את ההבדל בביצועים בין מדד כולשהו (לא מדד יחוס - שכן התיק שלי לא שקול לאף מדד) לבין התיק שלי.
במקביל יש לקחת בחשבון שאני משתמש בניירות שאני מתייחס אליהם כמאזנים (אך לא נכנס לזה פה). כמו כן חשוב להבין כי אני לא נמצא באופן בלעדי בשוק האג"ח ויש פיזור של התיק גם בשוק המניות.
שוב אני מדגיש - כי זו שיטת מסחר, וכי אני מאמין כי כל שיטות המסחר טובות ויכולות להפיק רווח למשתמשים בהם - אם עושים בהם שימוש נכון מול השקעות מתאימות!